کاهش ۹۵ درصدی کشفیات دارو در کردستان/قاچاق یک میلیون ۷۶۲ هزار قطعه جوجه ی یک روزه از مرز بانه

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان، گفت: سه ماهه اول سال جاری کشفیات دارو نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹۵ درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج ،علی خدا ویسی در نشست خبری اعضای کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای استان کردستان، با اشاره به اینکه قاچاق موضوعی ست که ابعاد فرهنگی و اقتصادی داشته و به پیکره اقتصادی کشور ضربه وارد کرده است اظهار داشت: حجم کالای قاچاق وارد شده به کشور از ۳۰ میلیون دلار درسال های گذشته به ۱۵ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: در حال حاضر سیاست اصلی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز حرکت به سمت پیشگیری و مقابله علمی و مطالعات دانشگاهی است تا از مقابله سنتی فاصله بگیرد.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان ادامه داد: در این راستا به برخی از سامانه ها از جمله اقدامات رجستری کردن موبایل، کدگذاری کالاها و ثبت‌نام انبارها در سطح استان ورود پیدا کردیم و در این زمینه کردستان رتبه سوم را در بین استان‌های کشور به خود اختصاص داده است.
خدا ویسی با بیان اینکه قاچاق در کردستان به صورتی که قاچاق در مرزهای شرقی و جنوبی وجود دارد نیست و در مقایسه با میزان قاچاق در این نقاط، بسیار ناچیز است، گفت: فقط قاچاق سوخت در استان کردستان وجود دارد که آن هم به‌صورت سازمان‌یافته انجام نمی‌شود.
وی افزود: سال گذشته در استان ۱ تا ۱.۵ میلیون لیتر قاچاق سوخت کشف شد در حالی که در استان سیستان و بلوچستان ۲۰ میلیون لیتر قاچاق کشف شده است.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با اشاره به اینکه در سه ماه اول امسال کشفیات دارو نسبت به سال گذشته ۹۵ درصد کاهش داشته است، ذکر کرد: کشفیات قاچاق در سه ماه گذشته فرآورده‌های نفتی با ۴۲ درصد، لوازم‌خانگی با ۸ درصد، پارچه ۴۲۰ درصد، لوازم‌آرایشی و بهداشتی ۸۳ درصد افزایش داشته است.
خداویسی افزود: ارزش ریالی کالاهای قاچاق در سه ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد افزایش داشته است.
سید نجیم حسینی، مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان نیز در ادامه اظهار داشت: در سال گذشته ۱۲ هزار پرونده تخلف صنفی در استان کردستان تشکیل شد که از این تعداد ۴ هزار فقره پرونده‌های قاچاق و ارز بودند و عمدتاً این پرونده ها از ناحیه نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان صمت و جهاد کشاورزی تشکیل‌شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته یک هزار و ۱۳۱رأس دام قاچاق کشف شده است، افزود: بیشتر پرونده‌ها در مورد قاچاق لوازم‌خانگی، گوشی موبایل و دام بوده است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان، در خصوص قاچاق جوجه یک روزه اظهار داشت: سال گذشته یک‌میلیون و ۷۶۲ هزار قطعه جوجه از مرز بانه قاچاق شد و به دلیل عدم تائید سلامت بهداشتی از سوی اداره کل دامپزشکی، معدوم شدند.
مدیرکل استاندارد استان کردستان نیز در ادامه گفت: در سه ماه اول سال ۹۹ در کل شهرستان‌ها ۱۲ گشت از ۶۰ مرکز انجام شده که در ماحصل آن ۵۵ گرم مصنوعات طلای قاچاق قیچی شده است.
ژیلا یزدانی با اشاره به نظارت بازار، اظهار کرد: مطابق قوانین سازمان ملی استاندارد مصنوعات طلا با عیار ۱۸ باید عرضه شود و عرضه پایین‌تر از این عیار کاملاً غیرقانونی است.
وی با بیان اینکه کد شناسایی طلا در کردستان حرف انگلیسی N است،افزود: سازمان استاندارد برای شناسایی عیار طلا به هر استانی یک کد شناسایی داده که توسط این سازمان مصنوعات هر واحد تولید مشخص می‌شود و قابل‌شناسایی و ردیابی است.
مدیرکل استاندارد استان کردستان، بیان کرد: خریداران توجه داشته باشند تمام مصنوعات طلا باید دارای کد شناسایی سازنده که ترکیبی از یک حرف انگلیسی و یک عدد است، باشد.
یزدانی تصریح کرد: در سال گذشته ۵۸۳ واحد عرضه مصنوعات گران‌ بهای استان در ۱۰۷ مورد گشت مشترک مورد بازرسی قرار گرفتند که ۳۹۶ گرم طلا قیچی و برای ذوب فرستاده ‌شد.
وی عنوان کرد: در سه ماه اول سال ۹۹ در کل شهرستان‌ها ۱۲ گشت برگزارشده که از ۶۰ مرکز، ۵۵ گرم مصنوعات طلای قاچاق قیچی شده است.
مدیرکل استاندارد استان کردستان، با اشاره به اینکه در استان تعداد ۲۷ واحد طلا سازی که هیچ‌کدام از آن‌ها واحد تولید نیستند وجود دارد. گفت: در سال گذشته ۴۰ نمونه طلا برای عیار سنجی از سطح بازار نمونه‌برداری شد.
عطاالله حیدری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در ادامه خاطرنشان کرد: لوازم‌ آرایشی و بهداشتی، داروخانه‌ها، شرکت‌های پخش، تولیدکننده‌های مواد غذایی، عطاری‌ها، مرکز درمانی و تجهیزاتی که درزمینهٔ کالاهای سلامت‌محور فعالیت می‌کنند مورد بازرسی و نظارت قرارگرفتند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۸۹ هزار و ۴۱۱ مورد بازرسی توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام‌شده است، افزود: ۲ هزار و ۶۴۲ مورد گشت‌های مشترک با همکاری صمت، تعزیرات حکومتی، فرمانداری و سایر ارگان‌ها در سال گذشته انجام‌شده که ارزش ریالی کشف اقلام ۸۹۸ میلیون ریال بوده است.
معاونت غذا و داور دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه لازمه کار پیشگیری، تکنولوژی است، خاطرنشان کرد: در نظام معاونت غذا و دارو سامانه ردیابی ساماندهی شده که شهروندان بتوانند محصول را از تولید تا زمان مصرف از سه طریق شماره برچسب، ورود به سایت و پیامک، اطلاعات محصول موردنظر را ردیابی کنند.

۴۶

کد خبر 1404485

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار