سال میلادی گذشته بیش از 800 هزار درخواست پناهندگی در کشورهای صنعتی ثبت شدند، که این رقم 5% کمتر از سال 2009، و حدود 42% کمتر از اوج تعداد پناهندگان این دهه در سال 2001 ، که حدود 620هزار درخواست پناهندگی بوده است. ا

تعداد پناهجویان در کشورهای صنعتی در سال 2010 به روند نزولی خود ادامه داد، تا جایی که آمار این افراد به نصف ارقام موجود در شروع هزاره رسید.

این در میان یافته هایی بود که کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان امروز در بازنگری آمار درخواستهای پناهندگی در 44 کشور صنعتی، منتشر نمود. این گزارش فقط در خصوص تعداد درخواست های پناهندگی جدید است و آمار افرادی که به عنوان پناهنده قبول شده اند را پوشش نمی دهد.

طبق گزارش، سال میلادی گذشته  بیش از 800 هزار درخواست پناهندگی در کشورهای صنعتی ثبت شدند، که این رقم 5% کمتر از سال 2009، و حدود 42% کمتر از اوج تعداد پناهندگان این دهه در سال 2001 ، که حدود 620هزار درخواست پناهندگی بود، می باشد.

کمیسرعالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، آنتونیو گوترس گفت، "آمار جهانی پناهندگی در حال تغییراست درخواستهای پناهندگی در دنیای صنعتی بسیار کمتر از دهه قبل هستند، در صورتی که تنها کشورهای انگشت شماری شاهد افزایش آمار سالیانه بوده اند. ما باید ریشه علل را بررسی کنیم تا بفهمیم که علت این کاهش چیست، آیا کم شدن عوامل فشار در مناطق مبدأ یا سختگیریهای بیشتر در زمینه مهاجرت در کشورهای مقصد، است ."

تعداد درخواستهای پناهندگی جدید سال پیش در حدی کاهش یافت که رتبه چهارم در میان کمترین ها را در دهه اخیر کسب نمود. در اکثر مناطق مانند اروپا، آمریکا ی شمالی و آسیای شمالی کاهشهای سالیانه گزارش شده است. بیشترین کاهش در اروپا در مناطق جنوبی، 33% کاهش درخواستها نسبت به 2009، مشاهده شده است. دلیل این کاهش دریافت درخواستهای کمتری برای حمایت در مالتا، ایتالیا و یونان می باشد. این کاهش درخواست با افزایشهایی در مناطق دیگر خنثی شد، خصوصا در آلمان (49%) ، سوئد (32%)، دانمارک (30%)، ترکیه ( 18%)، بلژیک (16%) و فرانسه (13%). در کشورهای اسکاندیناوی افزایش درخواستها در دانمارک و سوئد، با کاهش چشمگیر آن در نروژ (42%-) و فنلاند (32%-) خنثی شد.

در بین قاره ها، تنها قاره اقیانوسیه شاهد افزایش پناهجو نسبت به سال 2009 بود. استرالیا با دریافت 8،250 درخواست، شاهد افزایش 33 درصدی بود.

با توجه به آخرین درخواستهای پناهجویی که در نتیجه درگیریهای اخیر در ساحل عاج و لیبی می باشد، آقای گوترس اظهار داشت، "در مجموع، سهم عظیمی از مسئولیت قبول پناهندگان بر دوش کشورهای در حال توسعه است. علی رغم چالشهای  بسیاری که کشورهایی چون لیبریا، تونس، و مصر با آن مواجه اند، مرزهای خود را به روی پناهندگان باز گذاشته اند، و من از تمامی کشورها تقاضا دارم که از این کشورها حمایت کنند" 

44کشور صنعتی ای که در این گزارش ثبت شده اند عبارت هستند از : 27 کشور اتحادیه اروپا بعلاوه آلبانی، استرالیا، بوسنی و هرزگوین، کانادا، کرواسی، ایسلند، ژاپن، جمهوری کره، لیختن اشتاین، مونتنگرو، زلاند نو، نروژ، صربستان، سوئیس، ترکیه، ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسبق یوگوسلاو مقدونیه.

 42

کد خبر 140804

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین