به گزارش خبرآنلاین متن پرسش و پاسخ های منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی به شرح زیر است :
* اعمالی که در مفاتیح تحت عنوان عید نوروز آمده مربوط به کدام تقویم است؟ آیا هر سال نو را در هر فرهنگ شامل میشود (مثلا عید نوروز ایرانیان) یا برای تقویم قمری است؟
پاسخ: خیر، مربوط به عید نوروز (سال شمسی) است.
* ما امسال سبزه عید نوروز را به شکل اسمهای پنج تن مثلاً «یا حسین» درآوردیم و چون آنها را روز سیزده بدر همان جا میگذاریم، آیا مشکلی ندارد؟ اگر مشکل دارد با سبزهها چه کار کنیم؟
پاسخ: در صورتی که بی احترامی و هتک حرمت شود، جایز نیست و بهتر است در محلی قرار دهید که بی احترامی نشود.
* آیا گفتن لفظ «عید» برای سال نو و عید نوروز اشکال دارد؟
پاسخ: اشکالی ندارد.
* آیا نحس بودن عدد 13 مورد قبول فرهنگ شیعه است؟ جایگاه نوروز و شادی در فرهنگ شیعه چگونه است؟
پاسخ: سیزده بدر ریشه شرعی ندارد و از خرافات است ولی تفریح سالم و خالی از گناه بدون اعتقاد به نحس بودن سیزده، اشکالی ندارد.
* من شنیده بودم که شما گفته بودید نوروز بی اساس و سطحی است و مسلمانان را از آن بر حذر داشته اید. من میخواستم بدانم که آیا این جمله را شما گفته اید یا نه و این که نظر شما درباره نوروز چیست؟
پاسخ: عید نوروز جنبههای مثبت و منفی متعددی دارد. جنبههای مثبت آن نظافت، صله رحم، کمک به اقشار ضعیف و کم درآمد و مانند آن است و جنبههای منفی آن، مراسم خرافی چهارشنبه سوری، سیزده بدر، تشریفات کمرشکن، چشم و هم چشمی، مسافرتهای گناه آلود، شکستن مرز محرمیتها و امثال آن میباشد. حال اگر به جنبههای مثبت آن پرداخته شود و از جنبههای منفی آن اجتناب شود طبق روایت مزبور عید نوروز طبیعی، عید تشریعی هم میشود و اگر خدای نکرده بر عکس شود از منظر حضرت علی (علیه السلام) چنین روزی عید نخواهد بود.
/62
نظر شما