چاپ دوم کتاب «حدیث انقلاب» نوشته شمس‌آل‌احمد به زودی روانه بازار می‌شود؛ کتابی دو جلدی که چاپ اول آن در سال 1372به همت واحد انتشارات حوزه هنری منتشر شد.

«حدیث انقلاب» گردآوری مجموعه سخنرانی‌های شمس آل احمد است که در اولین ماه‌های تولد انقلاب اسلامی از سوی وی ایراد شده‌ بود. شمس‌آل‌احمد در این کتاب به بررسی جایگاه فردی خود در حوادث انقلاب و بعد از آن می‌پردازد. نظرگاه منحصر به فرد آل احمد به تحولات انقلاب و همچنین بررسی عوامل گوناگون در خلال آن یکی از ویژگی‌های این اثر است.

شمس‌آل‌احمد در بخشی از مقدمه این کتاب می گوید: «گفته‌ام که قیام مردم ما با فرار شاه و شاهپورتازه گام نخست پیروزی را برداشته است. ضد انقلاب در طول چند ماه پیش تجدید قوا کرده است. افراد گریخته درخفا ارتباطشان برقرار شده است. دشمن اصلی انقلاب ما استعمار جهانی است.»

ایکنا نوشت: یکی از ویژگی‌های کتاب حدیث انقلاب وجه تاریخی آن است که می توان از لابه‌لای گفته‌های آل احمد درک و دریافت کرد. آل احمد با نگاهی همه جانبه به مسائل انقلاب به بررسی عوامل گوناگون پدید آیی این حرکت بزرگ پرداخته و عوامل تهدید‌ کننده را هم مورد ارزیابی قرار داده‌است.

شمس‌آل‌احمد در این کتاب از محور ذهنیت‌های شخصی به محورهای کلی نقب زده و در احوالات شخصی خود نوشته است: «روزنامه نگاری را از سال 1325 شروع کردم، وقتی هفده ساله بودم... . سال هایی بود که طاقت دولت و ساواک هر روز کمتر می شد و بندهای دست و پای اهل قلم، هرروز محکم تر. سال هایی بود که حکومت کم کم یاد می‌گرفت که چگونه قلم‌ها را بشکند و یا رام کند و چگونه باید چاپخانه‌ها را، روزنامه‌ها را، نویسندگان را و حتی کلمات را به خدمت بگیرد و لیست‌های بسیاری هرماه منتشر می‌شد حاوی این که کدام یک از نویسندگان، مجلات، روزنامه‌ها، خطبا، معلمان و استادان، چاپخانه‌ها، مساجد، کلمات و....ممنوعه هستند!»

از میان فصل‌های این کتاب می‌توان به فصل‌هایی چون از داخل گود، بختیار و جنبش ملت، جنبش همبستگی ملی، استبداد نعلین، آزادی، استقلال، جمهوری اسلامی، گفت و شنود دوستانه و آزادی و مرزهایش اشاره کرد.

شمس‌آل احمد نویسنده و محقق در تیرماه سال 1308به دنیا آمد. یکی از مهم‌ترین آثار او در زمینه تصحیح متون، طوطی نامه است. از کتاب‌های دیگر منتشر شده از این نویسنده می توان به آثاری چون گاهواره، عقیقه، مجموعه قصه های قدمایی، سیر و سلوک و از چشم برادر نام برد. شمس آل احمد در روز 14 آذر سال 1389چشم از جهان فرو بست و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

191/60

کد خبر 145798

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین