این در حالی است که نمایندگان حامی دولت مدتهاست به اتاق وی رفت و آمد کرده و از او میخواهند تا کاندیدایشان برای رقابت با علی لاریجانی در این پست باشد. آنها برای اقناع حداد به حضور در این عرصه، از کنارهگیری خودخواسته لاریجانی سخن گفته و عدم تأثیرگذاری فراکسیون اکثریت بر امور مجلس را حجت آوردند.
اما رئیس فرهنگی مجلس گذشته که سابقه شکست کسب 50 رأی در مقابل 161 لاریجانی در انتخابات تعیین رئیس مجلس هشتم در جمع نمایندگان اصولگرا در ۵ خرداد ۸۷ را دارد، این بار پختهتر از گذشته عمل کرد. او که سال گذشته میگفت «به حکم وظیفه» برای ریاست مجلس کاندیدا میشود، دعوت نمایندگان حامی دولت را که با اهدافی خاص به دنبال ریاست وی بر فراکسیون اصولگرایان بودند، رد کرد.
درایتی که پیش از این در عدم رقابت وی برای تصدی کرسی ریاست مجلس علی رغم درخواستهای مشابه برخی نمایندگان نیز به منصهظهور درآمده بود. گوآنکه این ادیب سیاستمدار به خوبی از جغرافیای سیاسی مجلس مطلع است و نیک میداند که نمایندگان چندانی، آن 21 رأی مخالف ریاست لاریجانی بر مجلس، در نشست داخلی فراکسیون اصولگرایان را همراهی نخواهند کرد.
به عبارت دیگر حتی اگر رأی نمایندگان حامی دولت که سال پیش در پی ریاست لاریجانی بودند و امسال ساز ریاست حدادعادل را بر ریاست بزرگترین فراکسیون مجلس کوک میکنند، تغییر جهت داده باشد؛ رأی قاطبه نمایندگان اصولگرا که منتقد ریاست وی در تعامل تفاهمگونه با دولت بودند، هیچ تغییری نیافته است. این طیف از نمایندگان مشوق رئیس کنونی فراکسیون در تأیید گزارشهای دیوان محاسبات و تکیه وی بر استقلال مجلس و تأکیدش بر کار کارشناسی در خانه ملت، در برابر دولت هستند.
نظر شما