آرمین معتقد است: با اینکه هنرمندان و نویسندگان فراوانی با اندیشه های بسیار قوی وجود دارند اما برای انتشار دانسته هایشان از هیچ سو حمایت نمی شوند و خود نیز از عهده مخارج چاپ آثارشان بر نمی آیند.

منیژه آرمین، نویسنده و عضو انجمن قلم ایران با ارسال یادداشتی برای خبرآنلاین یکی از مسائل مهم پیرامون حوزه نشر در کشور را کمبود آثار مکتوب در رابطه با رویدادهای فرهنگی و هنری دانست و یادآور شد: معمولا در کشور ما هر اتفاق در همان رخداد خلاصه می شود و هیچ کس به دنبال مکتوب کردن وقایع نیست. با اینکه هنرمندان و نویسندگان فراوانی با اندیشه های بسیار قوی وجود دارند اما برای انتشار دانسته هایشان از هیچ سو حمایت نمی شوند و خود نیز از عهده مخارج چاپ آثارشان بر نمی آیند.

وی ادامه داد: این مسئله برای محققین، رمان نویسان و سایر رشته ها نیز صدق می کند. در کل باید گفت حوزه ادبیات در علوم کشور؛ ضعیف است. دانشجویان در طول دوره تحصیل برای درج اندیشه های خود تنها به تدوین یک پایان نامه می پردازند و هیچ گونه آموزشی در خصوص مکتوب سازی دانسته های خود نمی بینند و به همین دلیل باید گفت ضعف آثار مکتوب پژوهشی یکی از بزرگترین مشکلات حوزه آموزش و نشر کشور ماست.

آرمین در بخش دیگری از این یادداشت به این نکته تاکید کرده که در حوزه مطالعه به انقلابی فرهنگی نیازمندیم که از کودکستان تا بالاترین قله های علمی را در برگیرد. تا زمانی که بنیانگذازان و سیاستگذاران فرهنگی از مطالعه کتاب غافل هستند و روزنامه نگاران و قلم به دستان ما حتی در حوزه کاری خود اطلاعات کافی ندارند چطور می توان از سایر افراد جامعه انتظاری داشت.

وی معتقد است: رسانه ها و در راس آنها تلویزیون به عنوان پربیننده ترین و تاثیرگذارترین رسانه می تواند بزرگترین نقش را در ارتقا فرهنگ مطالعه ایفا کنند. اختصاص بخشی از برنامه های روزانه رسانه ملی به این حوزه و معرفی سطحی و فیزیکی یک کتاب امری ساده اما تاثیر گذار است؛ برنامه هایی که شاید چند دقیقه ای بیشتر طول نکشد و میان طیف وسیع تبلیغات؛ زمان کمی را به خود اختصاص دهند اما همین کار در طولانی مدت منجر به ارتقا فرهنگ مطالعه خواهد شد.

به گفته این عضو انجمن قلم ایران؛ روندی که اکنون در شبکه های تلویزیون برای معرفی کتاب پبش گرفته شده است به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای کشور نخواهد بود و باید گفت همانطور که این شبکه های تلویزیونی درخصوص آموزش اصول بهداشتی به خوبی موفق به فرهنگ سازی شده اند؛ می توانند با برنامه ریزی صحیح در رابطه با فرهنگ مطالعه نیز به موفقیت لازم دست پیدا کنند چرا که آنچه از طریق رسانه فراگیر شود تاثیری عمیقتری خواهد داشت.

متن کامل این یادداشت را اینجـــا مطالعه بفرمایید.

191/60

کد خبر 138686

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار