کریم فیضی از انتشار کتابی درباره زندگی و آثار محمدعلی اسلامی ندوشن خبر داد و به مهر گفت: این کتاب «زندگی، عشق و دیگر هیچ» بعد از «زندگی و بس»، «نام زندگی» و «زندگی حقالسکوت من است» چهارمین کتاب من است که عنوان زندگی دارد و نگاهی است به زندگی، آثار و افکار دکتر اسلامی ندوشن. من در این کتاب دوره کودکی، جوانی، تدریس و بازنشستگی اسلامی ندوشن را از زبان خودش و البته به سه شیوه گفتگو، تحقیق و مکاتبه مکتوب کردهام.
فیضی گفت: بخش نخست «زندگی، عشق و دیگر هیچ» به زندگی دکتر اسلامی ندوشن و ناگفتههای او از زندگیاش اختصاص دارد. فصل دوم به تاریخ ایران و تاریخ ادبیات ایران از فردوسی گرفته تا خیام و مولانا و سعدی و حافظ و نیما و ادبیات دوره مشروطه اختصاص دارد که دکتر ندوشن از دیدگاه خود به این موارد میپردازد. بخش سوم و پایانی کتاب نیز به بحثهای فرهنگی و تفاوتهای میان موارد و مسائل مختلف از جمله شرق و غرب، زن و مرد و تهران قدیم و جدید اختصاص دارد.
به گفته این پژوهشگر حوزه تاریخ و ادبیات کتاب 600 صفحهای «زندگی، عشق و دیگر هیچ» اخیراً توسط انتشارات موسسه اطلاعات روانه بازار شده است.
وی همچنین از نگارش کتابی داستانی درباره کودکی خود خبر داد و با تاکید بر لزوم توجه به کودکی به عنوان دورهای مهم از زندگی افراد و مکتوب کردن اتفاقات رخ داده در این دوره، گفت: من از چهار سال پیش در این فکر بودهام که درباره کودکی خودم یک کتاب بنویسم تا اینکه در تعطیلات نوروز امسال که به تبریز رفتم، این موضوع به ذهنم هجوم آورد و من به طرزی باورنکردنی کودکی خودم را در یک کتاب داستانی 400 صفحهای با عنوان «نامههای درونشهری» نوشتم.
فیضی با بیان اینکه کتاب اخیر به هیچ وجه خاطرهنگارانه نیست و در قالب یک رمان چند بخشی نوشته شده است، آن را مشابه کتاب «شما که غریبه نیستید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی دانست و در عین حال با اشاره به تفاوتهای این دو اثر تاکید کرد.
به گفته این پژوهشگر عرصه تاریخ و ادبیات در کتاب «شما که غریبه نیستید» کودکی دهه 30 روایت شده اما در کتاب «نامههای درونشهری» کودکی دهه 60، در اولی فضا روستایی است و در دومی فضا شهری است، غم و غصه در اولی مشهود است و حال آنکه در دومی مایههای طنز زیاد است.
وی با اشاره به ابراز تمایل انتشارات معین برای چاپ این کتاب ابراز امیدواری کرد به زودی آن را در قالب یک کتاب منسجم تحویل این ناشر دهد.
191/60
نظر شما