۰ نفر
۱۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۶

رویانیان از ارائه طرح خصوصی سازی کامل حمل و نقل عمومی به دولت در آینده‌ای نزدیک خبر داد و اعلام کرد: در صورت اجرای این طرح مردم از یارانه‌ نقدی برخوردار می‌شوند.

 

به گزارش ایسنا:

 سردار محمد رویانیان در حاشیه چهل و دومین اجلاس شورای عالی استان‌ها در جمع خبرنگاران با تاکید بر این که در حال حاضر حمل و نقل عمومی در کشور سود ده نیست و جذابیتی برای سرمایه‌گذاری‌ بخش خصوصی ندارد، گفت: بزرگترین چالش فعلی حمل و نقل عمومی در کشور دولتی بودن آن است.

 وی میزان پیمایش هر دستگاه کامیون در سال را 70 هزار کیلومتر و با مصرف 60 تا 70 لیتر سوخت در هر 100 کیلومتر عنوان کرد و افزود: این ارقام حاکی از زیان ده بودن حمل و نقل در این بخش است و این زیان هم اکنون که قیمت گازوئیل بالا رفته خود را نشان داده است.

 به گفته رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور قیمت هر دستگاه اتوبوس 140 میلیون تومان است که 120 میلیون تومان از این رقم به عنوان یارانه‌ از سوی دولت پرداخت می‌شود و شهرداری و یا بخش خصوصی تنها 20 میلیون تومان بابت آن می پردازد.

 وی تاکید کرد: با این وجود سامانه اتوبوسرانی حتی توان به روز کردن، تعمیر و یا بازسازی خود را ندارد و چنین شرایطی نشان دهنده این است که حمل و نقل دولتی لنگ میزند.

 به اعتقاد رویانیان آزاد سازی کامل حمل و نقل عمومی یکی از راه‌های سود ده ساختن آن است که با اتخاذ روش جبرانی می‌توان از ایجاد فشار ناشی از افزایش هزینه حمل و نقل عمومی بر مردم جلوگیری کرد.

 وی در این باره توضیح داد: در طرح یاد شده پیشنهاد اعطای یارانه‌ حمل و نقل به مردم مطرح شده است به گونه‌ای که این یارانه‌ همچون یارانه‌ نان هر ماه در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

 به گفته رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور از آنجا که در این روش یارانه‌ به جای آن که به حمل و نقل تعلق گیرد به جابجایی اختصاص می‌یابد بنابراین این روش منجر به اجرای عدالت در پرداخت یارانه‌ حمل و نقل می‌شود.

 وی در عین حال بر ضرورت حمایت مستمر از حمل و نقل ریلی و پر سرنشین، تاکید کرد و یادآور شد: دولت همچون سایر کشورها از این بخش همچنان حمایت خواهد کرد، اما لزومی ندارد که در دیگر بخش‌های حمل و نقل نیز یارانه‌ بپردازد.

 رویانیان در ادامه با تاکید بر این که حمل و نقل عمومی در کشور ما باید اتوبوس محور شود، تصریح کرد: در حال حاضر حمل و نقل تاکسی محور در کشور حاکم است به طوری که یک‌هزار شهر از تاکسی برخوردار است و تنها 90 شهر دارای شبکه اتوبوسرانی هستند و در هشت شهر نیز مترو در حال ساخت است.

 وی در ادامه درباره زمان دقیق اجرای طرح خصوصی سازی حمل و نقل عمومی، اضافه کرد: این طرح سال 90 با همکاری کارشناسان، مسوولان و شورای عالی استان‌ها تکمیل و به دولت ارائه می‌شود اما زمان اجرای آن مشخص نیست و ممکن است سال 91 یا 92 به اجرا گذاشته شود.

 رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور با تاکید بر این که آرزوی دولت و شهرداری افزایش سهم مترو از حمل و نقل عمومی به 30 درصد است، عنوان کرد: در حال حاضر در شهر تهران تنها شش یا هفت درصد جابجایی‌ها با مترو انجام می‌شود.

 وی یادآور شد: از 17 میلیون جابجایی روزانه در تهران تنها دو میلیون جابجایی با مترو، هشت میلیون با اتوبوس و تاکسی و مابقی با وسایط نقلیه شخصی انجام می‌شود.

 رویانیان با تاکید بر این که منابع مالی شهرداری و دولت کفاف توسعه واقعی حمل و نقل ریلی را نمی‌دهد، بر ضرورت امکان سرمایه‌گذاری‌ بخش خصوصی در مترو تاکید کرد.

 وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که آیا وعده افزوده شدن یک قطار به متروی تهران در هر 10 روز که چندی پیش مطرح شده بود، محقق شد، توضیح داد: امسال 16 قطار معادل 123 واگن و 28 لوکوموتیو به متروی تهران اضافه شده است و مهم نیست که این اقدام با منابع مالی کدام بخش انجام شده است.

 رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور همچنین از احتمال افزوده شدن دو قطار دیگر به متروی تهران طی 20 روز آینده خبر داد.

 وی با بیان این که منظور ما از این که مترو را به دولت بدهند این نبود که مدیریت آن را دولت به دست بگیرد، خاطرنشان کرد: ما تاکید داشتیم که تعیین سیاست‌های مدیریت مترو از سوی دولت انجام شود.

 رویانیان ادامه داد: در این صورت برای افزایش بهره‌وری و توسعه مترو، بخش خصوصی را وارد میدان کرده و مشکلات مترو را برطرف می‌کنیم.

 وی در خاتمه از تعیین تکلیف میزان سهمیه بنزین نوروزی طی چند روز آینده خبر داد

42

 

 

 

کد خبر 136218

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =