رئیس کمیته حقیقت یاب کمیته سازمان ملل در خصوص جنگ نوار غزه در مقالهای در روزنامه واشنگتن پست اعلام کرد: ما امروز اطلاعاتی در مورد وقایع جنگ غزه داریم که بسیار قویتر از آن اطلاعات و دلایلی است که در زمان تحقیقات کمیته حقیقت یاب بینالمللی در اختیار داشتیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ریچارد گلدستون رئیس کمیته حقیقت یاب سازمان ملل در خصوص جنگ غزه در این مقاله که درباره جنایت های جنگی رژیم صهیونیستی در طول عملیات نظامی علیه نوار غزه در پایان سال 2008 بود، نوشت: اطلاعات و شواهدی که امروز در اختیار داریم ترجیحا روند تحقیقات را تغییر خواهد داد.
ریچارد گلدستون در این مقاله مدعی شده است که حماس تحقیقاتی را در خصوص حملات موشکی و خمپارهای علیه اسرائیل صورت نداد و این همان دلیلی بود که اسرائیل برای توجیه عملیات نظامی علیه نوار غزه از آن استفاده کرد.
گلدستون در ادامه ادعاهایش گفت: جنایتهایی که حماس صورت داد عمدی بود، چون موشکها به طور اشتباهی اهداف غیرنظامی را هدف قرار نداده بود.
رئیس کیمته حقیقت یاب سازمان ملل نسبت به انجام محدود تحقیقات از سوی اسرائیل که تنها یکسری تحقیقات گزیدهای و مختصر بوده، ابراز نگرانی کرد.
گلدستون در این مقاله نوشت: اگر آنچه را که امروز میدانم در زمان تحقیقات در خصوص جنگ غزه می دانستم گزارش گلدستون سندی متفاوت با سند امروز بود.
رئیس کمیته حقیقت یاب سازمان ملل در ادامه از جانبداری شورای حقوق بشر علیه اسرائیل انتقاد کرد و بار دیگر حق دولت عبری در دفاع از خود را در برابر هرگونه حمله خارجی یا داخلی تایید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با این گزارش مرحله جدیدی از روحیه منصفانه در شورای حقوق بشر سازمان ملل ایجاد شود.
گلدستون خاطرنشان کرد که باید در گزارش هیات شورای حقوق بشر سازمان ملل در خصوص جنگ اسرائیل علیه غزه به ویژه اتهامات مطرح شده علیه اسرائیل در زمینه کشتار غیرنظامیان و جنایتهای جنگی بازنگری شود.
وی بیان کرد: اتهامات مبنی بر هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان توسط اسرائیل با استناد به کشته و زخمی شدن برخی غیرنظامیان در شرایطی بوده که هیات حقیقت یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل دلیلی منطقی که بتواند نتیجهگیری منطقی را به همراه داشته باشد، در اختیار نداشت.
گلدستون عنوان داشت: مهمترین نمونهای که در گزارش کمیته کارشناسان مستقل سازمان ملل مطرح شده مربوط به کشته شدن 29 تن از اعضای خانواده السمونی در بمباران منزلشان است که این حمله در نتیجه یک اشتباه از سوی فرمانده اسرائیلی بوده که در حال حاضر نیز تحقیقات در خصوص این مساله ادامه دارد.
وی ادامه داد: به رغم اینکه تحقیقات طولانی شد اما به نظر میرسد که عملیات مناسبی در حال حاضر در خصوص این جنگ صورت گرفته و من اطمینان دارم که در صورتی که اسرائیل به این نتیجه دست پیدا کند که این افسر اشتباهی داشته، حتما در قبال این مساله واکنش نشان خواهد داد.
این مسئول سازمان ملل گفت: عدم همکاری اسرائیل با هیات حقیقت یاب سازمان ملل میتوانست اتهاماتی را که علیه اسرائیل در گزارش مطرح شده تغییر دهد. عدم همکاری اسرائیل با کمیته تحقیقات نمیتواند دلایل این هیات سازمان ملل را در خصوص شناسایی تعداد افراد کشته شده در نوار غزه و اینکه چه تعدادشان غیر نظامی و چه تعداد نظامی بودهاند، مشخص کند.
48
نظر شما