به گزارش فارس، رسول خادم در جلسه 368 شورای شهر تهران درجریان ارائه گزارش عملکرد مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران درباره بافتهای فرسوده با بیان اینکه شأن حضور درویشزاده در این جلسه را به خوبی میدانیم و میدانیم که طرف حساب ما وی نیست، گفت: وزارت مسکن ابزار اجرایی در شهرها ندارد و به همین دلیل به دنبال احداث دفاتر منطقهای است، اما شهرداری که در مناطق یک مجموعه بزرگ و گسترده دارد، دیگر چه نیازی به ایجاد این شرکتهای منطقهای دارد؟
او با اشاره به بودجه 610 میلیارد تومانی سال 90 شهرداری برای شهرداریهای مناطق، گفت: شهرداریهای مناطق این بودجه را صرف امور مختلف میکنند، اما زمینهای ذخیره را چسبیدهاند و نمیدهند.
به گفته خادم شهرداریهای مناطق ابزار لازم برای تسهیلگری را دارند و در عین حال یکی از وظایف سازمان، عمران مناطق و جلب پیمانکاران و سرمایهگذاران و اتصال آنها به مناطق بوده است، اما این کار را انجام نمیدهند تا شرکتهای تسهیلگری مناطق وارد عمل شوند و پولی هم به جیب آنها برود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شهرداری شهر تهران خطاب به شهرداری و مدیرعامل سازمان نوسازی گفت: شهرداری همانند مادری است که اختیار تمام و کمال بچه خود را دارد، اما ما برای آنها پرستاری گذاشتهایم به نام سازمان نوسازی و بعد یک پرستار برای سازمان نوسازی و پس از آن شرکت نوسازی مناطق و شرکتهای تسهیلگری را قرار دادهایم و چند لایه شدن این گروهها زمینه جابجایی مبالغی را فراهم آورده است.
وی خطاب به اعضای شورا و معاون شهرسازی شهرداری تهران گفت: این شرکتها هر کدام واسطههایی دارند و حق الزحمههای قابل توجهی دریافت میکنند و در نهایت کاری هم از پیش نمیبرند، چرا که پرستار اول این فرزند یعنی سازمان نوسازی هیچ اختیاری از خودش ندارد و در واقع سازمان نوسازی در بحث بافتهای فرسوده یک نقطه انحرافی است تا سر شورا گرم شود.
فریدون درویش زاده، مدیر عامل سازمان نوسازی شهرداری تهران گفت: 500 هکتار اراضی جدید در بافت فرسوده شناسایی شده که این میزان بافت جدید شناسایی شده در آمارهای سال 80 وجود نداشته است.
درویشزاده درباره شرکتهای منطقهای این سازمان نیز گفت: شهردار منطقه نماینده سازمان نوسازی در این شرکتهاست و نماینده چند بانک سهام دار و نماینده بانک شهر به همراه نماینده وزارت مسکن در هیئت مدیره این شرکتها عضو هستند و غیر از کار مدیریتی هیچ کار دیگری را انجام نمیدهند و وارد امور اجرایی نمیشوند.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران خطاب به درویشزاده گفت: توضیحات شما انحراف زیادی داشت و اصول اصلی را توضیح ندادید؛ هنوز متوجه نشدم که این شرکتها برای شهرداری است یا خیر و اگر این شرکتها به دنبال تحلیل گری در مناطق و شناخت پیمانکار هستند، پس شهرداریهای مناطق چه میکنند؟ قرار بود با 400 میلیارد تومان اوراق مشارکت سال 86، 850 واحد مسکونی و یک هزار و 500 واحد تجاری را آماده کنید که این امر هنوز محقق نشده است. زمین مورد نیاز برای این پروژهها از قبل خریداری شده بود و هزینهای پرداخت نکردید و این میزان فعالیت با این تناسب تجاری و مسکونی با هیچ طرح شهری قابل قبول نیست و من نمیدانم چرا معاون شهرسازی شهردار این تناسب را قبول کرده است؟
44
نظر شما