بهره گیری از تجارب چین و «اتحاد و همکاری»؛ سلاح جادویی جهان در شکست کرونا

روزنامه «چاینا پرس» چاپ آمریکا چندی پیش در تحلیلی نوشت که پیشگامی جهانی چین در مسیر تحقیق و توسعه تولید واکسن کرونا نه تنها به نفع مردم چین بلکه به نفع حفظ جان و زندگی و سلامت مردم کل جهان است.

به گزارش خبرآنلاین، «لیو جینگ جن» رئیس گروه داروسازی «سینوفارم» چین در تاریخ ۶ نوامبر با حضور در یک گردهمایی که در حاشیه سومین نمایشگاه بین المللی واردات چین برگزار شد، از واکسینه شدن فوری صدها هزار نفر با دو واکسن جدید غیرفعال کننده ویروس کرونا که توسط سینوفارم تولید شده اند، خبر داد و تاکید کرد که هیچ عوارض جدی در این افراد گزارش نشده است؛ تعداد چینی هایی که قبل از خروج از این کشور واکسینه شده اند به ۵۶ هزار نفر رسیده است و هیچ کدام از این افراد تاکنون به ویروس کرونا مبتلا و آلوده نشده اند.

رئیس کارخانه داروسازی سینوفارم چین درباره واکسیناسیون اضطراری افرادی که از چین خارج می شوند، پرونده ای از دفتر «هواوی» در مکزیک را به اشتراک گذاشت؛ این دفتر ۹۹ کارمند دارد که همه آنها در یک اتاق مشغول به کار هستند و از میان آنها، ۸۱ کارمند در برابر ویروس کرونا واکسینه شده و ۱۸ نفر دیگر واکسینه نشده اند؛ بدنبال شیوع کرونا در این دفتر بود که ۱۰ نفر از کارمندان به ویروس کرونا مبتلا شدند که کل این ۱۰ نفر از میان همان ۱۸ نفری بودند که واکسینه نشده بودند.

بر اساس گزارش های منتشر شده، از ماه ژوئن سال جاری میلادی تاکنون، گروه تحقیق و تولید واکسن کرونا در کارخانه داروسازی سینوفارم چین با موفقیت اقدام به انجام آزمایش های بالینی فاز ۳ مرتبط با واکسن های تولیدی مهار کننده کرونای خود در بیش از ۱۰ منطقه و کشور و از جمله امارات متحده عربی و بحرین کرده و نتایج بسیار رضایت بخشی به دست آورده است.

«شیخ محمد بن راشد آل مکتوم» معاون رئیس جمهور و نخست وزیر امارات متحده عربی اخیرا تصاویر مرتبط با واکسینه شدن خود با واکسن های تولیدی کارخانه سینوفارم چین را در رسانه های اجتماعی بارگزاری کرده است؛ امارات متحده عربی در اوایل ماه سپتامبر اعلام کرد که واکسن مهار کننده کرونا تولیدی چین که در حال گذراندن فاز سوم آزمایش های بالینی در این کشور است، ایمن و موثر بوده و استفاده اضطراری از آن تائید شده است.

تحقیقات علمی و داده های آزمایشی و بازخوردها از سراسر جهان به طور کامل ثابت کرده است که واکسن کرونای تولید شده توسط کارخانه داروسازی سینوفارم چین، ایمن و مؤثر بوده است و این صرفا مربوط به واکسن های سینوفارم نیست بلکه از واکسن های تولیدی سایر شرکت های چینی در مهار کرونا نیز خبرهای خوبی منتشر شده است؛ برای مثال، اندونزی اخیرا اعلام کرده است که در ماه دسامبر، ۹ میلیون نفر را با واکسن تولیدی شرکت بیولوژیکی «سینوواک» پکن واکسینه خواهد کرد.

وزارت بهداشت برزیل نیز از تصمیم خود برای خرید ۶ میلیون دوز واکسن از این شرکت چینی خبر داده است.

در میان ۱۰ واکسن منتخب جهان که در حال حاضر انجام آزمایشات بالینی فاز سوم روی آنها در حال اجرا است، ۴ واکسن متعلق به چین است که روند پیشرفت تحقیقات روی ۳ واکسن از این ۴ واکسن تولید چین در ۳ جایگاه برتر جهان قرار گرفته است.

با این وجود و همانطور که «تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد، تحقیق و توسعه برای تولید واکسن علیه کرونا یک همکاری محسوب می شود و نه یک رقابت و بنابراین، همکاری های بین المللی جهت پیروزی نهایی علیه کووید-۱۹ امری ضروری است.

چین از زمان شیوع اپیدمی کرونا تاکنون، همواره رویکرد مثبتی نسبت به همکاری جهانی در مسیر تحقیق و توسعه تولید واکسن کووید-۱۹ در پیش گرفته است؛ اگرچه چین از نظر روند تحقیق و توسعه تولید واکسن کرونا در جایگاه برتر و صدر جهان قرار دارد و از ظرفیت های تولیدی کافی نیز برخوردار است اما با این وجود، مقامات چین تصمیم گرفته اند تا به برنامه تسهیل دسترسی جهانی به واکسن کرونا موسوم به «کووکس» ملحق شوند تا

به انجام اقدامات عملی برای ارتقاء توزیع عادلانه واکسن های مهار کننده ویروس کرونا کمک کنند و تدارک این واکسن ها در کشورهای در حال توسعه را تضمین نمایند.

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین پیشتر در مراسم افتتاحیه مربوط به کنفرانس ویدئویی

سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده است که چین به محض تکمیل و بهره برداری از واکسن کرونا، این واکسن را به عنوان یک محصول عمومی جهانی در وهله اول به کشورهای در حال توسعه عرضه خواهد کرد؛ این همان وعده جدی رهبر چین به جهانیان و تعهدی است که این کشور فعالانه در مسیر تحقق آن در تلاش است.

در حال حاضر و با وجود نتایج مهم استراتژیکی چین در مقابله با اپیدمی کرونا، این ویروس همچنان در حال گسترش در جهان است و داده های اخیر مربوط به اپیدمی کووید-۱۹ در برخی از کشورها از جمله ایران، مکررا به ثبت رکوردهای جدیدی ختم شده است.

ایران کشور دوست چین است؛ این دو کشور از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون در ناخوشی ها و سختی ها کنار یکدیگر بودند و از یکدیگر محافظت کرده اند و داستان خوبی از مقابله مشترک با اپیدمی کرونا را به تصویر کشیده اند.چین به محض تکمیل و بهره برداری از واکسن کرونا، قطعا ایران را نیز در اولویت قرار خواهد داد.

همانطور که در روزنامه «چاینا پرس» چاپ آمریکا نوشته شده است، با توجه به تجارب چین در مقابله با اپیدمی کرونا، این نتیجه گیری که اتحاد و همکاری سلاح های جادویی مهم برای شکست ویروس کرونا تلقی می شوند، کار دشواری نیست؛ ایمنی و اثربخشی واکسن های تولیدی چین در مهار کرونا به اثبات رسیده اند و این واکسن ها مسئولیت پذیری چین به عنوان یک کشور بزرگ و مهم در مسیر تحقیق و همکاری های جهانی را به تصویر می کشند و قطعا اهمیتی مثبت در مقابله جهان با اپیدمی کرونا خواهند داشت.

رهبران برخی از کشورها نیز باید از جان و سلامت مردم کشورشان حفاظت کنند و از سیاسی کردن روند تولید واکسن مهار کننده کرونا و منفعت طلبی دست بردارند و با همکاری و مشارکت به پیروزی نهایی علیه اپیدمی کرونا دست پیدا کنند.

۴۵۴۷۲۳۷

کد خبر 1453174

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =