به گزارش واحد مرکزی خبر، برخی تحلیلگران معتقدند، عربستان برای متعادل کردن یمتها که میتواند مانع رشد اقتصاد جهانی شود به قدر کافی قدرتمند عمل نکرده است. کریس هوهن، وزیر مشاور در امور انرژی و تغییرات جوی آمریکا در جریان سفر به ابوظبی به خبرنگاران گفت، اگر قرار باشد عربستانیها محمولهها را در این بازار آشفته بفروشند، آنها احتمالا تاثیر بسیار مستقیمی روی قیمت خواهند داشت و من کاملا بیمیلی و احتیاط آنها را درک میکنم. وی افزود، عربستان تا حدودی شبیه یک فیل در مغازه چینی فروشی است، فیل باید بسیار محتاطانه عمل کند زیرا اگر این کار را نکند تعداد زیادی چینی را خواهد شکست. این هفته هوهن با علی النعیمی وزیر نفت عربستان دیدار کرد و دو طرف این موضوع را تایید کردند که افزایش اخیر قیمت نفت بازتاب بازار نیست بلکه نتیجه ترس معامله گران از نتیجه ناآرامیهای منطقه است. قیمتهای نفت بدلیل ناآرامیها و وقفه در تولید نفت در لیبی به 120 دلار در هر بشکه رسیده است. پالایشگاههای اروپا وارد کننده حدود 80 درصد از یک میلیون و 300 هزار بشکه نفت صادراتی لیبی در روز هستند. عربستان و دیگر اعضای اوپک تولید خود را افزایش دادهاند تا هرگونه شکاف بوجود آمده در تولید بر اثر ناآرامی در لیبی را جبران کنند.
اطلاعات اخیر که بدست خبرگزاری رویترز رسیده نشان میدهد، عربستان هم اکنون در حال تولید حدود 9 میلیون بشکه نفت در روز است. به گزارش خبرگزاری رویترز، نفت خام برنت روز چهارشنبه بالای 123 دلار در هر بشکه معامله شد که بالاترین قیمت آن از ماه اوت 2008 است.
تاکنون اوپک که بیش از نیمی از نفت جهان را صادر میکند در برابر درخواستها برای تشکیل جلسه اضطراری قبل از کنفرانس برنامهریزی شده ماه ژوئن در وین مقاومت کرده است.
/32
نظر شما