۰ نفر
۸ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۴:۵۲

انتشار خبر واردات سیب‌های آمریکایی به ایران واکنش‌های مسئولان را در این خصوص در پی داشت.

 برخی واردات سیب‌های آمریکایی به کشور را فرخنده دانستند و بابی برای گشایش روابط تجاری با آمریکا خواندند و برخی نیز واردات این محصول را ننگی برای کشور نامیدند. حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه فروشان تهران در گفت و گو با فارس در این خصوص گفت: «واردات سیب رنگ آمیزی شده آمریکایی برای کشوری که تولیدکننده انواع مختلف سیب است، ننگ محسوب می‌شود.»

وی در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود 150 تن سیب قرمز آمریکایی با برند رد دلیشز و کد تجاری 4015 وارد کشور شده، گفت: اگر چنین سیبی وارد شده باشد به سردخانه‌ها منتقل شده و اگر هم توزیع شده باشد به مقدار خیلی محدود بوده است.

وی افزود: برای کشور تولید کننده سیب، واردات آن ننگ است چرا که از آمریکا تا بندر شهید رجایی با کشتی 30 روز زمان لازم است هرچند که اگر چنین کاری صورت گرفته باشد حتماً از طریق بندر دبی بوده است. رئیس اتحادیه میوه فروشان تهران گفت: سیب آمریکایی به دلیل اینکه باید ماندگاری چند ساله داشته باشد پیش از آنکه قند بگیرد روی درخت رنگ می‌زنند و علی‌رغم رنگ خوب، طعم و مزه خوبی ندارد. وی افزود: در حال حاضر ایران تولیدکننده انواع مختلف سیب با بهترین طمع‌هاست که از آن جمله می‌توان به سیب گلاب، کهنزی، شفیع آبادی و نعمتی اشاره کرد. اما معاون وزیر بازرگانی در گفت و گو با خبرگزاری موج از واردات این محصول اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: «از واردات سیب آمریکایی به بازار اطلاعی ندارم.»

موج نوشت: «در حالی که سیب قرمز آمریکایی وارد بازار کشور شده است معاون توسعه داخلی وزارت بازرگانی از توزیع این محصول در بازار اظهار بی‌اطلاعی می‌کند.»
محمد صادق مفتح معاون توسعه داخلی وزارت بازرگانی با ایجاد ارتباط بین واردات پرتقال‌های اسرائیلی و سیب‌های آمریکایی گفت: ممکن است خبر واردات سیب قرمز آمریکایی به بازار ایران نیز مانند خبر ورود پرتقال‌های اسرائیلی به بازار شایعه‌ای بیش نباشد. باید مسئله ورود سیب آمریکایی به بازار مورد بررسی قرار بگیرد. خبرگزاری مهر هم در این خصوص نوشت: «در حالی که ایران دارای باغ‌های بزرگ سیب در سطح کشور به ویژه در آذربایجان است و در تولید این محصول می‌تواند علاوه بر رفع نیاز داخلی صادرات نیز داشته باشد، معاون امور گمرکی گمرک ایران با تأکید بر اینکه واردات سیب‌های آمریکایی به کشور هیچ منع قانونی ندارد، گفت: براساس قوانین کشور، صرفاً هر گونه معامله تجاری با رژیم اشغالگر صهیونیستی ممنوع است.»

معاون امور گمرکی گمرک ایران نیز در واکنش به واردات سیب‌های آمریکایی به کشور به خبرگزاری مهر گفت: «واردات سیب آمریکایی منع قانونی ندارد.»
محمد رضا نادری در خصوص واردات سیب‌های آمریکایی از طریق گمرک به کشور گفت: ما تنها نمی‌توانیم با رژیم اشغالگر صهیونیستی معامله داشته باشیم.

معاون امور گمرکی گمرک ایران ادامه بدون اشاره به این که آیا نیاز به واردات سیب از آمریکا وجود دارد یا نه؟ گفت: به فرض اینکه سیب‌های قرمز از کشور آمریکا وارد شده باشد، بر اساس ماده 9 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات صرفاً هر گونه معامله تجاری با رژیم اشغالگر صهیونیستی ممنوع است، بنابراین ممنوعیت دیگری در ارتباط با کالاهای وارداتی و ساخت سایر کشورها نداریم. وی تصریح کرد: البته وزارت بازرگانی نیز قبل از گمرک که ثبت سفارش کالا را بر عهده دارد، کالاها را بررسی می‌کند، ضمن اینکه ممنوعیت قانونی وجود ندارد. نادری گفت: ما مجبور نیستیم که هر کالایی را صرفاً از کشور تولید‌کننده و سازنده آن خریداری نماییم، همانگونه که محصول کشورهای مختلف به ایران وارد می‌شود، البته حجم انبوهی از خرید تجار ایرانی به منظور واردات از دبی صورت می‌گیرد که رقم آن بالغ بر 14 میلیارد دلار در سال گذشته بوده است.

وی افزود: باید به این نکته توجه کرد که دبی خود تولید‌کننده محصولات مختلف نیست و بازار فروش محصول است، همانگونه که بسیاری از محصولات ایرانی نیز به دبی صادر و از دبی نیز به سایر کشورها صادر می‌شود. معاون امور گمرکی گمرک ایران تصریح کرد: سیستم گمرکی ما صرفاً می‌تواند آمارگیری نماید که محصول کدام کشوری با چه میزان ارزشی وارد کشور شده است. به عبارت دیگر، دو فرمت برای تعیین کشور مبدا و کشور سازنده محصول که به کشور وارد می‌شود، وجود دارد.

وی گفت: واردات از کشورهای مختلف از جمله آمریکا به ایران به شکل‌های مختلف صورت می‌گیرد، به عنوان نمونه واردات محصولات کشور چین به ایران به صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود. پایگاه اطلاع‌رسانی دولت نیز به نقل از فارس نوشت: مدیر کل صادرات سازمان توسعه تجارت در خصوص واردات سیب آمریکایی گفته است: هیچ گونه محدودیت تجاری با هیچ کشوری جز رژیم اشغالگر قدس نداریم و می‌توانیم با همه کشورهای دنیا صادرات یا واردات داشته باشیم.

مدیر کل صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت گفت: بر اساس ماده 9 آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، جز رژیم اشغالگر قدس هیچ محدودیت تجاری با هیچ کشوری از جمله آمریکا نداریم. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت به نقل از فارس، صافدل در خصوص واردات سیب آمریکایی گفت: هیچ گونه محدودیت تجاری با هیچ کشوری جز رژیم اشغالگر قدس نداریم و می‌توانیم با همه کشورهای دنیا صادرات یا واردات داشته باشیم. وی افزود: محدودیت‌ها در رعایت قوانین و مقررات، استاندارد و محیط زیست است. همچنین محمدرضا نادری مدیر کل امور گمرکی گمرک اظهار داشت: شاید سیب آمریکایی وارد کشور شده باشد اما در حال بررسی هستیم که آیا از گمرگ ترخیص شده است یا نه.

پیام‌های کاربران برخی سایت‌ها نیز از این خبر جالب توجه بود. یکی از کاربران پایگاه خبری تحلیلی فانگار در پیامی نوشت: «گیرم که پرتقال اسرائیلی و یا سیب آمریکایی و یا برنج و گندم آمریکایی و ... وارد شده باشد این کجایش دچار اشکال است؟ قیمت‌ها سر به فلک زده و همه اقشار جامعه توانایی خرید ندارند اگر شکم‌های شما تأمین شد و شماسیر شدید کفایت می‌کند. چرا در واردات هم کار سیاسی می‌کنید و به دنبال پرتقال فروشید.»

کد خبر 13641

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =