به گزارش خبرآنلاین ازچهارمحال و بختیاری: دکتر مجید شیرانی در برنامه شبهای بام ایران صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری افزود: وضعیت حال حاضر استان نسبت به سابق رضایت بخش نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: پس از اوج بیماری که در ماههای اسفند و فروردین شاهد آن بودیم، در اردیبهشت تا دهه اول خردادماه اوضاع چهارمحال و بختیاری خوب، پایدار و رو به بهبود بود، بعد از آن در همه کشور و همچنین این استان روند افزایشی بیماری را شاهد بودیم.
وی با اشاره به اینکه علیرغم همه اینها با همدلی مردم استان وضعیت چهارمحال و بختیاری نسبت به متوسط کشوری بسیار خوب است، عنوان کرد: متاسفانه امروز در ۲۵ استان کشور وضعیت قرمز اعلام شد.
شیرانی با بیان اینکه اگر استانهایی مثل چهارمحال و بختیاری که وضعیت سفید داشتند دستورالعملهای بهداشتی را به درستی رعایت نکنند ممکن است این ثبات پایدار و ثابت نماند و به سمت افزایش شیوع بیماری پیش بروند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر چرخش ویروس نسبت به نقاط دیگر کشور در این استان کم است، اما اگر همه مردم حتی اقلیتی که ماسک نمیزنند این موضوع مهم را رعایت کند، میتوانیم با کمترین خسارات از این بحران کرونا عبور کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد یادآور شد: ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور هستند که همگی باید از ماسک استفاده کنند، اما ظرفیت تولیدی کشور یک رقم ثابت بود، درصورتی که تجهیزات لازم برای تولید ماسک فراهم شد اما با کمبود مواد اولیه مواجه شدیم.
وی ادامه داد: ماسکهای سهلایه یکبار مصرف هستند که در صورتی که رطوبت به آنها برسد خاصیتشان را از دست میدهند و خبر استفاده دوباره از ماسکهای دور ریخته شده یک خبر کذب است.
شیرانی با اشاره به اینکه اگر در حال حاضر وضعیت استان تقریبا با ثبات است به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی عده کثیری از مردم است، گفت: اما باید بدانیم و مراقب باشیم ویروس در کشور پخش است، مرزهای استان باز است و تعداد مسافرات افزایش یافته است، اگر بخواهیم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنیم کرونا که یک ویروس سرکش است به سمت ایجاد وضعیت خطرناک پیش میرود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: قبلا که محدودیتها بیشتر بود ضریب ابتلا به کرونا یک به سه بود الان که مراودات بیشتر شده است یک فرد به طور متوسط میتواند ۱۰ نفر را مبتلا کند، لذا اگر دستورالعملهای بهداشتی جدی گرفته نشود ویروس کرونا میتواند به سرعت پخش شود و با توجه به اینکه مردم استان کمتر مبتلا شدهاند و بدن آنها به صورت طبیعی واکسینه نشده است سرعت رشد و گسترش آن میتواند بسیار بیشتر باشد.
وی با اشاره به اینکه کشورهای مختلف تلاش میکنند واکسن کرونا را بسازند، ازجمله دانشمندان ایرانی، افزود: برای ساخت واکسن ابتدا باید عملیات بهخصوصی انجام شود، سپس مرحله آزمایش حیوانی آن انجام شود و برای استفاده بر روی انسانها باید سه فاز عملیاتی انجام شود.
شیرانی اظهار داشت: بسیاری از کشورها وارد فازهای انسانی واکسن کرونا شدهاند و چند واکسن وارد فاز ۳ شدند، این بدان معناست که ممکن است در عرض چند ماه آینده واکسن کرونا ویروس کشف شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: با توجه به طی مراحل ضروری جهت تولید واکسن و اینکه این واکسن باید در میزان انبوه ساخته شود بعید است واکسن قبل از یک سال آینده تولید شود.
46
نظر شما