از شایعه تا واقعیت درباره مصونیت گروه خونی خاص از کرونا

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران چهارشنبه ۳ اردیبهشت با حضور در برنامه « در انتهای الوند» درباره شایعه ابتلای بیشتر گروه‌های خونی خاص به کرونا و درمان کرونا با کمک پلاسما توسط محققان ایرانی صحبت کرد.

به گزارش خبرآنلاین، دکتر پیمان عشقی پلاسما درباره پلاسما درمانی مبتلایان به کرونا گفت:  پلاسما درمانی یکی از روش‌هایی است که اولین جرقه‌هایش یکی دو روز پس از شیوع بحران کرونا به ذهن پزشکان درمانگر  رسید، علتش این بود که این روش سابقه‌ای صدساله داشت؛  پزشکان در زمان شیوع آنفولانزای اسپانیایی دریافتند که اگر خون افراد بهبودیافته را به افراد مبتلا شده تزریق کنند، سرعت بهبود مبتلایان افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: در دو دهه اخیر که  شاهد شیوع بیماری‌های عفونی و تنفسی مثل سارس، اچ وان، ال وان ، آنفولانزاهای  مختلف بودیم روی این روش، مطالعات بسیاری انجام شد،  نتیجه آن در بیماری ویروسی ابولا هم موفق بود. بنابراین وقتی کرونا شایع شد، چینی ها همین تجربه برای بهبود بیماران تکرار کردند، با ورود کرونا به ایران هم، این ایده به ذهن خیلی از ما رسید که  از این روش استفاده کنیم.

عشقی افزود: ویروس وقتی وارد بدن  می‌شود، سیستم ایمنی بدن را وادار به واکنش می‌کند، آن‌هایی که از پس این ویروس برمی‌آیند، این احتمال وجود دارد که در بدنشان پادتن یا پادزهر ضدویروس افزایش پیداکرده باشد. پادتنی که تا مدت‌ها پس از بهبودی هم در بدن آن‌ها می‌ماند و اگر ما بتوانیم پلاسمایشان را بگیریم و در اختیار بیماران بدحال بگذاریم،  شاید بشود جلوی ویروس را گرفت. 

وی ادامه داد: این روش درمانی در چین جواب داده بود، گزارش‌های جسته‌وگریخته‌ای در این زمینه وجود داشت. ما بلافاصله با همکاری دوستانمان در دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله جلسه‌ای گذاشتیم و پروپوزالی تهیه کردیم و به ستاد علمی کرونا در کشور دادیم، مباحثی طرح شد، طرح در دو شورای پژوهشی و  کمیته اخلاق به تأیید رسید و کارآزمای بالینی آن شروع شد.   کارآزمایی بالینی یک روش علمی شناخته‌شده است که باید گزارشش نخست در کمیته‌های علمی بررسی بشود و بعد نتیجه اعلام شود،  گزارش ما هم بررسی‌شده  و نتیجه کارآزمای بالینی موفق بوده است اما هنوز نتیجه‌اش را نمی‌توان اعلام کرد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران  گفت: نتایج اولیه استفاده از این روش در کشور ما بسیار خوب بود،  از طرف  دیگر به‌محض اینکه ما کار پلاسما درمانی را شروع کردیم سازمان غذا و دارو امریکا همین طرح را اجرایی کرد، همچنین who  یک برنامه داد و اعلام کرد بخشه‌ای درمانی به این روش مجهز باشند.

عشقی در ادامه از بهبودیافتگان کرونا خواست با اهدای پلاسما به بیماران دیگر در این استان کمک کنند.

وی افزود: بهبودیافتگان می‌توانند در صورت تمایل به شکرانه سلامتی و بهبودی خود با اهدای پلاسما به یاری بیماران درگیر با این ویروس کمک کنند، به این برنامه آمدم تا از مردم بخواهم یک ماه بعد از بهبودی کامل برای اهدای  خون و اهدای پلاسما مراجعه کنند.  

عشقی گفت: ما چه در سازمان انتقال خون و چه در بخش خصوصی در بحث اهدای خون و پلاسما تجربه‌های خوبی داریم تجربه‌ای که کشورهای اطراف از آن برخوردار نیستند.  فقط از متقاضیان اهدای پلاسما با دستگاه‌های پیشرفته زرداب خونشان را می‌گیریم و هیچ مشکلی برای آن‌ها به وجود نمی‌آید ، این زرداب می‌تواند جان خیلی‌ها را نجات بدهد، ما نتایج بسیار خوبی را در ایران و در سطح دنیا شاهد بودیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران  افزود: برای من سخت است که اعلام کنم در کشورهای غربی روزانه تا هزار نفر برای اهدای پلاسما مراجعه می‌کنند درحالی‌که شاید هنوز مردم ما از این روش مطلع نباشند،  ما این پلاسما را  برای نجات جان هم‌وطنانمان که با کرونا درگیر هستند، ذخیره می‌کنیم. تا  انشالله به فاز خطرناک بیماری نرسیم.

از شایعه تا واقعیت مصونیت گروه خونی  خاص  از کرونا

کرونا ویروس بسیاری عادلی است که بین افراد فقیر، غنی و گروه‌های مختلف خونی را مبتلا می‌کند.

  عشقی  در پاسخ به شایعه مصونیت گروه خونی  خاص  از کرونا گفت: درباره این موضوع یکی دو مقاله بیرون آمده اما مقالات علمی تا وقتی به حدی از اعتبار نرسند، قابل‌اعتنا نیستند، ما در همه گروه‌های خونی  مبتلابه کرونا، بهبودیافته و متأسفانه فوتی داشتیم و نمی‌شود درباره اینکه گروه‌های خونی خاصی به این بیماری مبتلا می‌شوند، یا خیر، ادعای قطعی کرد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران  بابیان اینکه «در خانه بمانید» شعار اصلی کرونا،  این تفکر اشتباه را ایجاد کرده است که خروج برای اهدای خون هم خروجی غیرضروری است از مردم خواست خون اهدا کنند.

وی بابیان اینکه با شروع بحران کرونا، همه بانک خون‌های جهان درباره احتمال کمبود خون هشدار دارند و کاهش ذخایر خون، همچنان یک مشکل جدی است، افزود:  خوشبختانه  از نیمه اسفند که کمبود خون به وضعیت نگران‌کننده‌ای نزدیک شد، با تمهیداتی که اندیشیدیم، تلاش رسانه‌ها و پویش‌های مردمی روند بهتری را درزمینهٔ اهدای خون شاهد  بودیم، بلافاصله پس از بحران کرونا همه تمهیدات  لازم را در همه پایگاه‌ها اجرا کردیم، از فاصله‌گذاری بین تخت‌ها گرفته تا در اختیار گذاشتن ماسک، مواد ضدعفونی و ..

سازمان انتقال خون کشور ضمن فراخوان مجدد و جلب‌توجه شهروندان به‌ضرورت اهدای خون، یادآور شد: ما برای نظارت درست، حتی از اهداکنندگان مستمر خواستیم به‌عنوان نماینده ما در پایگاه‌ها حضورداشته باشند و این ماجرا در ۲۷ استان افتاد، حتی سامانه نوبت‌دهی اینترنتی طراحی کردیم که مردم در صف نیاستند. این تجربه‌های را به سازمان بهداشت جهانی منتقل کردیم و بسیار هم مورد استقبال قرار گرفت.

۲۳۵۲۳۷

کد خبر 1380007

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین