آخرین وضعیت پرونده‌ اکبر طبری، روح الله زم، ویلموتس و محکومان آبان از زبان اسماعیلی

نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه امروز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در سی و دومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز سه شنبه ۴ شهریور ماه برگزار شد، اظهار کرد: محرم امسال شیوه خاص خود را دارد و برگزاری مجالس عزاداری سید الشهدا (ع) تبلور شعور جامعه مذهبی ایران است.

وی با اشاره به فرارسیدن هفته دولت و تبریک این هفته  و فرارسیدن روز کارمند گفت: دولت در سال اخر در فرصت آخر برای خدمت رسانی به مردم قرار دارد ودر این مسیر مسئولیتی بس خطیر و سنگین برعهده دارد. شرایط به جهت وضعیت اقتصادی و هم شیوع ویروس کرونا شرایط سختی است و همگان باید کمک کنند تا دولت در سال آخر و در فرصت آخر گام های موثری را در تحقق برنامه های اجرایی کشور بردارد. قوه قضاییه مکرر اعلام کرده که برای گره گشایی از کار مردم حتی در بخش هایی که مسئولیت مستقیم متوجه دولت است با دولت همکاری کند.

وی افزود: اقدامات قوه قضاییه در جلوگیری از  بیش از هزار واحد صنعتی و تولیدی و نیز  حراست از منابع ملی و دولتی و بازگرداندن آنها از ید سودجویان به دولت  دستاوردهای خوبی بوده است. بیش از ۲۹ هزار میلیاردتومان از مالیات معوق از بدهکاران عمده مالیاتی با همکاری مجموعه قضایی و سازمان مالیاتی واصل شد که مساعدتی برای بهبود اداره کشور است.

وی ادامه داد: اقدامات اخیر قوه قضاییه در بازگشت از ارزهای ناشی از صادرات و رفع تعهدات کسانی که ارز دولتی دریافت کرده بودند و تعهدات ارزی خود را انجام نداده بودند و وصول برخی از درآمدهای ارزی و وارد کردن آن به چرخه اقتصاد کشور از دیگر اقدامات ما بود که می تواند به دولت کمک کند. در جلسه قبل گفتم یک دو دهم  میلیارد یورو از ارزهای ناشی از صادرات واصل شد و به چرخه  کشور وارد شد و در  پیگیری‌های بعدی ۱.۷ میلیارد یورو دیگر به چرخه کشور واصل شد.

۱.۲ دهم میلیارد یورو از ارزهای ناشی از صادرات واصل شد

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اقدامات قوه قضاییه که در وصول معوقات بانکی انجام داده است، گفت: این کمک بسیار خوبی به سیستم بانکی جهت ارائه خدمت به مردم بود و این نمونه دیگری از کمک دستگاه قضا به دولت بوده است.

اسماعیلی تصریح کرد: پیگیری مجدانه برای وصول بدهکاری عمده مالیاتی از جمله دیگر اقداماتی بود که در پی آن ۲۹ هزار میلیارد تومان از بدهی عمده بدهکاران مالیاتی وصول شد.

وی درباره بازگشت ارزهای ناشی از صادرات و رفع تعهدات ارزی کسانی که ارز دولتی گرفته بودند، گفت: ۱.۲ دهم میلیارد یورو از ارزهای ناشی از صادرات واصل شده و ۱.۷ دهم میلیارد یوروی دیگر هم به چرخه اقتصادی کشور وارد شد.پیگیری‌های دیگری درباره رفع تعهدات ارزی که از دولت ارز گرفته بودند، انجام شده است و این‌ها از جمله اقدامات قوه قضاییه است که می‌تواند به دولت در شرایط ویژه کشور جهت بهبود وضعیت معیشتی مردم کمک کند.

اسماعیلی با بیان اینکه رسیدگی به پرونده اخلالگران اقتصادی ادامه دارد، گفت: ۷ نفر از متهمان و یکی از شرکت‌های تجاری مبادرت به قاچاق عمده ارز کرده بودند، «مرتضی روحی نژاد» به تحمل ۸ سال حبس، «امین روحی نژاد» به تحمل ۷ سال حبس، «ایمان روحی نژاد» به تحمل ۱۰ سال حبس، «جواد فرخنده مقام» به تحمل ۱۰ سال حبس، «یاسر صابونی» به تحمل ۱۰ سال حبس، «علیرضا برخوردار کاشانی» به تحمل ۱۰ سال حبس، «حسین عطار جان نثاری» به تحمل ۱۰ سال حبس و شرکت تجاری «امین تجارت خزر» به نمایندگی «جعفرآذر طوس» به انحلال شرکت محکوم شدند. این متهمان نسبت به استرداد ارزهای دریافتی یا پرداخت مابه التفاوت نرخ ریالی ارزها برابر نرخ روز اجرای حکم مکلف شدند.

۴ نفر در پرونده احتکار ماسک محکوم شدند

اسماعیلی با اشاره به محکوم شدن تعدادی از متهمان به دلیل احتکار ماسک و ملزومات پزشکی، ادامه داد: چهار متهم در این پرونده به حبس محکوم شدند.

وی افزود: در پرونده مربوط به لاستیک هم مدیرعامل سابق یکی از شرکت‌های لاستیک‌سازی به حبس و جزای نقدی محکوم شد که اینها موجبات احتکار لاستیک و اقلام ضروری مردم را فراهم کرده بودند.

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به تعدادی از شهرهای تبعیدگاهی گفت: این خبر مجعول بوده است و صحت ندارد و باید بگویم از اقدامات خوب قوه قضاییه در اصلاح قانون مجازات این بود که دیگر هیچ شهری را به عنوان تبعیدگاه نمی‌شناسیم و همه ایران سرای من است و هیچ تفاوتی بین شهرها و بخش‌ها در زمینه مسائل قضایی قائل نیستیم و نگاه قوه قضاییه به همه نقاط ایران اسلامی، نگاه یکسان و یکنواختی است.

 قرارداد ویلموتس در حال بررسی و طی مراحل است

اسماعیلی در خصوص اینکه تعدادی از نماینده های مجلس از قرارداد ویلموتس شکایت داشته‌اند گفت: خوشحالیم در برخی از موضوعات که دغدغه عمومی است معطل شکایت‌های مردم یا دستگاه ها نمی شویم. در این حوزه هم اولین شکایت و گزارش توسط سازمان بازرسی کل کشور آماده شد. اقدام ما را لطفا سایر دستگاه‌ها به عنوان کار خودشان مصادره نکنند؛ قوه قضائیه در این موضوع پیشگام بود و سازمان بازرسی کل کشور در این موضوع پیش قدم بود و پرونده ای هم در دادسرای تهران ایجاد شده است.

سخنگوی دستگاه قضا گفت:این پرونده البته مراحل اولیه خودش را در حال طی کردن است و نتیجه رسیدگی به پرونده حتما به مردم اطلاع داده می شود و مردم مطمئن باشند که عزم جدی برای رسیدگی‌ها داریم.

رای پرونده طبری صادر شده است؟

سخنگوی دستگاه قضا پیرامون وضعیت پرونده زم گفت: پرونده «زم» به دیوان عالی ارسال شده و منتظر اعلام نظر آنها هستیم. امیدواریم دیوان در آینده نه چندان دور نظر خود را بگوید.

او همچنین درباره پرونده اکبر طبری گفت: دادگاه در حال انشا رای «طبری» هست چه بسا امروز هم رای صادر شده باشد، تا الان تصمیم دادگاه به ما اعلام نشده است.

وی در خصوص اتمام زمان استجازه از رهبری نیز اظهار کرد: در روزهای آینده اخبار خوبی در این خصوص خواهید شنید اما روند رسیدگی به پرونده های مهم اقتصادی با قوت و اقتدار ادامه دارد.

اسماعیلی درخصوص سازمان استاندارد و تخلفات آنها و افزایش این تخلفات گفت: در ارتباط با مدیریت این سازمان اطلاعات کافی ندارم؛ ما به تناسب در بخش‌های مختلف وقتی تخلفی رخ می‌دهد، رسیدگی می‌کنیم.

وی در خصوص این سازمان هم موضوعاتی پیش آمده که سازمان بازرسی کل کشور ورود کرده است که می‌توان به موضوع ذرت های آلوده اشاره کرد که بیم ورود به چرخه مصرف داشت؛ در جنوب کشور همچنان شاهد شناسایی و پلمب انبارهای نگهداری ذرت های آلوده هستیم. البته برخی افراد هم در پرونده‌های مختلف دستگیر شده اند اما در حوزه سازمانی افرادی دستگیر نشده‌اند زیرا جرم سازمان یافته نداریم و بلکه برخی افراد در پست های مختلف تخلفاتی داشته‌اند.

اعطای مرخصی دوباره به زندانیان

اسماعیلی با اشاره به اعطای مرخصی دوباره به زندانیان گفت: سلامت زندانیان و رعایت همه حقوقی که قانون برای زندانیان شمرده است اولویت ما است و کماکان ادعا داریم در این حوزه در دنیا حرف داریم و معتقدیم درصدی از اقداماتی که ایران در حوزه زندانبانی انجام می‌دهد سایر کشورها انجام نمی‌دهند و ببینید در کشورهایی آمریکایی و اروپایی چه فجایعی در حال رخ دادن است و متأسفانه برخی از هموطنان ما در زندان دیگر کشورها هستند و وضعیت زندان‌های آن‌ها بیانگر این است که هیچ یک از کشورهای دنیا در دوره کرونا خدماتی که در زندان‌های ایران ارائه شده است را ارائه نداده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه ضمن تشکر از وزارت بهداشت گفت: افتخار می‌کنیم کارنامه ما قابل ارائه است و اعطای مرخصی از جمله اقدامات خوب ما بوده است و در موج دوم کرونا هم به زندانیان مرخصی ویژه اعطا شد و از ۱۸ تیر ماه تا امروز هم حدود ۸۷ هزار نفر از زندانیان به مرخصی رفتند و عده‌ای دیگر هم مرخصی پایان حبس گرفتند و در مجموع بالغ بر ۹۵ هزار نفر از زندانیان در موج دوم کرونا به مرخصی رفتند.

 آخرین وضعیت پرونده محکومین حوادث آبان

اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه دو پرونده وقف بخشی از جنگل‌های هیرکانی و محکومین حوادث آبان ماه ۱۳۹۸ ( سه محکوم به اعدام) که در هفته های گذشته خبرساز شدند، با پذیرش اعاده دادرسی، قرار شد برای رسیدگی دوباره به جریان بیفتند. این پرونده ها اکنون در چه وضعیتی هستند؟ گفت: پرونده جنگل هیرکانی بعنوان اعاده دارسی به دیوان نرفته  است و  رییس کل دادگستری استان درخواست  اعمال ماده ۴۷۷ کرد و به حوزه معاونت قضایی قوه قضاییه می رود و رییس قوه دستور داده  در راستای ماده ۴۷۷ بررسی شود و  اگر به نتیجه رسید به دیوان عالی ارسال شود.

وی افزود: پرونده سه نفر محکوم به  اعدام اغتشاشات  سال گذشته در راستای اعاده دادرسی وکلا به دیوان عالی  ارسال شده و در دیوان هست و ما منتظر اعلام نظر دیوان عالی هستیم.

دلیل صدور حکم تخلیه برای مستاجران

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بند ۹ مصوبه ستاد مبارزه با کرونا در ارتباط با تعیین سقف اجاره بها، می‌گوید که «در صورت عدم توافق بین طرفین و تمایل مستأجر تا سه ماه پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نسبت به پایان شیوع کرونا و اتمام شرایط اضطراری تمدید می‌شود» با این وجود و علی‌رغم درخواست وزیر راه از آقای رئیسی، همچنان شاهد صدور حکم تخلیه برای مستاجران هستیم. علت این امر چیست؟ آیا قوه قضاییه در این باره به شوراهای حل اختلاف ابلاغیه ای داشته است؟ و اگر داشته است چرا حکم تخلیه صادر می‌شود؟»، اظهار کرد: در مصوبه مربوط به اجاره نامه اجازه داده شده که دستور تخلیه صادر شود زیرا برای مثال گفته اگر مستأجری اجاره بها نداده است می‌شود برایش حکم تخلیه صادر کرد و در این رابطه از سوی معاون اول قوه قضائیه موضوع به شوراهای حل اختلاف و سایر بخش‌های قضایی اعلام شده است و این بخشنامه معاون اول قوه قضاییه لازم الاجرا باشد.

وی افزود: شاید این مواردی که شما گفتید مربوط به تخلفات مستأجران باشد یا در موارد اندک هم اشتباه شورای حل اختلاف باشد.

اسماعیلی در خصوص بازار سرمایه و بورس و متضرر شدن برخی از هموطنان، گفت: موضوعات مرتبط با بورس تخصصی است و مسؤولیت اول آن با خود سازمان بورس است و تا امروز هم هنوز هیچ گزارشی به دست ما نرسیده است.

۴۷۲۳۷

کد خبر 1425531

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =