سایت فردا نوشت:

پس از زلزله ژاپن با خسارات جانی و مالی فراوانی مواجه شد؛ کشته شدن افراد بسیار، بی‌خانمانی، از دست دادن دست یا پا، و... اما مردم ژاپن علی رغم این مصیبت رخ داده هنوز دست تعدی به سوی غارت اموال دیگران نگشوده‌اند... 

پس ازوقوع زلزله ۹ ریشتری در ژاپن، ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست در دست یکدیگر دادند و وقایع یکی پس از دیگری در ژاپن رخ دادند. سونامی که در نتیجه وقوع زلزله دراقیانوس ایجاد شده بود به سواحل ژاپن رسید و شهرهای ساحلی ژاپن را در خود غرق کرد. این حادثه بسیاری از ژاپنی‌ها را آواره و یا زنده به گور کرد. 

از سوی دیگر مردم این کشور با خسارات جانی و مالی فراوانی مواجه شدند؛ کشته شدن افراد بسیار، بی‌خانمانی، از دست دادن دست یا پا، کمبود آب آشامیدنی، کمبود مواد غذایی و بهداشتی و... در این میان انفجار راکتور هسته‌ای قوزی شد بر بالای قوزهای دیگر. حادثه اخیر موجب شد، افراد بسیاری در ترس از تکرار حادثه چرنوبیل فرو روند.

با همه این تفاسیر و جزئیات که هر روزه از خبرگزاری‌ها مرتبا گزارش می‌شود، اما یک حلقه مفقوده وجود دارد که هیچ اشاره‌ای به آن نشده است و گویا خبرگزاری‌ها نیز دوست ندارند چندان روی آن مانور دهند. مردم ژاپن علی رغم این مصیبت رخ داده هنوز دست تعدی به سوی غارت اموال دیگران نگشوده‌اند. هنوز بی‌نظمی و هرج و مرج که معمولا پس از این حوادث رخ می‌دهند، در این کشور رخ نداده است.

جک کافتری (یکی از وبلاگ نویسان شبکه خبری CNN) در وبلاگ خود به این مسئله پرداخته است. او اشاره می‌کند: «غارت پدیده‌ای است که معمولا بعد از وقوع چنین حوادثی به کرات اتفاق می‌افتد. 

برای مثال زلزله سال گذشته هائیتی و شیلی، وقوع سیل در انگلستان در سال ۲۰۰۷ و یا حادثه کاترینا که در سال ۲۰۰۵ در امریکا رخ داد. در این حادثه‌ها بازماندگان به مانند قانون «بقاء اصلح» داروین، شروع کردند به دست درازی و قتل غارت اموال دیگران. آنها با این تفکر که شما صاحب هر شیء بی‌صاحب هستید، هر چیزی را که می‌دیدند برای خود بر می‌داشتند.»

کافتری در ادامه گزارش خود اشاره می‌کند «یکی از خبرنگاران روزنامه «تلگراف» از این رفتار مردم ژاپن شگفت زده شده بود. او در گزارش خود آورده بود «سوپر مارکت‌های ژاپنی پس از بحران ایجاد شده، قیمت کالاهای خود را پایین آوردند. ماشین‌های حمل کالا درمناطق مصیبت زده می‌چرخیدند و بین مردم نوشیدنی‌های مجانی توزیع می‌کردند. غربی‌ها مطمئنا با دیدن این صحنه‌ها عمیقا متعجب می‌شدند.»

کافتری با اشاره به این موضوع، عنوان می‌کند «برخی‌ها معتقدند، ژاپنی‌ها تحت تاثیر آموزه‌های دینی خود دست به چنین اقداماتی نمی‌زنند. اما به من نظر من چیزی مهم‌تر از این بایستی در این قضیه تاثیرگذار باشد.» او در وبلاگ خود از دیگران می‌خواهد او را در جواب دادن به این پرسش همراهی کنند.

وقتی توفان کاترینا به نیواورلئان رسید و سد‌ها شکسته شد، مردم آمریکا آن آمریکای دیگر را کشف کردند. آمریکایی که هالیوود درباره‌اش فیلمی نمی‌سازد. مردم دیدند که آدمهایی که مامور حفظ نظم و قانون هستند خودشان در حال بار زدن اجناس فروشگاه‌ها هستند. پلیس نمی‌توانست جلوی غارت را بگیرد چون کم نبودند ماموران پلیسی که به غارت مشغول بودند.

14

کد خبر 139848

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    چون انسان واقعی هستن
  • بدون نام IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    گزینه ی اعتقادات مذهبی رد است زیرا در کشور مسلمانی چون ما هم در جریان زلزله ی بم غارت صورت گرفت مسئله را باید در تربیت اخلاقی جست. آن نوع تربیتی که در دایره اخلاق جمعی تعریف می شود چیزی که به آن رعایت حقوق دیگران می گویند چیزی که در آن دیگران همیشه مقدم اند آن زمان که سر تعظیم فرو می آورند تا حق تو را به رسمیت بشناسند همین آموزه آن ها را مطمئن می کند که هم نوع آموزش دیده اش حتما به کمک اش خواهد آمد. همچون مثال ارزان کردن جنس های فروشگاه ها.
  • پارسا IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    1 0
    گاهی فرهنگ قوی ودرونی شده و بالا بودن هوش هیجانی و حس همدلی میتونه عدم تعرض به دیگران را حتی در سخت ترین مواقع توجیه کنه
  • احمد IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    به نظر من اين نشان از اين دارد كه اخلاقيات هيچ ربطي به مسلمان بودن ندارد و و قضيه است جهاني و افسوس كه در داخل كشور گروهي از قضيه سوء استفاده مي كنند .
  • نادر IR ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    اي كاش بعضي ها مي فهميدند كه با حرفها و داستانهاي بيخودي نمي توان مردم را به راه راست هدايت كرد اميدوارم ما هم از خرفات كنوني دست بردايم و به واقعيتها بپردازيم تا مثل تمامي مردم خوب ساير كشور از جمله ژاپن باشيم
  • محمد IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    اما به نظر من فرهنگ قوی بر گرفته از بودا است که این چنین مردم ژاپن را ساخته است و در خونشان عجین شده است فردی می گفت : ژاپتیها وقتی می خواهند اجناس منزلشان را عوض کنند (خصوصا لوازم برقی ) آنرا در همان بسته بند خودش و تمیز شده در کنار منزلشان می گذارنند تا هرکس نیاز داشت آنرا بردارنند و بعداز گذشت یک هفته ماشینهای شهرداری اقدام به جمع آوری آن می کنند. ای کاش ماهم این فرهنگ خوب را می گرفتیم .
  • بدون نام IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    همینه. همین که آقا پارسا گفتند « فرهنگ درونی شده» « بالا بودن سطح هوش هیجانی»
  • وحید حسینی IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    غربی‌ها مطمئنا با دیدن این صحنه‌ها عمیقا متعجب می‌شدند؟ مثل اینکه شما زلزله بم، سقوط هواپیمای شرکت کاسپین و ... رو یادتون رفته! راستی ....کیه؟
  • بدون نام US ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    آنچه که هویت و فرهنگ مردم را می سازد ، اخلاف اجتماعی است که طی قرن ها در درون انسان های یک جامعه نهادینه می شود . ژاپن همیشه در طول تاریخ اینچنین بوده است .
  • رامین IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    بنظرتون خدای ناکرده زبانم لال اگر این زلزله در تهران بود رفتار مردم چطور می بود؟
  • اشكان US ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    ما آمريكا نبوديم ببينيم چه اتفاقاتي بعد از فجايع افتاده اما من استان كرمانيم و دزدي به مال و ناموس و پيدا كردن دست بريده شده پر از طلا در پيراهن يك فرد را ديده ايم در اين كشور !!!
  • بدون نام IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۲
    0 0
    راستي چرا؟درهيچ فيلمي هم نديديم كه زاري كنند.اصلاشبيه هيچ جانبودن؟مگه اوني كه درمورددينشون نظرداده ميدونه اونابودايي بودن؟شايدمسيحي بودن!
  • ناهيد IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۲
    0 0
    چراماهميشه عادت داريم بدون تحقيق وآگاهي نظربديم؟مگه ماميدونيم مردم بم چه اخلاقياتي داشتن؟يعني اونايي كه دستاروبريدن ازمتدينين منطقه بودن؟ممكنه ازقاچاقچيهاي اون اطراف بودن؟دينداري خيلي قشنگه البته دين واقعي!شايدژاپنيهاي اون منطقه به آيين خودشون كه شايدبودايي هم نباشه خيلي وفادارند!اصلاشمامزه دينداري روچشيدين؟پيشنهادمي كنم برين دنبالش!ممنون
  • بدون نام IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
    0 0
    اگر مسئولین کشور ژاپن هم مانند مسئولین کشور اتحاد شوروی در زمان وقوع فاجعه چرنوبیل عمل می کردند به نظر من باز هم ژاپنی ها با این نظم و از خودگذشتگی قابل ستایش رفتار می کردند.
  • محمد IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۴
    0 0
    آفّرین...باریکلا...به اینا میگن آدم!!! من میگم اینو تو همه ی سایتا بذارید... یه کم ایرانیا یاد بگیرن! ژاپن دوستت دارم!!!!!