به گزارش خبرآنلاین، جوزف نای نظریه پرداز مشهور روابط بین الملل و استاد دانشگاه در تازه ترین تحلیل خود درباره پسا انتخابات آمریکا در تحلیلی برای وبسایت پروجکت سیندیکیت، با عنوان «میراث مخرب ترامپ؛دنیایی آشفته» نوشت:
هر چه به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نزدیک تر می شویم، گمانه زنی ها در خصوص برنده احتمالی انتخابات نیز بیش از پیش داغ تر می شود. در شرایطی که دو نامزد اصلی انتخابات آمریکا یعنی جو بایدن و دونالد ترامپ، در سخنرانی های خود چندان به موضوعات مرتبط با سیاست خارجی نمی پردازند، به نظر می رسد که عمده رقابت و نزاع آن ها در مورد مسائل داخلی آمریکا باشد.
اما با این وجود، تنها تاریخ نگارها هستند که در دراز مدت مشخص می کنند که آیا ریاست جمهوری ترامپ یک نقطه عطف بوده و یا صرفا باید آن را یک رویداد جزیی تاریخی ارزیابی کرد.
من در کتاب جدیدم "آیا مسائل اخلاقی از اهمیت برخوردار هستند؟" به ارزیابی ۱۴ رئیس جمهور آمریکا از سال ۱۹۴۵ پرداخته ام. در این چهارچوب، ترامپ رئیس جمهوری با عملکرد نامطلوب ارزیابی شده است.
در سال های گذشته، آمریکایی ها شکاف های تلخی را چه درجامعه خود و چه در ارتباط با دیگر کشورهای در مورد مسائلی نظیر مداخله نظامی در کشورهای در حال توسعه مثل ویتنام و عراق نیز تجربه کرده اند.
با این حال، نظم بین المللی لیبرال، تا سال ۲۰۱۶ و پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، از حمایت گسترده ای برخوردار بود. ترامپ منجر به حملات جدی و عمیقی علیه این نظم شد.
برداشت تنگ نظرانه وی از منافع ملی آمریکا، و تردیدهایش در مورد اتحادها و نهادهای بین المللی، بازتاب دهنده دیدگاه اکثریت نیست.
با این همه، همانگونه که جان بولتون مشار امنیت ملی اسبق آمریکا گفته؛ ترامپ فاقد هرگونه راهبرد و استراتژی بوده است. سیاست خارجی وی نیز عمدتا تحت تاثیر سیاست داخلی و ترجیحات شخصی و خصوصی اش بوده است.
اندکی قبل از اینکه ترامپ رئیس جمهور آمریکا شود، مارتین وولف در "فایننشیال تایمز"، ریاست جمهوری او را نقطه پایانی بر برتری اقتصادی و ژئوپلیتیک آمریکا در عرصه بین المللی توصیف کرد. از این نظر، ترامپ را احتمالا می توان یک نقطه عطف در تاریخ سیاست داخلی آمریکا در نظر گرفت. وی در عرصه بین المللی نیز نقشی تحول آفرین منفی را ایفا کرده است.
باید پذیرفت که ترامپ بر خلاف بسیاری از روسای جمهور آمریکا، از هوش احساسی، خودآگاهی و خودکنترلی چندانی برخوردار نیست. بدون تردید رئیس جمهور بعدی آمریکا، با دنیایی آشفته رو به رو خواهد بود که تا حد زیادی میراث دونالد ترامپ است. اینکه جانشین ترامپ با چه میزان تغییرات مخرب و منفی در جهان رو به رو شود، تا حد زیادی بستگی به این دارد که بدانیم او بار دیگر رئیس جمهور آمریکا می شود یا نه.
شخصیت و سیاست های منحصر به فرد و مخرب ترامپ، عمیقا جامعه آمریکا را متضرر کرده است. این همان موضوعی است که به نوعی وی را در تاریخ سیاسی آمریکا به فرد ویژه ای بدل کرده است.
311311
نظر شما