زوایای غمگین سامانه شاد برای دانش آموزان عشایری خراسان شمالی

ایسنا نوشت : شیوع ویروس کرونا در کشور منجر به تعطیل شدن تمامی مراکز آموزشی از جمله مدارس، دانشگاه ها، مهدهای کودک، سالن های ورزشی و دیگر اماکن شده است اما مسئولان تلاش کردند تا از طریق صدا و سیما و فضای مجازی آموزش برای مدارس و دانشگاه ها تعطیل نشود.

بسیاری از دانش آموزان آموزش های از راه دور را از طریق فضای مجازی و یا تلویزیون در حال دریافت کردن هستند اما در این میان دانش آموزان عشایری از این امکان محروم اند.

خراسان شمالی دارای پنج هزار خانوار عشایری دارد که هم اکنون در منطقه قشلاقی مراوه تپه مستقر هستند و قبل از شیوع ویروس کرونا دانش آموزان عشایری یا در کانکس، یا سیاه چادر و یا در مدارس شبانه روزی تحصیل می کردند اما اکنون که مدارس تعطیل شده آن ها نیز از درس و مدرسه تقریبا به صورت کامل دور افتاده اند.

به سامانه شاد متصل شده ایم اما دریغ از دانش آموز

کاظم نیا یکی از مدیران مدارس شبانه روزی دانش آموزان عشایری خراسان شمالی در مراوه تپه  گفت: این مدرسه شبانه روزی به سامانه شاد متصل شده و معلم ها نیز وارد آن شده اند اما دریغ از یک دانش آموز عشایری.

وی افزود: زمانیکه وارد مناطق اسکان عشایری می شویم و از آن ها درخواست می کنیم تا همکاری لازم را داشته باشند والدین اعلام می کنند که گوشی های موبایل آن ها ساده و قدیمی بوده و قابلیت اتصال به اینترنت را ندارد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر والدین بیان می کنند که بیشتر بچه های آن ها گوشی ندارند و گوشی ها متعلق به پدر و یا فرزندان بزرگ خانواده است.

کاظم نیا تصریح کرد: برخی از مناطقی که عشایر در آنجا مستقر هستند آنتن موبایل نمی دهد تا بتوانند به اینترنت متصل شود.

وی تاکید کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد این است که والدین اعلام می کنند که آن ها برق ندارند تا باطری گوشی های خود را شارژ کنند و باید منتظر بمانند تا پنل های خورشیدی توسط آفتاب شارژ شود تا بتوانند گوشی های معمولی خود را شارژ کنند.

این معلم خاطرنشان کرد: اکنون مشکل از معلم های مدارس عشایری نیست چراکه آن ها به سامانه شاد متصل شده و برنامه های خود را ارائه داده اند و این دانش آموزان هستند که زیرساخت های لازم برای استفاده از این شبکه را ندارند.

دانش آموزان عشایری از آموزش های ارائه شده در رادیو استفاده نمی کنند

مقداد باقرزاده یکی دیگر از معلم های عشایری خراسان شمالی  تصریح کرد: دانش آموزان عشایری امکان این را که بتوانند از فضای مجازی برای دریافت آموزش های درسی استفاده کنند را ندارند.

وی با بیان اینکه دریافت آموزش های درسی از طریق رادیو یکی از روش هایی است که می توانند استفاده کنند، گفت: بارها نزد خانواده ها رفته ایم تا آن ها را مجاب کنیم تا از فرزندان خود بخواهند که آموزش ها را از طریق رادیو دریافت کنند، موفق نشده ایم.

باقرزاده افزود: خانواده ها مواردی همچون کار زیاد است و زمان دریافت آموزش از طریق رادیو وجود ندارد را مطرح می کنند بنابراین دانش آموزان عشایری از این امکان نیز استفاده نمی کنند.

وی ادامه داد: به همین دلیل تعدادی از معلمان عشایری با حضور در منطقه و ارائه تکلیف به آن ها، سعی کرده اند تا کاری کنند که آن ها از درس و مدرسه به طور کامل در این برهه زمانی جدا نشوند.

با اخذ مجوز کلاس های کمتر از ۱۰ نفر برای دانش آموزان عشایری برگزار می شود

عباس سعیدی مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: در حال پیگیری هستیم تا از ستاد مبارزه با کرونا مجوزهای لازم را دریافت کنیم که کلاس های کمتر از ۱۰ نفر در مناطق عشایری برگزار کنیم.

وی گفت: اگر این مجوز داده شود کلاس های درس کمتر از ۱۰ نفر برای دانش آموزان عشایری برگزار خواهد شد.

سعیدی افزود: اگر این مجوز نیز ارائه نشود برنامه توزیع بسته های آموزشی به دانش آموزان عشایری را خواهیم داشت.

وی توضیح داد: در این راستا معلم ها سراغ دانش آموزان عشایری می روند و به آن ها بسته و تکالیف آموزشی را ارائه می دهند.

48

کد خبر 1381511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 10 =