به بهانه ماجرای جانی دپ و امبر هرد/ مردان چقدر خشونت خانگی را تجربه می‌کنند؟

« خشونت زنان علیه مردان را می توان به نوعی آسیب و پدیده جدیدی قلمداد کرد، چرا که همیشه آنچه در فرهنگ ما یعنی فرهنگ مرد سالار ایرانی وجود داشته حتی در داستان، فیلم و سریال ها خوانده یا شنیده شده اینگونه در ذهن ما نقش بسته است که خشونت همیشه از سوی مردان علیه زنان بوده است. حال آنکه باید بگویم در چند سال اخیر مراجعه کنندگان –آقایان- زیادی داشتم که در ابعاد روانی، ‌ اجتماعی، اقتصادی و فیزیکی دچار خشونت زنان قرار گرفته اند.»

کاملیا مافی: وقتی صحبت از خشونت خانگی می شود بیشتر ما نا خودآگاه فکرمان به سراغ خشونت مردان علیه زنان می رود و کمتر کسی به این فکر می کند که ممکن است این بار خشونتی علیه مردان رخ داده باشد.

مثلا همین ماجرا جنجالی زوج هالیوودی امبر هرد و جانی دپ. در سال ۲۰۱۷ که ماجرای طلاق پر سر و این زوج با ادعای اینکه امبر هرد مورد آزار فیزیکی قرار گرفته است، مطرح شد، هیچکس ادعای دپ را که در واقع می گفت او مورد آزار جسمی قرار گرفته نه همسرش را باور نکرد.به طوریکه او از بسیاری از پروژه ها حذف شد و حتی نقش محبوبش یعنی کاپیتان اسپرو را در دزدان دریایی کارائیب از دست داد و خیلی از کارگرادانان دیگر تمایل نداشتند تا با این ستاره هالیوودی کار کنند.

اکنون بعد از ۳ سال فایل صوتی منتشر شده است که نشان می دهد حق با جانی دپ بوده و امبر هرد اعتراف می کند که با او رفتار خشونت آمیزی داشته است.

در این فایل صوتی که نشریه انگلیسی «دیلی‌میل» منتشر کرده است، صدای این دو بازیگر مشهور به گوش می‌رسد که در حال جدال هستند و هرد تایید می‌کند که جانی را کتک می‌زند و در مجادلات اشیاء گوناگون را به سوی او پرتاب می‌کند. اکنون به سراغ محمد جواد حسین زاده تحلیل گر و روانشناس و مشاور خانواده رفتیم تا در مورد خشونت خانگی علیه مردان گپ و گفتی داشته باشیم.

حسین زاده در مورد تعریف خشنونت زنان علیه مردان می گوید:« خشونت زنان علیه مردان را می توان به نوعی آسیب و پدیده جدیدی قلمداد کرد، چرا که همیشه آنچه در فرهنگ ما یعنی فرهنگ مرد سالار ایرانی وجود داشته حتی در داستان، فیلم و سریال ها خوانده یا شنیده شده اینگونه در ذهن ما نقش بسته است که خشونت همیشه از سوی مردان علیه زنان بوده است. حال آنکه باید بگویم در چند سال اخیر مراجعه کنندگان –آقایان- زیادی داشتم که در ابعاد روانی، ‌ اجتماعی، اقتصادی و فیزیکی دچار خشونت زنان قرار گرفته اند.»

این روانشناس با تاکید بر اینکه تحقیر، فحاشی ها، تهدید مداوم به طلاق، سو ظن ، کاهش اعتماد به نفش و محدود کردن مرد در برقراری ارتباط با دوستان، آشنایان، اعضای خانواده و... همگی از جمله خشنونت هایی است که علیه مردان صورت می گیرد می افزاید:« وقتی صحبت از خشنونت علیه مردان می شود ذهن بیشتر اشخاص به سمت کتک زدن، پرتاب کردن اشیا و سیلی زدن، تهدید با چاقو و اشیا خطرناک می رود که البته این ها هم از خشونت های بارزی بوده که ممکن است برای برخی اتفاق بیافتد.» حسین زاده همچنین می گوید:« این موضوع صرفا در مورد زن و شوهر یا خانواده نیست، حتی موردهایی داشتیم که مردان توسط مدیران خود که زن هستند مورد تحقیر و آزار و خشونت قرار گرفته اند.»

به گفته حسین زاده در ایران بعد روانی  و اقتصادی بیشترین خشنونتی است که علیه مردان اتفاق افتاده است.

این روانشناس می گوید:« باید آموزش و فرهنگ سازی بیشتری در این زمینه انجام بشود،  تا تابو ها در این زمینه شکسته شود و مردانی که دچار این مشکل شده اند بتوانند در باره آن صحبت کنند و مشاوره بگیرند و نگران آبرو، اقتدار، غرور خود نباشند و احساس نکنند که با ابراز احساسات و بازگویی هیجاناتی که در حال تجربه کردن آن هستند، دچار بی اعتباری، ترس، کوچک شدن و... می شوند.»

به گفته حسین زاده با بیشتر شدن این موارد بهتر است سازمان ملل یا سازمان هایی همچون بهزیستی همان طور که روزی را برای مقابله خشونت علیه زنان و کودکان اختصاص داده و همواره برنامه و آموزش های زیادی در این باره تدارک می بینند، اکنون روزی را برای مقابله خشونت علیه مردان ترتیب دهند.

 جالب است بدانید که در سال ۱۳۹۵ خبرآنلاین در گفت و گو با علی اصغر فیروزجائیان تحقیقی را مورد بررسی قرار داد که نشان می داد ۶۸ درصد مردان خشونت پایین، ۱۷ درصد مردان خشونت متوسط و حدود دو درصد مردان خشونت بالا را از سوی زنان خود تجربه کرده اند که جزییات بیشتر آن را می توانید در اینجا مطالعه کنید.

۴۷۲۳۲

کد خبر 1349120

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
    9 1
    انصافا بخوایم حرف بزنیم ما مردا خیلی مظلومیم و خیلی از مشکلات را باید به دوش بکشیم و برای حفظ خانواده دم نزنیم و به روی خودمون نیاریم خشونت خانگیم یکی ازونهاست که تازه طیف وسیعی ازین خشونت خانگی خشونت کلامی و رفتاری هست
  • تقی آشفته IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
    5 0
    اصولا چون مردان در جامعه چون توانایی بیانی و ارتباطی قوی مانند زنان ندارند و از سوی دیگر نگران غرور و آبروی خود هستند کمتر به این موضوع اشاره می کنند اما واقعیت این است که خشونت علیه مردان بیشتر است تا علیه زنان و عمده خشونت بکار رفته علیه مردان خشونت روانی و تحقیر از سوی زنان است که بیشتر ریشه در مسائل اقتصادی و زیاده خواهی زنان امروز دارد و لازم است برعکس آنچه که فمیسنیست ها در بوق و کرنا کرده اند بیشتر به فکر خشونت های خانوادگی علیه مردان بود تا زنان چرا عمده خشونت فیزیکی که علیه زنان صورت میگیرد نیز ناشی از طغیان اخساساات سرکوب شده مردان توسط همان زنان است که به خاطر عدم توانایی در بیان و ابراز احساساتشان به شکل خشونت فیزیکی نمود پیدا می کند .
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
    2 5
    وقتی زن طرف اینقدر خوشگله . کتک خوردن ازش لذتبخشه .
  • IR ۲۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
    0 4
    بنظرم مرد بیگناه نیست که زن این بلا رو سرش بیاره
  • منوچهر NL ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۶
    8 0
    مردا کلا مظلوم هستن من بعنوان پدر خانواده حق هیچی رو ندارم محل خوابم تو حال هستش!! دو اتاق آپارتمان توسط بقیه اشغال شده!
  • نگار IR ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۶
    5 1
    چطور یک مرد از یک زن کتک میخوره اینم اینجوروحشتناک.برای من که واقعا عجیبه
  • روزبه CH ۰۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۷
    9 0
    در زمانه ای که فمنیست و مرد بیزاری مساوی با روشنفکری محسوب میشود و این پدید در رسانه ها نیز رخنه کرده من با برخود به این مطلب تعجب کردم. با تشکر از خبر انلاین که موضوع را در راستای حمایت از حقوق مردان منتشر کرد