حدود 2 سال به انتخابات ریاست جمهوری مانده است . با این حال از شروع فعالیت زیر پوستی احزاب و فعالان سیاسی مدتی می گذرد و پیش بینی می شود این تحرکات به بهانه جبهه بندی های انتخابات مجلس ، فزونی بگیرد و علنی تر شود .

اگرچه برای سال 90 همه فعالیت ها معطوف به انتخابات مجلس و شوراهاست ولی همه می دانند این انتخابات ، صرف نظر از هدف آن (وزن کشی یا تمرین ائتلاف یا فراهم آوردن همراه برای دولت موجود یا بعدی ) مقدمه رقابت اصلی است که پانزده ماه بعد از آن رخ می دهد.

منتقدان اصولگرای احمدی نژاد که در میانه دو دوره ، مستقیما با او رقابت نکردند برای این دوره برنامه ها دارند . متقابلا کسانی که رئیس دولت را می شناسند می دانند او آدمی نیست که امتیازات به زحمت به دست آمده را دو دستی تقدیم کند . او به عکس روسای جمهور سلف که تلاش می کردند علقه یا حمایت خود از نفر بعدی را آشکار نکنند  رسما از یک نامزد ، طرفداری و در میتینگ های انتخاباتی او سخنرانی خواهد کرد . او خواهد  گفت رایم آقای فلانی است و به منتقدان هم جواب می دهد در قانون اساسی چنین منعی برای رئیس جمهور دیده نمی شود و شاهد مثال را هم مدل های انتخاباتی سایر کشورها می آورد که مغایرتی با حقوق اساسی ندارد . او شاید بگوید خودش با افتخار ، سمت معاون اولی  یا حتی رئیس دفتر  این فرد را به عهده  می گیرد و استدلال کند که در گفتمان آنان «خدمت» مهم است ، نه «سمت» .

اما سوال اینجاست که کاندیدای احمدی نژاد کیست؟

برای پاسخ به این سوال، چند ملاحظه را که برخی قاعده حتمی و برخی پیش فرض  هستند مرور می کنیم :

1) تقویم سیاسی ما بنا به رویه ای مالوف و البته غلط به سیکل «رقابت ، چالش ، حذف ، رقابت » تبدیل شده است . هرچهار سال یکبار ، ‌انتخابات ریاست جمهوری داریم . تا اینجای کار بد نیست زیرا در اکثر کشورها همین قاعده برقرار است . از یکسال مانده به آن ، کارها به اصطلاح لق می شود و همگان سودای انتخابات دارند . در ادارات ،‌ تصمیم گیری مهمی نمی شود و کارها قفل می شوند ، زیرا ما همان ملتی هستیم که «شب عید» مان از بهمن ماه شروع می شود و از همان زمان تصمیمات و کارهای مهم را به پس از عید احاله می دهیم ؛ عیدی که آن را تا اوایل اردیبهشت ، به هم تبریک می گوییم ! ‌این دوره فترت و بلاتکلیفی برای دوره های فرد انتخابات ریاست جمهوری - که رئیس جمهور مستقر ، دیگر نمی تواند نامزد شود -  حتی به دوسال افزایش می یابد . انتخابات یازدهم نیز چنین است . از  طرف دیگر تا یکسال پس از انتخابات به رای اعتماد و گمانه زنی  و فضاسازی رسانه ای برای اشغال پست های میانی و یارگیری و حذف  این و آن می گذرد . پانزده ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری  هم انتخابات مجلس را داشته ایم که حداقل از شش ماه قبل تر ، فضای کشور را سیاسی کرده است. اگر اکثریت مجلس با دولت همنوا باشند که هیچ ، و الا  همراه نبودن اکثریت مجلس  با دولت ( نظیر 3 سال اول دوره اول خاتمی  و یک سال پایانی دوره دوم او و 3 سال اول دوره دوم احمدی نژاد) فضای کشور  را پر تنش می کند و دود این رقابت ها که به رغم ادعاها  معطوف به خدا نیست به چشم مردم می رود . این سیکل که به قول اهل ریاضیات  «هم نهشتی چهار » دارد  دائما در حال باز تولید رقابت و چالش  است . خلاصه این سیکل تکراری  را با فرض این که سال صفر ،  سال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است مرور  می کنیم :

سال «منهای2» : آغاز غیر رسمی فعالیت های انتخاباتی مجلس از اواسط سال و برگزاری انتخابات در اسفند ماه .

سال «منهای1» : استقرار مجلس جدید (معمولا در سه ماه نخست، کاری صورت نمی گیرد زیرا نمایندگانی که انتخاب نشده اند انگیزه ای برای حضور در صحن ندارند) ، از تابستان تا پایان سال نیز به یارگیری و فراکسیون سازی و تنظیم روابط  و ائتلافات انتخابات ریاست جمهوری آینده می گذرد .

سال صفر : انتخابات ریاست جمهوری  در خردادماه ، رای اعتماد کابینه دولت جدید در شهریور ماه و عزل و نصب  های کلیدی تا پایان سال ادامه دارد .

سال اول : تنها سالی که امکان کارکردن ، بیشتر  است !

سال دوم : ‌تکرار سال «منهای 2»

سال سوم : تکرار سال «منهای 1 »

سال چهارم : تکرار سال صفر

2) واگرایی تیم احمدی نژاد با سایر اصولگرایان باز هم بیشتر می شود . تیم رئیس جمهور  نه تنها از این اتفاق بیمی ندارد بلکه تمایل دارد اینک با «گفتمان غیر» سخن بگوید تا تفاوت های خود با سایر اصولگرایان را که «ترجیح » می پندارد ، به مخاطب نشان دهد . این واگرایی که قبلا توسط خبر آنلاین پیش بینی شده بود [پایان ماه عسل] با شتاب تداوم می یابد و خود را در انتخابات امسال مجلس ، بیشتر نشان می دهد . یک فهرست دولتی  و چند فهرست اصولگرایان خواهیم داشت ،‌ «چند فهرست» اخیر در خوش بینانه ترین حالت به دو فهرست (غربال شده و سنتی) تقلیل می یاید . اگرچه تلاش هایی در اردوگاه اصولگرایان در حال انجام است که این دو فهرست ترکیب شود اما در صورت توفیق و حتی با بزرگنمایی خطر اصلاح طلبان نیز نمی تواند دولتی ها را در خود هضم کند .

متقابلا" در ماه های پایانی سال ،  اصولگرایان تلاش می کنند با استفاده از نفوذ خود در سلسله مراتب نظارتی به رد صلاحیت چهره های اصلی مورد نظر دولت بپردازند . هرچند از این اقدام طرفی نمی بندند زیرا احمدی نژاد در بند نام  نیست . سبک یا مکتب مدیریتی او  این توانایی را دارد که هر آدم نا آشنایی را بر کشد و از  او‌ یک فعال جنجالی و در عین حال مطیع بسازد . با این حساب شورای نگهبان به چه مستندی می خواهد یک آدم نا آشنا را رد صلاحیت کند ؟!

«خبر آنلاین»  پیش از معرفی کابینه دهم ،تغییر مناسبات هیات وزیران را پیش بینی کرده بود . [تبارشناسی تیم احمدی نژاد] بر مبنای آن تحلیل که در تیرماه 88 انتشار یافت  در کابینه اول احمدی نژاد سه گروه عضویت داشتند :

   1- عده ای که احمدی نژاد را به اعتبار اصولگرایی او پذیرفته بودند . ملاک و خاستگاه و زاویه دید این گروه ، اندیشه بود ، نه فرد .

   2- گروهی که در احمدی نژاد ذوب بودند و هستند . معیار این گروه ، احمدی نژاد است، نه اصولگرایی .

   3- فن سالارانی که در هر دولتی ، ظرفیت تطبیق  ،‌ همراهی و بلکه مجیزگویی را دارند .

در آن تحلیل  پیش بینی  شده بود که در دولت دهم ، گروه اول به طور کامل حذف می شوند و لذا تیمی منسجم تر ظاهر می شود . این پیش بینی  اتفاق افتاد زیرا احمدی نژاد در  چهارم مرداد و در حالی که فقط هشت روز به پایان ماموریت دولت نهم باقی مانده بود ، در اقدامی ابداعی و حیرت آفرین ،‌ چند وزیر را همزمان ‌عزل و خود را از آنان خلاص کرد . کسانی مثل پور محمدی ، دانش جعفری و فرشیدی را هم که در سال دوم و سوم  جا گذاشته بود . باقیمانده را هم اصلا به مجلس پیشنهاد نکرد . فقط متکی مانده بود که او را هم در اقدام حیرت انگیز دیگری از قطار پیاده  کرد ، و حالا دیگر خیالش جمع است که هیچیک از اعضای کابینه او به جایی دیگر گزارش نمی دهند و یا رابطه ای نگران کننده با رقیبانش ندارند . او منبعد فدایی ترها را حفظ می کند و ارتقاء می دهد و محافظه کارترها را به بهانه هایی چون ادغام وزارتخانه ها به شکلی  آبرومندانه مرخص می کند . شاید هزینه پیاده کردن برخی از  غیرفداییان را نیز از جیب مجلس بپردازد که با استیضاح آنان ، دو لطف همزمان به رئیس دولت می کند ؛ ردکردن عنصری غیر فدایی و اعطای مظلومیت به رئیس دولت .

اگرچه در کابینه فعلی کسانی هستند که پیش از دوره احمدی نژاد نیز به محافل اصولگرایی ، رفت و آمد داشته اند و حتی چهره هایی نام آشنا بوده اند (نظیر محمدرضا رحیمی ، مجتبی ثمره هاشمی ، سید محمد حسینی ، مرضیه وحید دستجردی وکامران دانشجو) اما امروز آنان پیام 4 مرداد را بخوبی دریافته اند و فرجام رعایت نکردن قاعده بازی و تعهد سیاسی را فهم کرده اند و لذا در دسته دوم یا سوم تعریف می شوند .

حتی مخالفان احمدی نژاد نیز او را یک پدیده غیر قابل پیش بینی می دانند . او به  عکس سیاستمداران مسالمت جو از حذف قاطع یک وزیر یا معاون یا مشاور خود ابایی ندارد . او از مردانش ،‌کار زیاد ، راضی کردن مردم  بویژه طبقات پایینی اجتماع ، پرهیز از بخشی نگری ، رعایت انسجام دیوانی و اطاعت را می طلبد و به همین جهت ، کابینه دهم یکدست تر و منسجم تر از کابینه قبلی اوست که بعضی وزیران به اتکای سابقه بیشتر ، نفوذ ارتباطی و یا معیارهای اندیشه ای ، ساز خود را می زدند .

3) کاندیدای احمدی نژاد قطعا از حالا مشخص نیست .  او و مشایی یعنی بازیگردانان اصلی ترجیح می دهند انتخاب  نهایی خود را با توجه به شرایط پیش رو و لااقل پس از وزن کشی در انتخابات آتی مجلس و ارزیابی بخشهای موفق دولت که می تواند برای رقابت آینده تولید مزیت بکند و البته  وضوح بیشتر شخصیت واقعی  نامزدهای بالقوه و محک کارآمدی مدیریتی آنان انجام دهند  .

4) با توجه به روش و منش رئیس جمهور  به نظر می رسد ملاک هایی مبنای قضاوت و انتخاب خلیفه او خواهد بود . ملاک هایی علاوه بر شاخص های عمومی که در سخنرانی های رسمی خود خواهد گفت  (‌مثل تدین ، ‌باور خدمت به مردم ، کارآمدی و سایر عبارت های کلی)  مهمترین این شاخص های اختصاصی  و البته ناگفته که برخی  از آنها تداعی گر مدل پوتین - مدودف است می تواند به شرح زیر باشد :

 یکم) فردی امین و مورد اعتماد باشد . کسی که احمدی نژاد بخواهد در جایگاه معاونت یا مشاورت او قرار گیرد باید بداند رئیس اصلی کدام است و مسئول  تشریفات  و ماشین امضا کدام ؟ این فرد نباید وهم بردارد و خیال کند به اتکای داشته های خود به ریاست جمهوری  رسیده است . او باید بداند رای مردم در خرداد 92 به احمدی نژاد بوده است نه به او . چه بهتر که جوان باشد تا خود را کاملا وامدار و برآمده رئیس بداند و همه نیز بدانند . این جایگزین موقت باید مطیع بماند و از آن محلل هایی نباشد که قصد پس دادن امانت را ندارند !

دوم) احمدی نژاد به چهره جنجالی نیاز ندارد . به یاد داریم هاشمی رفسنجانی در هنگام معرفی کابینه اول خود و در پاسخ  به انتقادی که چرا وزرای پیشنهادی ، عمدتا غیر سیاسی اند پاسخ داد « من به کابینه کاری نیاز دارم و خودم که سیاسی هستم کافی است » . بر همین سیاق ، احمدی نژاد  نیز به چهره موج ساز نیاز ندارد . او به تنهایی ، چه اکنون و چه در دوره ای که فرد منتخبش هدایت قوه مجریه را به عهده بگیرد ، می تواند موج های لازم برای حرکت و پیشبرد استراتژی ها را ایجاد کند . در عوض  به کسی احتیاج دارد که حاشیه کمتری داشته باشد ،  کم سر و صدا تر باشد تا به اصطلاح ، گزک به دست منتقدان نداده باشد و در حوزه عملکردی خود کارنامه قابل دفاع و خوبی به جا گذاشته باشد تا برکشیدن او آسانتر باشد و مقدار کمتری از «اکسیر احمدی نژاد» برای احیای او کفایت کند .

سوم) چه بهتر که اصولگرایان نیز با او مشکلی نداشته باشند تا بتواند شخصا با سران اصولگرا مذاکره و اطمینان آنان را جلب کند یالااقل امکان مخالفت اجماعی آنان را کاهش دهد  . هر چه زاویه دید اصولگرایان با گزینه انتخابای کمتر باشد انرژی گذاری  کمتری از احمدی نژاد می طلبد و او را در چانه زنی در موقعیت فرادست قرار می دهد . این بار  او می تواند از استدلال خود اصولگرایان ( خطر اصلاح طلبان) استفاده کند و آنان را در موقعیت آچمز و سپس تسلیم قرار دهد . مجددا تاکید می شود این شاخص  (شهرت اصولگرایی نامزد ) جنبه استحباب دارد ،‌ استحبابی که نباید مغایر شاخص اصلی (‌اطاعت ) باشد .

چهارم) فردی  باشد از جنس احمدی نژاد ، یعنی در کوران فشارها نه تنها کم نیاورد بلکه تهدید را به فرصت مبدل سازد . او نباید از چالش با پارلمان یا دستگاه قضا و یا چهره های ذی نفوذ بهراسد . او نباید ‌از تحلیل های رسانه ها ، از تهدید به افشاگری ها و از فهرست کردن ناکامی ها ، ‌از نقدهای حتی غیر منصفانه و دروغ جا بخورد و به اصطلاح وا دهد زیرا در این صورت زحمات هشت ساله رئیس خود را  یک شبه بر باد می دهد . قبول که هیچ یک از مردان احمدی نژاد در این خصوصیت قابل قیاس با او نیستند ولی گزینه رئیس اگر عاری از  این اعتماد به نفس است لااقل باید اختیار خود را به دست رئیس بسپارد و به نسخه های چالش برانگیز او باور داشته باشد و تلخی و سختی ظاهری داروهای  تجویزی را با یقین  عافیت نهایی در کام بریزد .

پنجم) چهره ، سابقه ،  شخصیت و عملکرد او به نحوی باشد که اجمالا مشمول نگاه منفی  رهبری نشود .

ششم) این نامزد باید بتواند تایید مشایی را نیز بگیرد . احمدی نژاد بویژه در دولت دهم نشان داده است که در این زمینه ،‌ بدون تعارف است . بخشی از انسجام دیوانی دولت دهم ،‌ به عکس گسیختگی نسبی کابینه قبلی ناشی از وانهادن همین تعارف است و گذاشتن شرط ضمن عقد با وزیران ؛ شرطی که حتی اگر نانوشته یا ناگفته نیز باشد معاطات را تداعی می کند که طرفین در سکوتی سرشار از معنا می دانند که چه می گیرند و  چه می دهند .

 با توجه به این ملاحظات ،‌ نامزدهایی که فعلا بیشترین شانس را دارند می توان به شرح زیر دانست :

1-اسفندیار رحیم مشایی

جلوه تام و تمام احمدی نژاد در مشایی متجلی است . او قطعا اصلی ترین گزینه رئیس دولت برای اتمام راه ناتمام است ، اما حساسیتی که رقبای احمدی نژاد درباره نام مشایی از خود نشان داده اند شاید هسته تصمیم گیری را - که کسی جز رئیس  دولت و رئیس دفتر  او نیست - به این نتیجه برساند که مشایی تا دقیقه 90 نقش کاندیدا را بازی کند و سپس با یکی دیگر از نامزدهای فرعی جایگزین شود . او در این مدل حتی می تواند نقش قربانی ، شهید و مظلوم را بازی کند . این کار ضمنا سبب می شود احمدی نژاد در تعامل با بزرگان اصولگرا و حتی سطوح بالاتر موفق تر عمل کند تا مثل ماجرای معاون اولی ، امتیاز دادن و کوتاه آمدن جلوه کند و در عوض امتیاز تعیین کننده بگیرد .

 کسانی که مشایی و روحیات او را از نزدیک می شناسند می دانند او جاه طلب نیست و از آنجایی که تداوم گفتمان برای دولتی ها مهم است چندان فرقی نمی کند که چه کسی پشت فرمان بنشیند زیرا در هرصورت رئیس اصلی برای همه معلوم است .

آن چیزی که اصولگرایان از آن غافلند افزایش تدریجی محبوبیت مشایی در بین طبقه متوسط است ؛ همان طبقه ای که احمدی نژاد در آن پایگاه نداشت و مشایی وعده داده بود برای دور آینده از بدنه 13  میلیونی آن یارگیری خواهند کرد .

  2-محمدرضا رحیمی

اگرچه او یکی از پرحاشیه ترین اعضای دولت است اما حداقل به صفت معاون اولی ، عده ای شانس بیشتری برای او قائل می شوند . این عده البته نمی خواهند به روی خود بیاورند  که در دولت دهم ، بیشتر از دولت های قبل ،‌ معاون اولی یک پست تشریفاتی است و بویژه با ایجاد مجدد پست معاون اجرایی ،  باز هم محدود تر می شود . قائم مقام واقعی و امین و مستشار  رئیس جمهور  ، رئیس دفتر اوست .

رحیمی حاشیه هایی دارد که ممکن است برای او کار ساز شود (از جمله مدرک تحصیلی ،‌ توزیع پول در مجلس توسط مدیرکل او ، پرونده خیابان فاطمی ، و بعضی پرونده های قدیمی تر ) هر چند این از ایرادات کشور ماست که اتهامی به یک مقام عالیرتبه دولتی زده می شود اما کار یکطرفه نمی شود و همه در سلامت کامل به سر می برند ! در حالی که در همه جای دنیا اگر اتهام آن مقام به اثبات برسد بلافاصله مجازات می شود واگر به اثبات نرسد و منجر به  تبرئه او شود با ادعای شرف ، کسانی که ذهنیت جامعه را به تشویش کشیده اند مجازات می  شوند .

رحیمی دو مزیت دارد که البته برای این گزینش اتفاقا نقطه ضعف تلقی می شود :

اولا ، در حالی که اکثریت اعضای  دولت چهره هایی کم شهرت و بعضا ناشناخته ای اند رحیمی از دیرباز در زمره چهره های مطرح سیاسی بوده است .  او از نزدیکان ناطق نوری در وزارت کشور دهه 60  به شمار می آمد و از این رو در انتخابات 76  نیز شجاعانه برای  او به میدان آمد  . او یکی از 3 راس طیف کرج ( کردان ، رحیمی ، جهرمی) را تشکیل می داد که ارتباطات و تاثیرگذاری  قابل توجهی بر لجنه های اصولگرایی داشتند .

ثانیا ، سابقه مدیریت او از رئیس جمهور  بیشتر است . احمدی نژاد اولین پست مدیریتی  کلان خود را در دولت  دوم هاشمی تجربه کرد و پیشتر از آن به مدت کوتاهی مشاور وزیر علوم و سالها فرماندار بوده است . زمانی که احمدی  نژاد حکم استانداری خود را برای استان تازه تاسیس اردبیل دریافت کرد از استانداری رحیمی سالها می گذشت . احمدی نژاد حتی در دوره ای ، فرماندار رحیمی بوده است .

3- سید ابوالحسن فقیه

فقیه که جوانترین عضو حلقه اصلی رئیس جمهور  محسوب می شود ارتباط خود را از طریق روابط عمومی جمعیت ایثارگران و روزنامه سیاست روز متعلق به  یکی از اعضای شورای مرکزی این جمعیت آغاز کرد و سپس در شهرداری تهران در زمره رابطان رسانه ای شهردار احمدی نژاد به شمار آمد . او در دولت نهم ، سازمان خدماتی عریض و طویل بهزیستی را عهده دار بود و در دولت دهم هدایت جمعیت هلال احمر را به عهده گرفت ؛ کاری که اولا مطالبه گر ندارد  تا آدمی  به واسطه آن ناکارامد جلوه کند ، ثانیا می تواند از ارتباطات بین المللی این پست  به نفع رهبر تیم مدد بگیرد و ثالثا فراغت کاری آن به نحوی هست که بتوان ماموریت های سیاسی را در ساعات غیر  اداری به انجام رساند .

اگرچه نحوه قبولی اولیه او در دانشگاه پزشکی ، هر از چندی توسط طیف عدالتخواه اصولگرایی ، داغ می شود اما او مجموعا و شخصا" غیر جنجالی است . چهار سال مدیریت او بر بهزیستی، پختگی  های مدیریتی  را برایش به ارمغان آورد ، ضمن آن که ‌عملکرد نسبتا خوب  نیز بهانه ای به دست منتقدان نمی دهد .

 فقیه به عکس بذرپاش که با تداوم اختلافاتش با نزدیکترین یار رئیس جمهور ، طومار خود را پیچید ، رابطه خوبی با مشایی دارد . شاید از همین زاویه است که مسئولیت ستاد انتخاباتی یاران دولت برای مجلس نهم به او سپرده می شود ،‌ مسئولیتی کلیدی که او را در کانون فعالیت های انتخاباتی احمدی نژاد قرار می دهد و ظرفیت خوبی برای ارتباط و تاثیر گذاری بر تمامی کنشگران سیاسی هوادار احمدی نژاد فراهم می سازد .

  

4-علی اکبر صالحی

هر چند او تازه ترین وزیر دولت محسوب می شود اما مسئولیت سازمان انرژی اتمی ، صندلی عضویت کابینه را  پیشتر  به او داده بود . دکتر علی اکبر صالحی دانشگاهی ترین عضو دولت است . او در سال های پایانی دهه 60 و اوایل دهه  70  ریاست مشهورترین دانشگاه مهندسی کشور را به عهده داشته است ؛ دانشگاهی که همه والدین آرزو دارند فرزندشان در آنجا تحصیل کند . او سپس در کسوت معاونت آموزشی وزارت علوم تا  آخر دولت دوم هاشمی رفسنجانی مهمترین معاونت این وزارتخانه را اداره کرد و پس از آن به فعالیت های بین المللی روی آورد و به سازمان کنفرانس اسلامی پیوست .  صالحی  پس از ابراهیم یزدی ، ‌وزیر خارجه دولت موقت ، اولین وزیر خارجه ای است که به زبان انگلیسی تسلط کامل دارد . وزیران پیشین ، اگرچه انگلیسی بلد بودند و برخی از آنان حتی در آمریکا تحصیل کرده بودند اما زباندانی آنان نه در آن حد است که بدون  لهجه و ضمنا مسلط به ظرایف لغوی و ضرب المثل ها باشند ؛ آنگونه که در جمع دیپلمات های بین المللی و بویژه غربی بتوانند به اتکای ارتباطات کلامی ، نگین جمع شوند . صالحی اما چنین است و می تواند این توانایی خود را حتی در تاک شوهای تلویزیونی  چالش برانگیز  نیز به نمایش بگذارد . افزون بر این ، تسلط او به زبان عربی برای کشوری  که داعیه میدانداری اسلامی ، تعمیق روابط با کشورهای منطقه  و ناکام گذاردن پروژه «ایران هراسی» را در سر دارد ، یک امتیاز ویژه محسوب می شود . روزهای  ابتدایی تصدی  او بر وزارت خارجه  و پس از دیدارش  از بغداد بود که وزیر خارجه عراق  به زباندانی او مباهات کرد .

صالحی اگر چه جوان نیست اما سایر ویژگی های مورد نظر رئیس دولت دهم را داراست (‌همراهی ، درگیرنبودن با دیگران ، ناتوانی اصولگرایان در ایجاد رقابت دو قطبی با وی) . مزید بر آنها ، ‌نخبه پسند بودن و جمال نسبی از ویژگی های اوست ؛ مزیتی که کمتر در مردان احمدی نژاد دیده می شود  .

 5-حمید بقایی

در بین دولتی ها ،‌ بقایی پیش و بیش از همه با مشایی مرتبط بوده است و از این رو برکشیده  و برآمده مشایی دانسته می شود . ریاست سازمان میراث فرهنگی نیز زمینه مناسبی برای پیگیری و طرح موضوع ایرانیت را از سوی او فراهم آورده است ؛ موضوعی که یکی از کلید واژه های اختصاصی ، انحصاری و ممیزه «نگره دولت» شناخته شده است .

عده ای بر این باورند که تایید صلاحیت بقایی برای انتخابات ریاست جمهوری ممکن است با چالش هایی مواجه باشد اما نمی توان این احتمال را بهانه ای برای حذف او از فهرست نامزدهای محتمل احمدی نژاد دانست ؛ چه ، رئیس دولت نشان داده است در محقق کردن نظرات خود ، معمولا" ابتکار عمل داشته است  .

بقایی شاید بیش از دیگر نامزدهای این فهرست ، خودی تلقی شود . او وامدار هیچ کس دیگری به جز  دوگانه احمدی نژاد  - مشایی  نیست و اتکاء و اعتماد به روسای خود را کافی و لذا بی نیاز از بهبود رابطه ( و اساسا هر گونه رابطه) با دیگران می داند . همین حس  و رفتار ، ‌او را وامدارتر و مآلا خودی تر می نماید و می نمایاند .

با احیای مجدد پست معاونت اجرایی رئیس جمهوری و انتصاب او به این سمت ، پاستور نشین شد و او را منبعد بیشتر در عکسهای رئیس می بینیم ، کما این که در دیدار نوروزی هیات دولت با استانداران و در حالی که همه وزیران روی صندلی های صحن نشسته بودند تنها چهار نفر در جایگاه هیات رئیسه جلوس کرده بودند : رئیس ، رئیس دفتر  ، معاون اول و بقایی . همان زمان و با وجودی که حکم معاونت اجرایی صادر نشده بودند همه فهمیدند که این پروتکل فاقد پیام نبوده است .

6- سید محمد حسینی

در بین اعضای کابینه دهم کم اند کسانی که قبل از دوره احمدی نژاد هم در محافل اصولگرایان چهره نام آشنایی بوده باشند . محمدرضا رحیمی ،‌ مرضیه وحید دستجردی ، کامران دانشجو ، مجتبی ثمره هاشمی و سید محمد حسینی  از آن زمره اند ؛ هر چند در این صفت هم اندازه نیستند .

حسینی به  چند دلیل رابطه خوبی با اصولگرایان سنتی داشته است . او فارغ التحصیل اولین دوره دانشگاه امام صادق (ع) و لذا مورد علاقه آیه الله مهدوی کنی و معاون وقت آموزشی این  دانشگاه است که در چند سال اخیر و  در کسوت امامت جمعه مشهد به چهره ای شاخص تبدیل شده است . او در مجلس پنجم نماینده  مردم رفسنجان و عضو فعال فراکسیون  راست بوده است . داماد شیخ عباس پور محمدی ، رقیب ذی نفوذ خاندان هاشمی و مرعشی در رفسنجان است .

 در کابینه دهم یکی از مشکلاتی که چهره های  سیاسی اصولگرا با آن مواجهند پارادوکس همراهی با رئیس جمهور و سکوت تایید آمیز  در قبال رفتار و گفتار مغایر مشهورات اصولگرایی  است .  این تعارض نما را البته  رئیس دولت با اقتدار حل کرده است  . واکنشی که احمدی نژاد در  چند روز پایانی ماموریت دولت نهم به اعتراض چند وزیر نشان داد حداقل این پیام را داشت که وزیران در چارچوب  رفتار همگرایی  دیوانی نباید برای رئیس  خود که جامه وزارت را بر تن آنان کرده است ، شاخ شوند و اگر هم به مشی ، روش یا منش او عتراض دارند منطقا باید ابتدا استعفا  دهند و سپس رفتار واگرا داشته باشند . همان ماجرا سبب شد معدود همراهان دولت دهم که سابقه  فعالیت تشکیلاتی در جبهه اصولگرایان را در کارنامه خود داشته اند مراقب باشند که آموزه های خود و یا انتظارات مرشدان و دوستان قدیمی را به جنگ رئیس دولت نیاورند . از همین رو ، محال است که یک خبرنگار ورزیده بتواند از این افراد جمله ای در نقد کوروش ، ‌مکتب ایرانی ، مرتبت فاقد اولویت روحانیت و مرجعیت  ، حضور خواننده های لس آنجلسی در تهران ، ‌حضور  بانوان در ورزشگاه ها ، دعوت شاه اردن به ایران و مسائلی  از این دست - که خطوط قرمز اصولگرایان دانسته  می شود - بکشد .

یک ویژگی  حسینی در میان شاخص های  یاد شده ،  برجسته تر می نماید :‌ همراهی  . به عکس وزیر سلف ، ‌معاونین اصلی به او تحمیل شده اند و لذا خود را با مبادی دیگری در دولت تنظیم می کنند ، شمقدری  با تاسیس شورای عالی سینما از سهم و نقش وزیر  کاست ،‌ انتزاع  سازمان حج و زیارت از وزارت ارشاد به سازمان ایرانگردی و جهانگردی  که سه سال پیش با دخالت دفتر رهبری ناکام ماند این بار با دستور وزیر انجام شد ،‌ خلع ید از سازمان چاپ و انتشارات  ، طی مقدمات انتزاع خبرگزاری اسلامی از وزارت ارشاد به دفتر ریاست جمهوری ،‌ تغییر دبیر کمیسیون فرهنگی دولت از وزیر ارشاد به رئیس دفتر رئیس جمهوری  ، بی اختیاری وزیر ارشاد در توزیع  1500 میلیارد تومان یارانه فرهنگی  استانها که بودجه سیصد میلیاردی وزارتخانه در مقابل آْن ناچیز است ،‌ ماجرای  غیبت در اختتامیه جشنواره فیلم فجر ( برای اولین بار در تاریخ سی ساله مهمترین رویداد سالانه سینما) و ... که هر یک به تنهایی برای آشفتن یک وزیر و قهر  و استعفای او  کافی بود ، اما حسینی نشان داده است که همراهی  ویژه ای دارد .

7- علی نیکزاد

«مسکن مهر» شاید به یکی از نقاط توفیق دولت تبدیل شود . اگرچه کارشناسان اقتصادی ، قدرت این پروژه  بر مهار بحران مسکن در کلانشهرها را تقریبا بی تاثیر می دانند اما بدون شک این پروژه در جایگزینی بافت های فرسوده روستایی و یا ساخت مسکن ارزان در شهرهای متوسط ،‌ یعنی خاستگاه های رای احمدی نژاد موثر خواهد افتاد ،  ضمن آن که چنانچه با دیگر سیاست دولت (‌مشوق های مهاجرت معکوس و تخلیه تهران) می تواند بخشی از بار مسکن  را سبک کند . مجری این طرح ،‌ وزیر  بی حاشیه  مسکن است که علاقه و حمایت احمدی نژاد از او اخیرا با واسپاری سرپرستی وزارت راه و  تلفیق ماموریت وزارت راه در وزارت تحت تصدی  او مشهود  است  .

نیکزاد یک مزیت دیگر هم دارد . او آذری است که فی نفسه ظرفیت  بالای رای به دنبال دارد . هر چند متقابلا لهجه او به قدری شدید است که فارس زبانان به سختی حرفهای او را می فهمند و ممکن است این مزیت به ضد خود تبدیل شود .

 ممکن است نام  نیکزاد در بین چهره های مشهور تر پیش گفته به چشم نیاید ولی سیاست به ما آموخته است خیلی از پدیده ها ، پیش بینی های خطی و به ظاهر منطقی را در می نوردند و همگان را به تعجب وا می دارند . راستی مگر خود احمدی نژاد تا خرداد 84  این چنین نبود؟

 

 - 14

کد خبر 144732

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 268
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    9 6
    مشایی
  • بدون نام JP ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 8
    مهندس میرحسین موسوی
  • بدون نام IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    10 7
    مشایی، مشایی، مشایی و باز هم مشایی
  • بدون نام IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 8
    محمد خاتمی
  • بدون نام IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    4 8
    بدون شك كسي جز مشايي كه الان هم رئيس جمهور واقعي است نمي تواند باشد
  • دوست IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 4
    رحیمی-مشایی-صالحی وزیر خارجه-سعید جلیلی-محصولی-حداد عادل
  • صالح IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    5 6
    اسفنديار رحيم مشايي
  • صالح IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    4 4
    اسفنديار رحيم مشايي
  • دوست IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    3 5
    مشایی یا رحیمی یا صالحی یا حداد عادل
  • بدون نام IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    3 6
    مشائي(رئيس واقعي دولت فعلي)
  • بدون نام SA ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 6
    مشایی ولی قالیباف رئیس جمهور می شود
  • بدون نام IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    9 4
    این احمدی نژاد چه هیزم تری به شما فروخته که رهایش نمی کنید؟
  • حميد IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 4
    با توجه به فعاليت زياد رسانه اي، به طوريکه هر شب نامي يا خبري از او مي آيد، و با توجه به مشخصات ديگر، به نظر مي رسد سردار رويانيان يکي از گزينه ها باشد.
  • صالح IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 7
    میرحسین موسوی
  • ميهن IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 6
    جناب آقاي قاليباف
  • حميد IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 7
    سردار رويانيان
  • درررررررررررررررررر IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    6 3
    مشایی...بقایی...ثمره هاشمی
  • سجاد IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 6
    بهتره بپرسيد كانديداي مشايي كيه؟چون همكاره مشاييه و مسلماً كانديداي اونهم جز خودش كس ديگه اي نيست
  • درررررررررررررررررر IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    4 5
    مشایی...بقایی...ثمره هاشمی
  • بدون نام IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    4 3
    علی اکبر صالحی
  • بدون نام IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 2
    رضایی
  • بدون نام IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 1
    ثمره هاشمي كه مرد سايه كابينه است
  • رضا IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 2
    به نظر من از بين ثمره هاشمي و زريبافان يك نفر معرفي مي شه.چون هردو نفر نه تنها واجد مشخصات ذكر شده در مقاله هستن، بلكه در اين چهار سال كاملاً در سايه بودن تصوير منفي از خودشون در اذهان عموم و نخبگان به جا نذاشتن.امثال بقايي و متكي بيش از حد در جامعه مطرخ هستن و دارن به خوبي نقش خودشون رو به عنوان سيبل انتقادات و هدف ايضايي بازي مي كنن.
  • آرش IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    3 1
    علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه حال حاضر
  • بدون نام IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 3
    فرزين
  • بدون نام IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 2
    آیا واقعابا این وضعی که ایجاد شده فرقی هم میکند که کی رییس جمهور شود؟
  • رضا IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    به نظر من از بين ثمره هاشمي و زريبافان يك نفر معرفي مي شه.چون هردو نفر نه تنها واجد مشخصات ذكر شده در مقاله هستن، بلكه در اين چهار سال كاملاً در سايه بودن تصوير منفي از خودشون در اذهان عموم و نخبگان به جا نذاشتن.امثال بقايي و متكي بيش از حد در جامعه مطرخ هستن و دارن به خوبي نقش خودشون رو به عنوان سيبل انتقادات و هدف ايضايي بازي مي كنن.
  • بدون نام IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    نیکزاد
  • بدون نام IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    آیا واقعابا این وضعی که ایجاد شده فرقی هم میکند که کی رییس جمهور شود؟
  • بدون نام IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    میر حسین موسوی
  • مرتضی IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    اگه منظورتون یک نفره، فقط مشایی. ولی اگه میشه چند تا گفت لطفا رحیمی و بقایی رو هم اضافه کنین
  • محسن IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    کسی که الان دو دوره رئیس جمهوره(مشایی)
  • بدون نام IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 2
    میر حسین موسوی
  • بدون نام GB ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 3
    کروبی
  • بدون نام IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 2
    محمد خاتمي
  • سیروس IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 2
    بقایی
  • سجده CN ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    یکی از میان قالیباف و صالحی رای آوری دارند ولی مشائی رای نمی آورد
  • بدون نام IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    هاشمي رفسنجاني
  • مرتضي IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    خدا كنه يكي از اين سران فتنه بشن تا ببينيم چه گلي به سر ملت ميزنند
  • بدون نام IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 2
    مير حسين موسوي
  • علی DE ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    به من باشه می گم یه طرح می ده میگه ریاست جمهوری مادام المعر بشه .... بعد خودش میشه رییس جمهور
  • شايان IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 3
    مير حسين موسوي
  • ايراني IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    اي بابا فكر نان باش خربزه آب است،چه گلي به سر مردم تحت فشار ميزنند؟بيكاري.گراني.نداري پشت مردمي كه چهارفصل دارن.نفت دارن.دريا و درياچه دارن.معادن دارن و.... تا سرحد مرگ خم كرده.متاسفم.
  • aaa IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    3 1
    مشایی با 25با اضافه 13 میلیون رییس جمهور می شود
  • بدون نام IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    پیدا کنید پرتقال فروش را
  • علیرضا DE ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    ده نمکی !! خدا رو چی دیدی شایدم الله کرم!
  • بدون نام IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 2
    محمد خاتمی
  • بدون نام US ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    تو به من رای میدی از چشات معلومه
  • بدون نام IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    انشاالله قالیباف
  • رضا IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    به نظر من ضمن اینکه تایید میکنم این تحلیل سیاسی روانشناختی را... باید این نکته را نیز فراموش نکرد که رییس فعلی دولت تنها کارت موجود حکومت نیست. چرا به گزینه هایی فراتر از گروه فعلی فکر نکنیم؟
  • محمود بستانپوری IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    به نظر من درحال حاضر فعلاً افراد ذیل الذکربه ترتیب اولویت بهتر هستند: 1-جناب آقای دکتر علی اکبر صالحی(بهترین گزینه درحال حاضر ومطمئناًاز انتخاب آن پشیمان نمیشود ولی من بعید میدانم آقای صالحی تمایل به کاندیداتوری داشته باشند.) 2-جناب آقای دکتر احمدتوکلی 3-جناب آقای دکتر سعیدجلیلی
  • محمدعلی کاظمی نسب GB ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 2
    اسفنديار رحيم مشايي
  • محمدرضا IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    مشايي .ايشان واقعن لياقتشو دارن
  • بدون نام IR ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    اصولا چون رييس جمهور قدرتي نداره عملا هر كسي بخواد بشه ، تغييري ايجاد نميشه
  • حسن IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    به صورت رسمی: مشایی. به صورت غیر رسمی: بقایی. ولی اگر نوه امام راحل کاندید شوند، حتما رای بیشتری می آورند.
  • بدون نام IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    سعید جلیلی
  • بدون نام IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    احزاب همیشه کسی رو به پرده میارن تا سیبل و هدف انتقادات باشه و نفر اصلی رو به حاشیه می برن تا هیچ انگشت اتهامی به سوی او نباشه لذا بعیده که مشایی یا بقایی باشن ایتا سیبلن و اونی که در هاله و سایه هست همون ثمره هاشمی یا زریبافانه که از نوبت دوم ریاست جمهوری نژاد در سکوت محضن یادتون بیاد که چپی ها هم این کارو میکنن. خاتمی گزینه بود اما در انتها موسوی که سالها در حاشیه بود به متن آمد
  • reza IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 4
    حجه السلام والمسلمین سید محمد خاتمی
  • بدون نام IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 2
    ضرغامی
  • بدون نام IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 0
    در حقیقت هیچ کسی نمیتونه جایگزین اقای احمدی نژاد باشه تنها شاید اقای مشایی بتونه
  • رضا IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 2
    محسن هاشمی رفسنجانی !
  • عليرضا IR ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    نزديكترين شخص به تفكرات وي يعني اسفنديار رحيم مشايي
  • بدون نام IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    احمدی نژاد!!!
  • بدون نام IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    رحیم مشایی متاسفانه ! البته اگر تا اون موقع یه مدرک درست و حسابی جور کنه !!
  • بدون نام A1 ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    صالحی
  • بدون نام IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    مشایی
  • ايراني GB ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    تا زمان انتخابات اتفاقاتي روي خواهد داد که همه امور را تحت الشعاع قرار داده و احتمالا فراتر از توان پيش بيني اکنون ما خواهد بود.
  • کاوه IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    اسفندیار رحیم مشایی اما نه بعنوان کاندیدای مورد علاقه احمدی نژاد، بلکه بصورت یک کاندیدای مستقل
  • دوست IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    به نظر من هيچ كدام از گزينه ها نيستند مطمئن باشيد كه در لحظه آخر وگزينه اي مطرح خواهدشدكه در ذهن ها متبادر نباشه وتخريب نشده باشه/انتخابات امسال مجلس خيلي تاثير گذار خواهدبود
  • بدون نام IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    باقرلنکرانی
  • امین MY ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    خانم وزیر... خانم دستجردی. وزیر بهداشت
  • ولايتمدار IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    سعيد جليلي
  • بدون نام FR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    انشاالله قالیباف
  • بدون نام IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    این پیش بینی رو به خاطر بسپارید: گزینه احمدی نژاد رو الان نمیشناسیم. چون اصلا اون یا مشایی انتخابش نمیکنن.
  • مینا IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    حداد عادل عزیز
  • بدون نام IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    سید حسن خمینی
  • بدون نام IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    حزب احمدی نژاد خوب می دونه دارن چکارمی کنند ومطمئن باشید شخصیتی رامعرفی می کنند که رای بیاره ،ومشایی امثال این افرادالکی هستندومعرفی نمی شوند ولی احتمال زیاد وجود داره قالیباف شرکت کند البته به نفع کس دیگری
  • امیر IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    دکتر مهدی خورشیدی(!) داماد جناب آقای احمدی نژاد!
  • amir IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    یک نفر هست که اگه کاندید بشه وانشاالله که میشه تمام معادلات بالا رو به هم میزنه واون جناب حجت الاسلام سیدحسن خمینی هست
  • بدون نام IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    دکتر صالحی یا جلیلی
  • محمد رضا IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    به نظر من مشایی یک گزینه انحرافی می باشد، ثمره هاشمی گزینه مورد نظر احمدی نژاد است.
  • بدون نام IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 2
    حضرت آقا مشایی
  • یوسف .م IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    جناب مهندس اسفندیاررحیم مشایی بااینکه اینجانب یک اصلاح طلب دوآتشه هستم ومسول یکی ازستادهابوده ام ... آقای مهندس مشایی به صدتاخاتمی می ارزد زیراشجاعت داردنه اینکه بگوید من تدارکاتچی هستم.. کاش سایت خبرانلاین اسامی 10نفررامینوشت وبعدنظرسنجی میکردبهتربود.. مدویدف وپوتین دویارهمفکرهستند وهرگزپشت هم راخالی نمیکنند
  • علیرضا IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    مهندس میر سلیم من دارم بوشو میشنوم ، ببینید کی بهتون گفتم مهندس میر سلیم
  • بدون نام IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    نجار
  • رجب DE ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 0
    قاليباف يا خاتمي میر حسين سنش اجازه نمیده مه بشه عزیزان
  • وحيد IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    مشايي شك نكنيد
  • علی IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    مصلحی
  • علی IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    بقایی
  • محسن IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    اگه مشایی کاندید بشه من بهش رأی میدم.
  • بدون نام IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    متن اين نوشته خودش بحث بر انكيز هست
  • احمد IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    احمدی نژاد بقایی را انتخاب خواهد کرد
  • oخسرو IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    به نظرم برادرش داوود احمدی نژاد باشه، شاید هم مشایی.
  • ایران IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 0
    اسفندیارررررررررررررررررررررر رحیم مشاییییییییییییییییییییی
  • بدون نام IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    دکترصالحی وزیر خارجه
  • احمد IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 0
    مشایی
  • بدون نام IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    صالحی
  • کامران IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    اتفاقات جدیدی در راه است که محتوای مقاله شما را رد می کند. در عزل و نصب مجدد وزیر محترم اقای مصلحی به وضوح می توان لایه های پنهان ان را دید.
  • بدون نام IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 0
    اسفندیار خان رحیم مشایی
  • بدون نام IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    فقط مشایی رو عشقه
  • بدون نام IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    دكتر قاليباف
  • بدون نام IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    صالحی
  • بدون نام IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    علي لاريجاني
  • بدون نام IR ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    با توجه به هوشیاری که از احمدی نژادسراغ دارم و این تحلیل مشایی و احمدی نژاد 2 فرد مکمل هم هستند بلکه شاید این مطالبی که مشایی ایراد می کند واز چند گاهی موج درست می کند به نظر گمراه کردن رقیب است و خواهید دید که در انتخابات 11 جناح احمدی نژاد و مشایی به اصولگرا و اصلاح طلب می فهمانند که سیاست یعنی چی؟و این یک واقعیت است
  • بدون نام IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    صالحي و بقايي بخت بيشتري دارند...
  • بدون نام IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    سید شمس الدین حسینی
  • سهند US ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    شیخ مهدی کروبی بدون شک
  • مهدی IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    صالحی یا ضرغامی
  • سيد ميثم IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    به نظرتون اين اصولگرايان كه تكيه بر صندلي قدرت زده اند تا دو سال ديگر هم سر كار خواهند بود؟
  • بدون نام IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 0
    مشایی
  • یک خواننده US ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    این که دیگه پرسیدن نداره، اسفندیار رحیم مشایی
  • علي IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    كانديداي احمدي نزاد مشايي است ولي حداد عادل رييس جمهور مي شود.
  • تیمسار احمدی IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    رحیم صفوی
  • نادر IR ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    مگه به جز مشایی کسی هم میتونه رئیس جمهور بشه !!
  • بدون نام IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    ضرغامی
  • amir IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    نظرمو که نزدید اما بازم تکرارش میکنم یک نفر تمام معادلات حاضر رو به هم میزنه و اون سید حسن خمینیه
  • هرمز CA ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    شک نکنید پوستین دوز مدیر عامل سایپا و از نزدیکان مشایی
  • کروبی IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    به نظرم با این اتفاقات حتما سعید حدادیان
  • سید سجاد IR ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    صادق محصولی
  • بدون نام IR ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    علی اکبر ولایتی
  • بدون نام IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    علي نيكزاد. شك نكنيد كه براي او برنامه دارند.
  • علیرضا IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    انتخاب احمدی نژاد ثمره هاشمی خواهد بود. مشایی و بقایی نکته انحرافی هستند
  • بدون نام IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    كانديداي احمدي نژاد مشائيه ولي راي نمياره وآقاي عارف راي مياره
  • بدون نام IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    ریاست جمهوری حذف و به دوره نخست وزیری بر خواهیم گشت
  • بدون نام IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    صالحی / ثمره هاشمی
  • نادران IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    رحيمي
  • مسعود صداقت IR ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    بر عكس نظر دوستان من ميگم شك نكنيد اقاي ((مجتبي ثمره هاشمي )) خواهند بود مشايي فقط يه گزينه انحرافي هست ..شك نكنيد ..
  • سینا IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    مجتبی تمره هاشمی و یا بقایی
  • بدون نام IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    چیز مهمی نیست
  • سجاد IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    دکتر ولایتی با داشتن سابقه شفاف بهترین گزینه می باشد
  • امير IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    مشايي جون
  • بدون نام IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    احمدی نژاد هم دقیقه نود برگ اصلی اش را رو خواهد کرد
  • مرتضی IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    من دوست دارم قالیباف باشه ولی خدا کنه احمدی نژاد ازش حمایت نکنه
  • بدون نام IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    انتخاب دکتر احمدی نژاد در سال 84 یک اتفاق ویک استثناء بوده است وقابل تکرار توسط یاران ایشان نمی باشد.
  • سید IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    بنظرمن ضرغامی است
  • کریم ترک IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    علی دایی
  • کریم ترک IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    یاساشین اردبیل
  • بدون نام IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    حداد عادل کاندید احمدی نژاد است.
  • بدون نام IR ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    لوی جرگه تشکیل می شه
  • بدون نام IR ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 0
    آقای مشایی
  • مریم IR ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    برام اهمیتی نداره!
  • امیر IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    مسلما رحیمی و ثمره هاشمی و حداد عادل و ضرقامی و بقایی رای بسیار بسیار پایینی دارند و بعید می دونم احمدی نزاد رویشان سرمایه گذاری کند فقط میتواند روی مشایی و صالحی حساب کند که انها هم چهره هایی هستند که فارق از احمدی نزاد رای دارند البته برای تایید صلاحیت مشکلات زیادی دارند
  • وارتان IR ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    هر که بادا خوش بادا!
  • بدون نام TH ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    با هوش و ذکاوتی من از ایشان سراغ دارم یا محمدباقر قالیباف را انتخاب میکنند یا علی اکبر صالحی . البته این تظر من است . نظر خودشان 100% محترم تر و بهتر است.
  • azin IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    سلام با توجه به اتفاقات اخیر و اینکه قطا شورای نگهبان کمی سختگیرانه تر عمل می کنه به نظرم اگه محسن رضایی کاندید بشه ایشون رای میاوره چون هم متعادل و سیاسی با جریانات اخیر برخورد کرده و هم اولش به نحوه انتخابات ریاست جمهوری اعتراض داشته ولی اینکه احمدی نژاد از کی حمایت می کنه اصلا مهم نیست!
  • بدون نام AU ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    به نظر من مشائی و بقایی گزینه انحرافی هستند که توسط اطرافیان احمدی نژاد مطرح میشه گزینه های اصلی جلیلی یا صالحی خواهند بود ولی از ته قلب دوست دارم قالیباف رئیس جمهور بشه !
  • relax IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    میگن مشایی دنبال گرفتن دکترا هستش پس شک نکنین مشایی
  • بدون نام IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    انشاء الله که دکتر قالیباف رئیس جمهور بعدی هستند ولی گزینه آقای احمدی نژاد آقای مشایی یا دکتر لنکرانی می باشد
  • بدون نام IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    تنها راه رهایی فقط رحیم مشایی؟!!!!
  • طاهر IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    به احتمال زياد حسن عباسي
  • بدون نام IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 0
    مشايي
  • بدون نام IS ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    تحليل خوبي بود بقايي يا محرابيان
  • مرتضی IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    به نظر من ثمره هاشمی شرایط احمدی نژادی را داردو در ضمن در خال حاظر هیچ نگاهی متوجه او نیست.
  • بدون نام IR ۱۵:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    سعید جلیلی
  • بدون نام IR ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    سعید لو
  • فیلم ساز IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    این سوال در این زمان از سایت شما بعید است فعلا امسال انتخابات مجلس سلامت رد کنیم تا بعد
  • بدون نام IR ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    اینکه در ظاهر چه کسی کاندیدای احمدی نژاد خواهد بود مهم نیست.مهم این هست که چه کسی در پشت صحنه قرار هست حمایت ایشون رو داشته باشه!
  • طه IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    من درباره کسی که احمدی نژاد از آن می خواهد حمایت کند حرفی نخواهم زد چون قطعا آن کس را با غافلگیری انتخاب خواهد کرد و من نمی خواهم فعلا جز کسانی باشم که شاید بوسیله ی نظرات دیگران فریب خورده باشد و فردی را نام ببرم ولی همین قدر احتمال می دهم که کاندیدا ها رای ریاست جمهوری 11 این افراد باشند : دکتر محمد باقر قالیباف ، دکتر علی لاریجانی ، حجة الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی ، دکتر علی اکبر صالحی و شاید هم اسفندیار رحیم مشایی .
  • بدون نام IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    احمدی جز به مشایی و بقایی به هیچ کس اعتماد نداره .حلقه مدیریتی دکتر دراین دو نفر خلاصه میشه
  • بدون نام IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    1-مشایی که رد صلا حیت میشه. 2- بقایی زورکی تایید صلا حیت میشه .
  • بدون نام IR ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    مشایی با 50000رای رییس جمهور میشه باور ندارین از جوانفکر ببرسید
  • صادق IR ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    عارف یا محمد علی نجفی رئیس جمهور بعدی هستن.
  • بدون نام AE ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    سید حسن خمینی
  • محمد IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    ثمره هاشمی
  • ایرج IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 2
    به نظر من دکتر علی مطهری بهترین گزینه است
  • مرتضی IR ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    دکتر جلیلی
  • بدون نام IR ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    يكي از اين سه نفر: صالحي دانشجو ثمره
  • متفکر IR ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    الله اعلم
  • سید IR ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    نیکزاد
  • بدون نام US ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 1
    صالحی
  • بدون نام IR ۱۹:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    حضرت آیت الله اسفندیار رحیم مشایی... (البته با اون سی دی ظهور) لابد شعارش هم ..دولت انتظار..
  • محمد IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    اگر خدا بخواهد دکتر قالیباف رای اکثریت را میاره و به دوران مشاییسم پایان می ده انشاالله
  • سیستانی DE ۲۰:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    چرا نظر من رو تائید نکردید؟ بازهم میگم دکتر عباسعلی نورا نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه
  • امین IR ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    1 0
    مشایی که محاله کاندید شه و اصلا قرار نیست از اطرافیان احمدی نژاد باشه رئیس جمهوری بعدی. قالیباف و لاریجانی مهمترین مهره های انتخابات بعدین. این خط اینم نشون
  • بدون نام IR ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    من
  • بدون نام IR ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    مشایی که رد صلاحیت میشه من میگم سعید جلیلی
  • eslah IR ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    salahe mamlekat khatami hast agar na ghalibaf vali samareh hashemi va rahimi balatarin shans ro daran 
  • بدون نام PL ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    لا اقل به اين كامنت بي نام بكوييد تاريخ عرايضش را تغيير دهد اين كامنت مشخص است كه كار يك نفر است خسته نباشيد
  • محبت IR ۲۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 1
    ولایتی نمیاد . مشایی اصلا رای نمیاره . اما بقیه جای بحث داره .
  • رضا IR ۲۱:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    صالحی
  • میثم IR ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 0
    اینایی که میگن میر حسین موسوی دلم براشون میسوزه . بیچاره ها خوابشم نمیتونن ببینن چه برسه به واقعیت!
  • بدون نام DE ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    2 0
    احمدی نژاد سیاست مدار باهوشی است و فردی گم نام را به عرصه خواهد آورد
  • بدون نام IR ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    ثمره هاشمی
  • مسکن ساز بی مسکن IR ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    نیکزاد - وزیر مسکن رییس جمهور ایندست
  • امیر خان IR ۲۳:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    البته بدون شک انتخابات مجلس که در اسفند ماه برگزار می شود تکلیف را مشخص می کند. ولیکن به نظر من احمدی نژاد 2 گزینه متفاوت سیاسی را انتخاب می کند . دو چهره که محبوبیتشان را بین مردم می بیند و بعد آن که محبوبیت بیشتری دارد را انتخاب می کند. احتمالاً روی بقایی و مشایی برنامه ریزی می کند و بین این دو نفر یکی را انتخاب می کند. ولی امیدوارم که قالیباف رئیس جمهور آینده شود . زیرا قدرت اجرایی فوق العاده ای دارد.
  • بدون نام IR ۰۲:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    با توجه به سیر مراحل رشد: جناب بقایی
  • بدون نام IR ۰۲:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    حمید بقایی
  • بدون نام IR ۰۲:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    صفار يا مشايي يا رحيمي كانديداي احمدي نژاد خواهند بود
  • بدون نام IR ۰۲:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    ریس جمهور یازدهم احمدی نژادهست
  • علیرضا KR ۰۳:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 1
    گزینه نیکزاد محتمل تره
  • امیر حسام IR ۰۳:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    ضلع سوم مثلث طلایی آقای بقایی
  • بدون نام IR ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    این تجزیه و تحلیلهای آبکی شما برای حفظ قدرت خودتونه
  • کمی صبر باید کرد IR ۰۴:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    از جناح راست آقای ولایتی معرفی می شود اما احمدی نژاد گزینه خود را دقیقه 90 معرفی می کند فردی گمنام و مورد تایید مشایی پس مهم قدرت پشت پرده خواهد بود که کدام رئیس جمهور شود. مطمئنم که باز هم ما سرکاریم ....
  • بدون نام IR ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    1 0
    مشائی قهرمان حامی ایران جان
  • رجب خان IR ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 1
    خانم دكتر دستجردي
  • دكتر IR ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    1 1
    صالحي
  • مهران IR ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 1
    صالحی و جلیلی به نظرم محتمل ترن-مشایی و رحیمی اصلا.
  • بدون نام IR ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    قلعه نویی
  • بدون نام IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    بقایی
  • بدون نام IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    دوست دارم قالیباف بشه ولی مطمئنا مشایی خواهد بود
  • بدون نام IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 1
    چون مشایی رد صلاحیت میشه پس جلو نمیاد احتمالا دکتر ولایتی
  • مرتضی IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    به نظر میرسد این نوشته خود نوعی اماده سازی ذهنی برای پذیرش مشایی از طرف مردم رادارد .تا با گرفتن فشار اولیه هجمه به مشایی در زمان انتخابات راحت تر عمل کنند.
  • بدون نام IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 1
    به نظر من بقایی
  • عباس IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    1 1
    آقای دانشجو وزیر علوم اصلی ترین گزینه است ولی فقط مشایی
  • بدون نام IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 1
    سید حسن خمینی دکتر عارف مهندس محسن هاشمی
  • جواد IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    واقعن اینو بنویسید . یه نظر میرسه اونی که جوونه و همیشه همراهه احمدی نژاده و رئیس جمهور هم به اون اعتماد زیادی داره دامادش (مهدی خورشیدی) باشه که ظاهرا بین اصولگرایان هم چهره مثبتی هست
  • سيد محمد IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 1
    در شرايط فعلي فرد با تجربه اي مثل سردار محمد رويانيان گزينه منتخب جناب آقاي دکتر احمدي نژاد ميتونه باشه
  • هژیر IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    1 1
    هیچکی شایسته تر و بهتر از شریعتمداری ( کیهان ) تو ایران وجود نداره !
  • رضا IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    1 1
    بنام خدا - باسلا واقعا فكر مي كنيد مردم به بقايي ومشايي ورحيمي راي بدهند .
  • علی CH ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    1 1
    پرسیدن نداره مشایی هست دیگه
  • محمود IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    اقاي احمدي نژاد يا از هم فکران ايشان
  • محمود IR ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    اقايان از ميان اصلاح طلبان
  • كرمانشاه IR ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    1 1
    خان خانان اسفنديار خان مشايي
    • ....... IR ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۲
      1 0
      صالحی
  • رضا IR ۰۴:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 1
    هر چند نظر قبلیم رو تایید نکردین . اما چیزی که مشخصه نفر بعدی دور بعد رای نمیاره هر کس میخواد باشه . خاتمی با رایزنی هایی که داره میکنه احتمال حضورش هست و قطعا نمیاد که رد صلاحیت بشه .. پس شک نکنید رئیس جمهور بعدی انشالله امیر کبیر خاتمی هست . یا حق
  • عرشیا IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    سلام هرکسی که نامزد می شود باید از صفر شروع کند...؟
  • شاغلام GB ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 1
    به نظر من احمدی نژاد تمام کاندیداهاش رو به نفع هاشمی رفسنجانی کنار میکشه! البته بعد از خواهش و تمنا برای برگشتن آقای رفسنجانی به انتخابات، چون دوباره چهار سال بعد به ایشون احتیاج شدید داره...
  • رامین IR ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    باسلام کسی شایسته تر از دکتر قالیباف برای رئیس جمهور آینده جمهری اسلامی ایران نیست. باتشکر
  • ناشناس IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    1 0
    حالا که اینقدر اصرار دارید بدونید بذارید بگم که دکتر از من دعوت کرده که کاندید بشم.اسمم رو بعدا خواهم گفت.
  • بدون نام IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    1 0
    نمی دونم چرا اینقد به مشایی علاقه مند شدم ..... عشقمی اسفندیار جون
  • بدون نام IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 1
    آیت ا... جنتی !!!!!!!!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    سید حسن خمینی
  • امیر IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    مرد شماره 1 هدفمندسازی یارانه ها : صادق محصولی
  • بدون نام IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    مشائي باافكاراصلاح طلبان
  • امير IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    قاليباف-جليلي-
  • بدون نام IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    محمد علی ابطحی
  • بدون نام IR ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    مرضیه وحید دستجردی
  • بدون نام GB ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    اقای خبر انلاین مسلمان لطفا همه نظرات را منتشر کنید .حوادثی در پیش است که که چون سونامی زاپن تمامی این نظرات را نقش بر اب خواهد کرد
  • عقده اي شناس IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    خدايه عقلي بهتون بده ويك ديده منصفانه اي...
  • بدون نام IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    1 0
    مشايي_قاليباف_متكي_لاريجاني
  • بدون نام IR ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    گمان نمی کنم که آقای صالحی در تیم احمدی نژاد باشد. .
  • علی IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    بقایی
  • بدون نام IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 1
    1اولويت من براي راي دادن : - قاليباف 2-محمد خاتمي 3-علي لاريجاني 4-صالحي
  • بدون نام IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 1
    آقاي حسين شريعتمداري
  • بدون نام IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    هیچکدوم نیستن... رئیس جمهور بعدی ناشناس هست فعلن ... ولی شما تجزیه و تحلیل کنید تا آن وقت
  • بدون نام CH ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    اين تحليل براي دور كردن ذهن از فعاليت هاي انتخاباتي خودتونه
  • رحيمي IR ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    در يكي از طبقات ساختمان 22 طبقه وزارت كشور به دنبال زخيره احمدي نژاد براي رياست جمهوري دوره يازدهم بگرديد . ريئس جمهور احمدي نژاد زرنگتر از آن است كه دست خودش را دو سال پيش از انتخابات رو كند فعلا همه را دنبال نخود سياه فرستاده است.
  • بدون نام IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    1 0
    احتمالا مشایی با 85 در صدارا
  • ريزه IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    واقعا كه شما انلايني ها يابچه ايدويابه بلوغ سياسي نرسيده ايد.
  • حافظ IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    1 0
    رحیم مشایی
  • بدون نام IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 1
    سیدمحمدخاتمی سیدحسن خمینی
  • ایران IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    1 0
    رحیم مشایی بی شک فرد مورد نظر احمدی نژاده
  • بدون نام IR ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    1 0
    مشایی
  • كاربر جديد IR ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۱
    0 0
    واي به حال ما اگه مشايي و... ورحيمي ومحصولي بیان.
  • احمد IR ۰۳:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    1 0
    رییس جمهور ما مشایی مردمی وشجاع
  • امیر IR ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    0 0
    به نظر من احمدی نژاد آدم باهوشیه هیچ وقت برای انتخابات از کسی حمایت نمی کنه که درصدی احتمال بده گروهی اون رو قبول نداشته باشن . به نظر من کاندید اون صالحی است چون فعلا تا اینجا کسی با اون مشکلی نداشته.
  • حسام IR ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    0 0
    این سوال داره؟ مشایی. البته منتظر درگیری های خودی ها با هم باشید...
  • مرتضی DE ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    0 0
    خوب چکاریه،بازم خود احمدی نژاد ريیس بشه
  • امين IR ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    1 0
    مشايي
  • ali US ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    0 0
    به نظر من جلیلی را دست کم نگیرید
  • میثم IR ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    0 0
    امیدوارم مشایی بشه. توکل به خدا
  • علی TJ ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    0 0
    به نظرمن نوه عزیز امام بیشترین رای را خواهند داشت
  • آنتی مشایی IR ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    0 0
    دکتر آقا تهرانی.استاد اخلاق دولت
  • علیرضا IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    0 0
    دوستان اسم مشایی که رحیم نیست.اسفندیار است...
  • بدون نام GB ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    0 0
    جليلی - الهام
  • بدون نام IR ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    0 0
    بذر باش هم میتونه بشه
  • بدون نام A1 ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۳
    1 0
    سردار نقدی رو هم نباید از نظر دور داشت
  • آینده IR ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۳
    0 0
    نیکزاد مسکن و راه
  • بدون نام IR ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۳
    0 0
    ثمره هاشمی
  • بدون نام IR ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۳
    0 0
    نقييييييييييييييييييييييييييييي
  • حبیب IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۳
    1 0
    این گزینه ها هیچ کدام به قول فردوسی پور چهره ی کاریزماتیک ندارند. من فکر می کنم بهترین چهره که برا رئیس جمهوری اقتدار داره و می تونه گزینه خوبی برا احمدی نژاد باشه سردار رویانیان هستش
  • بدون نام IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۳
    1 3
    ده نمکی
  • بدون نام IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۳
    2 1
    هرکه از ظن خود شد یار من ..... تو ایران قابل پیش بینی نیست مثل همیشه ...
  • محسن GB ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۳
    4 2
    من خودم کاندیدای مورد نظر احمدی نژادم
  • رستم کریم مرامی IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۳
    8 1
    مرگ بر موسوی و حامیانش
  • بدون نام IR ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۹
    2 2
    سلام من مثل اکثر اینایی که نظراتشون از روی احساسه باید بگم افرادی امثال توکلی - لاریجانی - قالیباف اندازه رایشون میزان نمیشه مطمئن باشید از اطرافیان احمدی نژاد رئیس جمهور بعدیه چون با همه مشکلات مردم دوستش دارن چون ادم باعرضه ای هستش چون توکل به خداست نه به خلق و همین خدای خلقش پیروزش میکنه
  • محمد IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۰
    2 1
    یعنی مردم به مشاهی رای میدن که حالا کاندید بشه؟
  • بدون نام IR ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۳
    0 0
    مشایی- ثمره هاشمی- الهام- نیکزاد- صالحی- رحیمی و ...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین