بحث ادغام و کوچک کردن دولت از نظر کارشناسان یک سری ویژگی و از منظر عملیاتی نیز مصادیق خود را دارد. در این میان بحث کوچک کردن دولت را باید اینگونه مورد توجه قرار داد که کوچک کردن باید توام با کارآمد شدن باشد وگرنه کوچک شدن صرف، راه به جایی نمی برد.
هدف تئوریسین های توسعه از کوچک کردن همانا کارآمدشدن بوده و برای توجیه اقدامات خود این مثال را مطرح می کنند که یک دولت فربه نمی تواند کارآمد باشد بنابراین برای کارآمد شدن باید وزن خود را کم کرده و کارآمدتر شود زیرا فربهی تناسبی با کارآمدی ندارد.
لاغر شدن دولت توام با کارآمدی از اهداف ادغام وزارتخانه ها است. در این میان باید دلایل، عالمانه همراه با بررسی همه جانبه پشتوانه ادغام وزارتخانه ها باشد و گرنه نمی توان بدون کارشناسی همه جانبه دست به این کار زد، زیرا موفقیتی حاصل نمی شود.
ادغام در وزارتخانه هایی باید صورت بگیرد که از رویکرد مشابه و حوزه مشترک برخوردار باشند وگرنه اگر حوزه کاری متفاوتی داشته باشند این ادغام توام با موفقیت نخواهد شد. همچنانکه در حال حاضر زمزمه هایی مبنی بر ادغام وزارتخانه صنایع و بازرگانی شنیده می شود که سنخیتی با یکدیگر نداشته و حوزه اثر گذاری آنها متفاوت بوده که این موارد از ناآگاهی و فقدان کار کارشناسی نشات می گیرد.
بحث ادغام به عنوان تحولی بنیادین در نظام اداری ایران، باید کار کارشناسی را پشتوانه خود داشته باشد و گرنه با موفقیت همراه نخواهد شد. البته باید بار دیگر به تشابه حوزه ها توجه کرد و نباید ادغام در وزارتخانه هایی صورت بگیرد که سنخیتی با یکدیگر ندارند زیرا با چنین ادغامی کارآمدی حاصل نمی شود .
البته از بین بردن هرگونه زمینه ای برای سو استفاده و فرصت طلبی از موارد مهمی است که باید در ادغام وزارتخانه ها مورد توجه قرار بگیرد تا مباد افرادی طمع کنند که از شرایط موجود به نفع خود بهره بگیرند.
نماینده مجلس هفتم
/30118
نظر شما