گذراندن دوره دوم ترامپ بدون جنگ با ایران فقط با معجزه ممکن خواهد بود

در عرض یک هفته ایالات متحده یا دونالد ترامپ یا جو بایدن را به عنوان رئیس جمهور انتخاب خواهد کرد. ترامپ یا بایدن علاوه بر مقابله با بیماری همه گیرکرونا و بهبود اقتصادی، باید با مجموعه ای از فشارهای جهانی نیز مقابله کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وب سایت شبکه سی ان بی سی نوشت: زوال روابط پکن-واشنگتن، در پی تلاش دو اقتصاد بزرگ جهان برای اصلاح روابط تجاری تشدید شده است. طی چهار سال گذشته، دولت ترامپ مسئولیت طیف گسترده ای از نارضایتی ها از جمله سرقت از مالکیت معنوی ، شیوه های تجارت ناعادلانه و اخیراً بیماری همه گیر ویروس کرونا بر گردن چین انداخته است. ژنرال مک مستر که دومین مشاور امنیت ملی ترامپ بود هفته گذشته در اظهار نظری از چین به عنوان بزرگترین تهدید امنیت ملی ایالات متحده نام برد.

ریچارد فونتین، مدیرعامل مرکز امنیت جدید آمریکایی، به سی ان بی سی گفت: هر کدام از دولت هایی که سر کار می آیند باید به سرعت مجموعه زیادی از تعرفه های بر کالاهای چینی را اعمال کنند. البته پیش از این بایدن گفته که اعمال تعرفه ها را بررسی خواهد کرد اما طرحی ارائه نداده است. به نظر می رسد. احتمالاً او به دنبال چیزی متفاوت از پکن باشد. وی همچنین گفته که در طول فعالیت سیاسی خود بیش از هر رهبر جهان با شی جین پینگ وقت گذرانده است. که ترامپ چنین تجربه ای ندارد.  

ترامپ که در سال 2016 برای متوقف کردن "جنگهای پایان ناپذیر مضحک" در خاورمیانه کارزار انتخاباتی را آغاز کرد، اوایل ماه جاری در توییتر خود اعلام کرد که نیروهای آمریکایی که در حال حاضر در افغانستان خدمت می کنند تا کریسمس در خانه خواهند بود. با این حال بنیامین فریدمن در گفتگو با سی ان بی سی گفت: " ترامپ چهار سال وقت داشته است و به هیچ جنگی پایان نداده است. وی مشاوران امنیت ملی و دبیران امور خارجه را که از ادامه جنگ حمایت می کردند ، انتخاب کرد."

 بایدن به عنوان یک نامزد ریاست جمهوری ، تجربه خود را در زمینه شکل گیری دیپلماسی ایالات متحده و اولویت های امنیت ملی در خاورمیانه در دست اجرا دارد. فریدمن گفت: "بایدن سیاستمداری باتجربه است و اگر به طور کامل تلاش های جنگی آمریکا پایان نیابد، سیاست به سمت کاهش خواهد رفت." با این وجود بایدن هنگامی که سناتور بود ، از حمله سال 2001 به افغانستان و حمله سال 2003 به عراق حمایت می کرد. به عنوان معاون رئیس جمهور ، بایدن خواستار کاهش نیروها در افغانستان و عراق بود و از آن زمان حمله به عراق را "اشتباه" خوانده است.

ترامپ قبلاً گفته بود که می خواهد با ایران به توافق گسترده تری دست یابد که محدودیت های سختگیرانه تری در کار موشک های هسته ای و بالستیک آن ایجاد کند و نقش فعالیت های منطقه ای ایران را کاهش دهد. اما تا زمانی که تحریم های ایالات متحده برقرار باشد، تهران از مذاکره خودداری خواهد کرد.

 در ماه اکتبر، ایالات متحده به طور یک جانبه تحریم های سازمان ملل را علیه تهران از طریق یک فرآیند بازگشت سریع برقرار کرد که سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد قبلا گفته بودند واشنگتن صلاحیت اجرای آن را ندارد زیرا در سال 2018 از توافق هسته ای خارج شد. در موضوع ایران ، ما می دانیم که بایدن سعی خواهد کرد دوباره وارد برجام شود. اما گذراندن دوره دوم ترامپ بدون جنگ با ایران فقط با معجزه ممکن خواهد بود.

به نظر می رسد تلاش های ترامپ برای قطع توافق با کره شمالی مسیر خود را طی کرده است. سخت است بگویم که اگر او دوباره انتخاب شود چه اتفاقی می افتد. اما با توجه به سابقه نمی توان دوباره تنش را رد کرد. بایدن دیدارهای ترامپ با کیم را "عکس گرفتن" توصیف کرده است.

بایدن همچنین تأکید کرده است که ایالات متحده برای پیشبرد مذاکرات با کیم نیاز به همراهی متحدانش و هماهنگی با چین دارد. بایدن از دولت ترامپ به دلیل خدشه دار کردن روابط واشنگتن با متحدان مهم آسیایی مانند کره جنوبی انتقاد کرده است.

310 310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1448516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بایدن IR ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
    0 0
    زنده باد ترامپ
  • عبدالکریم IR ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    0 0
    ما که روز شماری می کنیم برای یک جنگ با شیطان تا برای ابد او را سرجایش بنشانیم
  • IR ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
    0 0
    ملت ایران یک همچنین شانسی ندارند جمهوری اسلامی باآمریکا وارد جنگ شود