مجله فارین پالیسی در تحلیلی به قلم "سیمون هندرسون " درباره روند تحولات داخلی عربستان نوشت: عبدالله بن عبدالعزیز مراحل پایانی زندگی خود را سپری میکند و این شاه بیمار و مسن روز 23 فوریه گذشته بعد از غیابی سه ماهه به عربستان سعودی بازگشت. شاه عربستان در این مدت در شهر نیویورک آمریکا تحت دو عمل جراحی درناحیه پشت قرار گرفت و سپس دوره نقاهت را در کاخ خود در کشور مغرب گذراند.
*ملک عبدالله در واپسین لحظات زندگی خود بسر میبرد
این نویسنده افزود: اما بازگشت شاه عربستان اصلا پیروزمندانه نبود زیرا وقتی در فرودگاه مغرب برای گذراندن دوره نقاهت خود از هواپیما پیاده شد، روی ویلچر بود و هنگام بازگشت به کاخ خود در شهر ریاض نیز از وسیله مشابهی استفاده کرد.
وی گفت: عبدالله بن عبدالعزیز در مراحل پایانی زندگی خود به سرمی برد و او با استفاده از فرصت بازگشت خود هدیه مالی گستردهای را به مردم سعودی با مبلغ خیره کننده 36 میلیارد دلار داد که به نوشته روزنامه "فایننشال تایمز "، شامل افزایش حقوق کارمندان بخش دولتی، بخشودگی مالی غیرنظامیان محکوم و کمک هزینههای تحصیلی برای دانشجویان و کمک هزینه برای بیکاران میشود و این مبلغ علاوه بر مبلغ 400 میلیارد دلاری است که در بودجه عربستان سعودی تا پایان سال 2014 میلادی برای بهبود شرایط آموزشی و ساختار زیربنایی و بهداشت اختصاص یافته است.
* عربستان از موج اعتراضات جهان عرب جان بدر نمیبرد
هندرسون تاکید کرد: به نظر میرسد که سخاوتمندی عبدالله بن عبدالعزیز نشان می دهد که او راهکار درمانی پیشگیرانه را درپیش گرفته است تا تضمین کند که نسیم انقلابها در جهان عرب از تونس گرفته تا لیبی و مصر به عربستان نرسد اما تحلیلگران امور عربستان میگویند که سیاست در عربستان سعودی میتواند به طور دراماتیک همانند کشورهای شمال آفریقا متحول و دگرگون شود.
وی افزود: به رغم وضعیت کنونی عربستان سعودی، اما به نظر میرسد که حتی این کشور نیز از موج اعتراضات و ناآرامیهای جهان عرب جان سالم بدر نبرد و چه بسا این خود خاندان سعودی بودند که از طریق سوء مدیریت ساختار زیربنایی عربستان این وضعیت را برای خود ایجاد کردند.
*فساد شاهزادگان سعودی
این نویسنده فارین پالیسی در این زمینه به یکی از سوء مدیریتهای شاهزادگان سعودی و فساد آنها اشاره کرد و گفت: زمستان امسال بیشترین باران در عربستان آمد به گونهای که باعث سیل ویرانگری در شهر ساحلی "جده " شد و درجریان آن دستکم 10 نفر کشته شدند و همچنان شمار زیادی مفقود الاثر هستند و یکی از این سیلها در ماه ژانویه گذشته هنگام ورود زین العابدین بن علی به جده روی داد.
بسیاری از مردم عربستان فساد مالی گسترده در عربستان بویژه از فساد شاهزادگان سعودی را در جریان پروژههای زیربنایی شهر جده عامل کشته شدن مردم براثر سیل های آمده در چندسال اخیر میدانند.
همزمان نهادهای حقوق بشری عربستان بارها از وضعیت وخیم حقوق بشر در این کشور و بازداشت گسترده معترضان سیاسی سخن گفته و درباره ادامه این وضعیت هشدار دادهاند.16146
نظر شما