بازتاب جهانی یک انتخابات نفس‌گیر/ رهبران جهان درباره ترامپ چه گفتند؟

انتخابات ایالات متحده آمریکا با پیروزی باورنکردنی نامزد جنجالی جمهورخواهان به پایان رسید، در گزارش ذیل برخی واکنش های رهبران و بازیگران جهانی را از نظر می گذرانید.

به گزارش خبرآنلاین اولین واکنش به نتایج انتخابات از سوی رقیب بود، رئیس ستاد انتخاباتی کلینتون خطاب به طرفداران گفت: به خانه هایتان بروید و بگذارید آرا شمارش شود! این سخنان قبل از اعلام قطعی نتایج ارای انتخابات بود. چرا که بعد از آن وی شکست را پذیرفت و به ترامپ تبریک گفت.

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در صفحه توئیتر خود به ترامپ تبریک گفت و نوشت:  در تماس تلفنی با ترامپ و «مایک پنس» معاونش، پیروزی نامزد جمهوری خواهان را تبریک گفته است و آنها مکالمه بسیاری خوبی داشته اند.
پل رایان پیشتر در واکنش به انتشار ویدئویی از ترامپ درباره زنان گفته بود، حرف های مستهجن ترامپ مشکل ساز و مشمئز کننده است.

دبیر کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به پیروزی ترامپ گفت: م
ا با آمریکا همکاری خود را ادامه می دهیم،
وی در پیامی توئیتری نوشت: ارتباط اتحادیه اروپا- آمریکا از هر تغییر سیاسی عمیق تر است. با کشف قدرت اروپا، به همکاری با یکدیگر ادامه می دهیم.

«ژان مارک ارو» وزیر امور خارجه فرانسه هم در این باره گفت:  در صورت پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، پاریس با آمریکا همکاری خواهد کرد.

ارو در گفت و گو با شبکه «فرانس 2»، در مورد پیروزی نامزد حزب جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گفت: به او تبریک خواهیم گفت و فرانسه با آمریکا همکاری خواهد کرد. بعد از پیروزی ترامپ مسایل زیادی مطرح خواهد شد.
دیروز (سه شنبه) با آغاز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، «فرانسوآ اولاند» رئیس جمهوری فرانسه تلویحا از هیلاری کلینتون حمایت کرده بود.

 رهبر حزب راست افراطی فرانسه هم  در صفحه توئیتر خود پیروزی ترامپ را به «رئیس جمهوری جدید و ملت آمریکا» تبریک گفت.
رهبر حزب راست افراطی فرانسه گفته بود که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، موافق پیروزی «هر کسی جز هیلاری کلینتون» است.
وی پیشتر در مخالفت با اقدامات آمریکا در صادرات مدل اقتصادی خود به سراسر جهان، گفته بود: اگر آمریکایی بودم به دونالد ترامپ رای می دادم.

وزیر محیط زیست فرانسه هم این گونه واکنش نشان داد: پیروزی ترامپ مانع اجرای توافق پاریس نمی شود که او نامزد حزب جمهوریخواهان است و اعتقادی به اجرای این توافق در کشورش ندارد.

 نخست وزیر ترکیه هم در واکنش به پیروزی ترامپ سریعا خواسته خود را مطرح کرد، وی گفت:  از ترامپ می خواهم که فتح الله گولن را به ترکیه تحویل دهد


یلدریم که در آکادمی گارد ساحلی ترکیه سخن می گفت، تاکید کرد: با تحویل گولن، شروع و فصل تازه ای در مناسبات دو کشور باز خواهد شد.


و بالاخره تبریک اولین رئیس جمهور عربی به زبان سیسی!
 
 عبدالفتاح السیسی به عنوان اولین رئیس‌جمهور عربی در بین رؤسای جمهور عرب، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را تبریک گفت.


وزیر دفاع فیلیپین گفت: همکاری نظامی با آمریکا را لغو نمی کند و سطح همکاری های نظامی کاهش می یابد

 وزیر دفاع فیلیپین اعلام کرد که رئیس جمهور این کشور تصمیم گر فته است تا اتحاد امنیتی با ایالات متحده آمریکا حفظ شود ولی فعالیت های مشترک نظامی کاهش خواهد یافت.

 رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین بارها تهدید کرده است که پیمان های دفاعی با آمریکا را لغو خواهد کرد و مانورهای نظامی با آمریکا را پایان می دهد.

ولی دلفین لورنزانا وزیر دفاع فیلیپین در سخنانی تاکید کرد: اتحاد امنیتی با آمریکا لغو نخواهد شد، توافقنامه ای که اجازه تمدید حضور نظامیان آمریکایی در فیلیپین را می دهد.

وی تصریح کرد: پیمان امنیتی پابرجا خواهد بود ولی برخی فعالیت های مشترک نظامی کاهش خواهد یافت. مانورهای جنگی موسوم به "شانه به شانه" با حضور هزاران نظامی آمریکایی و فیلیپینی ادامه خواهد یافت ولی بیشتر متمرکز بر فعالیت های غیر نظامی، مهندسی و فعالیت های غیر جنگی خواهد بود.


واکنش برخی دیگر از مقامات جهان به پیروزی ترامپ را از نظر می گذرانید:



رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در پیامی اعلام کرد امیدوار است انتخابات جدید آمریکا باعث خیر و برکت شود.

همچنین مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پیامی در توییتر به دونالد ترامپ به عنوان ر ئیس جمهور جدید آمریکا تبریک گفت.

بکر بوزداغ، وزیر دادگستری ترکیه نیز گفت: با تغییر رئیس جمهور در آمریکا روابط این کشور با ترکیه تغییر نمی‌یابد زیرا روابط میان دو کشور براساس منافع دو طرفه بوده وبر پایه همکاری‌های استراتژیک است. امیدواریم همکاری‌های استراتژیک میان دو کشور براساس اعتماد متقابل گسترش یابد.


از سوی دیگر مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: این انتخابات شرایط را برای همکاری اتحادیه اروپا با آمریکا دشواتر خواهد کرد.

وی افزود: شرایط سخت‌ خواهد شد. همکاری با دولت جدید آمریکا دشوارتر از دولت‌های پیشین خواهد شد. اما وی رئیس جمهور منتخب و آزاد آمریکا است.او ادامه داد: ما باید به رئیس جمهور آتی آمریکا احترام بگذاریم. من امیدوارم درباره مسائل مختلف همکاری کنیم.


شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن نیز در پیامی ضمن تبریک به ترامپ به حفظ روابط دو کشور متعهد شد.

ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا نیز این پیروزی را به دونالد ترامپ تبریک گفت.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز به دونالد ترامپ پیروزی در انتخابات نفس گیر ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفته و ابراز امیدواری کرد که ناتو و آمریکا همکاری خوبی در آینده داشته باشند.

نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی با تبریک به دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد: نتایج این انتخابات نشان داد که آمریکایی‌ها می‌خواهند کشورشان در خارج از کشور مداخله کمتری داشته باشند و می‌خواهندبیشتر دولت جدید بر منافع و رفاه کشور متمرکز شود.

وی ادامه داد: مالزی به دنبال ادامه همکاری‌ها با آمریکا تحت ریاست جمهوری ترامپ است.


همچنین یک مقام ارشد حزب محافظه کار آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اعلام کرد: هنوز دولت آلمان نمی‌داند که دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان چه کارهایی انجام خواهد داد.

نوبرت روتگن، از اعضای ارشد حزب اتحاد دموکرات مسیحی آلمان گفت: ما هنوز نمی‌دانیم که اگر صدای اعتراض و عصبانیت وارد دفتر ریاست جمهوری آمریکا شده و به قدرتمندترین مرد دنیا تبدیل شود، چه کار خواهد کرد.

همچنین رئیس کمیته امور خارجی پارلمان آلمان اعلام کرد: از نظر موقعیت ژئوپلتیکی، ما در شرایط بسیار نامعلومی قرار داریم.

یون بیونگ سه، وزیر خارجه کره جنوبی پس از اعلام پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا گفت، وی معتقد است که دونالد ترامپ سیاست کنونی آمریکا مبنی بر فشار علیه کره شمالی درباره برنامه هسته‌ای و آزمایشات موشکی‌اش را دنبال خواهد کرد. وی گفت: ترامپ نشان داده است که بزرگترین مشکلی که جهان با آن رو به روست تهدید هسته‌ای است و تیم امنیت ملی ترامپ متمایل به اعمال فشار بیشتر علیه کره شمالی هستند.

جولی بیشاب، وزیر خارجه استرالیا اعلام کرد: بسیار مهم است که واشنگتن در آسیا حضور قوی‌ داشته باشد. کشورهای منطقه ما به دنبال حضور بیشتر آمریکا بوده و نمی‌خواهد این حضور کمتر از گذشته باشد.

وی ادامه داد: کانبرا به دنبال ادامه همکاری‌های نزدیک با دولت جدید آمریکا است و تمایل دارد شاهد تمرکز بیشتر آمریکا در منطقه آسیا ـ اقیانوسیه باشد.

به گفته او توجه به منطقه آسیا ـ اقیانوسیه از سوی آمریکا در حیطه منافع ملی استرالیا قرار می‌گیرد. آمریکا بزرگترین سرمایه‌گذار خارجی مستقیم در منطقه است.


همچنین فون درلاین، وزیر دفاع آلمان با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا گفت: این پیروزی "شوک عظیمی" است.

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم که ترامپ می‌داند که این رای‌ها به وی نیست بلکه علیه واشنگتن و علیه بنیادهای آمریکا است.

نایجل فاراژ، رهبر پیشین حزب استقلال انگلیس اعلام کرد: پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک انقلاب سیاسی بزرگ‌تر از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است.

وی در پیامی در توئیتر در واکنش به پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: به نظر می‌رسد 2016 سال "دو انقلاب مهم و بزرگ سیاسی"  است. البته پیروزی ترامپ انقلابی بزرگ‌تر از تصمیم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا است.

ترزا می، نخست وزیر انگلیس نیز نسبت به تقویت و تحکیم روابط با آمریکا در دوره ترامپ ابراز امیدورای کرد.

 

 حماس در این رابطه اعلام کرد: سیاست های جانبدارانه آمریکا انتخاب با رئیس جمهوری تغییر نمی کند
سامی ابوزهری سخنگوی حماس به خبرگزاری فرانسه گفت: ملت فلسطین بر تغییر رئیس جمهوری آمریکا حساب چندانی باز نمی کنند، زیرا سیاست های این کشور نسبت به مساله فلسطین سیاستی ثابت و بر اساس تعصب استوار است.
وی در عین حال اضافه کرد که امیدوار است ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا سیاست هایش را درباره مساله فلسطین مورد ارزیابی مجدد قرار دهد.


وزیر خارجه ایتالیا هم این رویداد را یک اهمیت تاریخی خواند،وی که همیشه به طور علنی از کلینتون حمایت می کرد  در گفت و گو با شبکه رادیویی 'رایدو انکیو' گفت: شب گذشته فراموش نشدنی خواهد بود و نباید آن را کم اهمیت محسوب کرد. پیروزی ترامپ تعجب آمیز بود اما تردیدی نیست که این پیروزی یک رویداد بسیار مهم و غیرمنتظره است که باعث ایجاد تغییرات زیادی در جهان خواهد شد.


وی افزود: تردیدی نیست که آمریکا تقسیم شده است و فکر می کنم که اختلاف آرا میان دو کاندیدا از 7 تا 8 دهم درصد باشد و 130 میلیون آمریکایی رای داده باشند. یک تفاوت یک میلیون نفری میان آنها وجود دارد ولی این اتفاق زیاد افتاده است و حتی برخی اوقات رئیس جمهور منتخب حتی اکثریت را نیز نداشت. البته دولت به رای دهندگان و نتیجه انتخاباتی آمریکا احترام می گذارد. روشن است که ایتالیا به روابط دوستانه و همکاری اش با آمریکا و خط سیاسی خود ادامه می دهد.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 599114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی PT ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۹
    65 4
    شیوخ پایین خلیج فارس مثل اینکه جمیعاً سکته کردند. الان هم توی کما هستند. بیچاره ها میلیاردها درهم و دینار و ریال سعودی خرج خانم کلینتون کرده بودند. البته تمام سرمایه هاشون رو یک ماه پیش از آمریکا کشیده بودند بیرون تا به جرم حمایت از تروریسم بلوکه نشه.
  • مموتی A1 ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۹
    56 10
    چرا روحانی تبریک نمیگه؟؟؟
  • مجيد ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۹
    33 19
    تركيه اين وسط چي ميگه ترامپ جون بزن بتركونشون