سرانجام بعد از مدت‌ها تحقیق و بررسی مشخص شد، زنان بیش‌تر از مردان درد را احساس می‌کنند.

دانشمندان با انجام اسکن‌های پیچیده مغزی متوجه شدند، شدت پاسخگویی زنان به درد از مردان بیش‌تر است.

تعدادی از پزشکان در حال انجام تحقیقاتی بودند تا تفاوتهای پاسخگویی مغز زنان و مردان به دردهای مزمن از جمله سندروم روده تحریک‌پذیر را مشخص کنند. این مطالعات علاوه بر آن‌که می‌تواند به درمان این بیماری‌ها کمک کند، به محققان در یافتن پاسخ یکی از سوالات که مدت‌ها بود ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده بود کمک کرد.

پروفسور قاسم عزیز که یک تیم تحقیقاتی از دانشمندان انگلیسی و ژاپنی را رهبری می‌کرد، فعالیت مغزی 16 مرد و 16 زن را در هنگام پردازش درد بررسی کرد.

این بررسی‌ها نشان داد قسمت‌های خاصی از مغز که وظیفه آماده‌سازی برای رویارو شدن با درد را دارد در زنان فعالیت بیش‌تری دارد و از سوی دیگر قسمتی که وظیفه پردازش ترس و نگرانی را دارد، کم‌تر فعالیت می‌کند. اما در مقابل در مردان فعالیت قسمتی که وظیفه پردازش ترس را دارد فعال‌تر از قسمت پردازش درد بود.

به عبارت دیگر مغز مردان طوری عمل می‌کند تا از احساس درد توسط انسان اجتناب کرده و بر عکس در زنان فعالیت بیش‌تری در قسمت‌هایی که وظیفه پردازش عواطف و احساس درد را دارند مشاهده شد. نتایج این تحقیقات به زودی در ملاقات سالانه جامعه بیماری‌های روده در بیرمنگام ارائه خواهد شد.

پروفسور عزیز در این باره گفت: البته مطالعات بیش‌تری برای ارزیابی اهمیت این یافته‌ها نیاز است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد شیوه برخورد مغز زنان و مردان به درد کاملا متفاوت است که این موضوع باید بیش‌تر مورد توجه پزشکان و دانشمندان قرار گیرد.

تقریبا یک پنجم مردم از ناهنجاری‌های روده‌ای رنج می‌برند و این بیماری زنان را سه برابر بیش‌تر از مردان تحت تاثیر قرار می‌دهد. از علائم این بیماری می‌توان به درد، نفخ شکم، یبوست و مانند آن اشاره کرد.

برای کاهش علائم این بیماری معمولا از داروهای ضد افسردگی و مسکن‌ها استفاده می‌شود که اثر چندانی در کنترل آن ندارند.
دیلی‌میل  18 مارس

13244

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 137942

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =