به گزارش خبرآنلاین از مرکز خبر حوزه، این سالنما، وضعیت هلال ماه، در آغاز ماه های قمری سال 1432 هجری را، طبق محاسبات دقیق علمی، برابر با افق شهر قم پیشبینی نموده است. در این سالنما، جدول های نموداری، برای شناسایی و درک موقعیت ماه در آغاز هر ماه قمری، برای چهل و پنج شهر دیگر جهان، از شرق و شهر سیدنی در استرالیا، تا غرب همچون شهر وایت هورس در کانادا تنظیم گردیده است.
«ارتفاع ماه هنگام غروب آفتاب در شب اول ماه قمری»، «تعیین جایگاه ماه طبق درجات دایره، ابتدا از نقطه شمال»، «لحظه مقارنه بین خورشید و ماه»، «لحظه خروج ماه از محاق و آغاز اکتساب نور از خورشید»، «در صد درخشندگی هلال نسبت به تمام قرص ماه، لحظه غروب خورشید»، «بیان نمودن زمان هنگام غروب ماه»، «تعیین جایگاه غروب خورشید نسبت به نقطه شمال»، «مدت مکث ماه در افق بعد از غروب آفتاب»، «ضمیمه نمودن جدول های پیش بینی برای شهر قم و چهل و پنج شهر مهم جهان»، «ذکر رخدادهای تاریخ اسلام در هر ماه»، «ذکر رخدادهای نجومی در هر ماه همراه با وقت آن به افق ایران» از جمله ویژگیهای این سالنامه است.
محاسبات این سالنما، حاکی از نظر و رای مرجعیت شیعه و یا ثبوت شرعی اول ماه نیست، زیرا، آغاز هر ماه قمری، شرعا، مبتنی بر ثبوت رویت هلال ماه میباشد.
کتاب «پیشبینی وضعیت هلال در آغاز ماه های قمری» توسط مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی-نجومی، وابسته به دفتر آیت الله سیستانی، به چاپ رسیده است. علاقهمندان جهت اطلاع از نحوه توزیع «سالنما» میتوانند به سایت www.nojumi.org مراجعه کنند.
/62
نظر شما