این استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرآنلاین با بیان این مطلب افزود: امریکاییها تلاش میکنند که فشار بر ایران را افزایش دهند و تحریمها را تشدید کنند. معتقدم که اتحادیه اروپا هم تا حد ممکن همراهی خواهد کرد. اما واقعیت این است که شرایط جهان در حال تغییر است. وضعیت کشورهای عربی صد در صد به نفع ایران است و حتی تحولات لیبی هم به نظر من به نفع امریکا تمام نخواهد شد.
وی افزود: فکر میکنم یکی از اولویتهای سیاست خارجی ایران اکنون باید مصر و کشورهای عربی باشد. ایران باید به قویترین شکل برای احیای روابط با مصر تلاش کند. متاسفانه بواسطه جنگ عراق علیه ایران و تبلیغات منفی در جهان عرب علیه ایران، نوعی بدبینی نسبت به اعراب در میان برخی اقشار ایران وجود دارد و مسلما یکسری نگرانیها در میان اعراب نسبت به ایران و ایرانیان وجود دارد.
مرندی گفت: یکی از اهداف جمهوری اسلامی ایران در آینده باید این باشد که نه فقط در سطح حکومتها بلکه در سطح مردم رابطه میان ایران و کشورهای عرب را تقویت کند. به طور قطع امریکاییها نمیتوانند انقلاب مصر را مصادره کنند. اولین دلیل آن است که مردم مصر یک هویت مذهبی دارند و ماهیت انقلاب آنها متاثر از اسلام است. مساله دوم، موضوع فلسطین است. یکی از اولویتهای حکومت جدید مصر بحث غزه خواهد بود. این مسالهای است که به هیچ عنوان راه حل سادهای برای آن یافت نمیشود. در هر حال در فرهنگ امریکایی این باور وجود دارد که "برنده همه چیز را میبرد" و چیزی برای بازنده باقی نمیماند. این در فرهنگ عمومی امریکا قوی است. حکومت امریکا هم به راحتی ایران را نخواهد پذیرفت. به خصوص دموکراتها که مشهور به حرکات جسورانه نیستند.
وی افزود: معتقدم که ماههای آینده ماههای حساسی خواهند بود و دو سال آینده هم در ارتباط ایران و امریکا سالهای سختی خواهد بود اما در بلند مدت اگر ایران مقتدر باشد و در داخل انسجام داشته باشد، تردیدی نیست که این امریکاست که باید ایران را بپذیرد.
/111114
نظر شما