اعتراض فرزند فرج‌الله سلحشور به رییس صداوسیما به خاطر سریال «موسی(ع)»

فرزند فرج‌الله سلحشور در نامه‌ای به رییس صداوسیما، نگرانی و اعتراض شدید خود را نسبت به حذف قسمت‌های زیادی از فیلمنامه «موسی(ع)» و انجام تغییرات گسترده در قالب و محتوای این سریال ابراز کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، موسسه فرهنگی هنری تبیان و فرزند فرج‌الله سلحشور، در دو نامه جداگانه به سازمان صداوسیما، نسبت به اعمال تغییرات گسترده در فیلمنامه سریال «موسی(ع)» ابراز نگرانی کردند.

پس از درگذشت فرج‌الله سلحشور، نویسنده و کارگردان سریال «موسی(ع)»، جمال شورجه عهده‌دار ساخت این مجموعه تلویزیونی شد که با بیماری او، پس از وقفه‌ای طولانی، ابراهیم حاتمی‌کیا به عنوان کارگردان معرفی شد.

با آغاز به‌کار حاتمی‌کیا، خبرهایی درباره تغییرات گسترده در فیلمنامه و نحوه تولید این سریال به گوش رسید که واکنش خانواده فرج‌الله سلحشور را در پی داشته است.

ایوب سلحشور (فرزند فرج‌الله سلحشور) در نامه‌ای به رییس سازمان صداوسیما، به نمایندگی از دیگر اعضای خانواده این کارگردان، ضمن استناد به «قانون مالکیت فکری و معنوی»، متذکر شده که هرگونه ایجاد تغییر، پژوهش و بازنویسی فیلمنامه اولیه سریال «موسی(ع)»، بدون اجازه وُراث، غیرقانونی و خلاف شرع است.

در متن این نامه آمده است: 

«احتراما معروض می‌دارد، قبول کارگردانی سریال حضرت موسی کلیم‌الله (ع) توسط برادر عزیز و ارجمند جناب ابراهیم حاتمی‌کیا و اهتمام مسئولین آن سازمان برای تولید این اثر جهانی، خبر خوشی بود که کام علاقه‌مندان به هنر دینی و انقلابی را شیرین و پس از سال‌ها، بارقه‌ امید در دل مشتاقان به ساخت این اثر قرآنی روشن نمود. ولی متاسفانه خبر بازنویسی و پژوهش دوباره‌ این اثر و حذف قسمت‌هایی از فیلمنامه مرحوم فرج‌الله سلحشور، کام‌مان را تلخ و افکار عمومی را با این سوال مواجه نمود که دلیل حذف ۲۲ قسمت از ۷۲ قسمت فیلمنامه‌ مذکور و خلاصه نمودن آن در ۵۰ قسمت چیست؟! این چندمین بار است که فیلمنامه موسی کلیم‌الله (ع) نوشته مرحوم سلحشور، بدون هیچ اذن و اجازه‌ای مورد بازنویسی و تغییرات گسترده قرار می‌گیرد. به‌طوری که آگاهان معتقدند با این تغییرات، فیلمنامه جدیدی بوجود آمده که با فیلمنامه قبلی بسیار متفاوت است و اگر مرحوم پدر زنده بود، قطعا اجازه‌ چنین تغییراتی را نمی‌داد و از مالک اثر نیز همین انتظار می‌رود. بی‌شک، وراث مرحوم سلحشور نیز مانند ایشان، وفق شرع و قانون، مالکیت معنوی فیلمنامه مذکور را که در تاریخ ۱۳۹۰/۳۰۲۳ به شماره ۲۶۸۱ در دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثبت رسیده است از آن خود دانسته و پیگیری حقوقی بابت هرگونه دخل و تصرف و تغییر در محتوای آن را بدون اذن و اجازه‌ آنان، وظیفه خود می‌دانند.»

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1464195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • MD ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۸
    27 3
    72قسمت زیاده..سرعت بالاتر بهتره که.هزینه شم میاد پایین
  • خیبری IR ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    19 14
    خدا رحمت کنه اقای سلحشوری را ولی اعتراض فرزندش بی دلیل است
  • IR ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    37 10
    کارگران جدید آمده با فکر جدید باید تغیرش بده حیف آنهمه بودجه که سلحشور برای سریال یوسف هدر داد
    • DE ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
      6 0
      خیلی هم سریال خوبی بود شما مشکلتان چیز دیگری است
  • IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    19 3
    اینم از مدار خارج شد
  • IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    30 9
    خیلی روی فیلمنامه سلحشور هم نمیشه حساب کرد!!!!!!
    • ایرانی IR ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
      0 0
      چرا بی دلیل است؟
    • IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
      0 4
      همون فیلمنامه ی حضرت یوسف هم کپی از کار در اومد
  • محسن IR ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    28 4
    خداخیرت بده اینجا ایرانه از چی حرف میزنی از «قانون مالکیت فکری و معنوی»؟؟؟؟!!! آهنگهای فرهاد رو بدون اجازه خانواده اش پخش میکنن تو کتاب هوشنگ مرادی کرمانی در حالی که زنده است دست میبرند اونوقت شما از «قانون مالکیت فکری و معنوی» حرف میزنی ؟ اینجا ایرانه
  • IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    20 4
    72 قسمت چه خبره همون بهتر که کوناه تر شد
  • محمد محمد زاده IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    4 44
    به نظر من مرحوم سلحشور بهترین فیلمنامه نویس و کا گردان است با توجه به فیلمهاشون چون جنس خاکی داشت و طوری بود که ۰تا ۱۰۰ مردم با فیلمهاش ارتباط برقرار میکردند یعنی ۱۰۰درصد ایرانی ولی در کارهای اخیر در صدا و سیما فیلمهای تاریخی خوب بودن اما ۵۰ درصد مردم هم نمیتونستن باهش ارتباط برقرار کنن پس به کار سلحشور اعتماد کنید خواهش میکنم.
    • IR ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
      4 7
      فیلمهایی که ساخت هیچکدوم با درد اصلی مردم ارتباط نداشت فیلمساز 10 درصد مردم بود به کار و زندگی و مشکلات 90 درصد دیگه مردم کار نداشت سوراخ دعا رو پیدا کرده بود خوب پول دراورد
  • IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    5 7
    آثارآقای سلحشور،رنگ قرآنی ،دینی ومذهبی داردواین مطلب رامیتوان درتولیدات ایشان دید.ایشان رابطه هنرومعنویت راخوب دریافته بودوموضوعات هرفیلمی که ازایشان دیدم بسیارهنرمندانه وبرمحوراخلاق ،ادب وآداب اسلامی است.به خدمت گرفتن هنردرموضوعات اصیل اخلاقی،اجتماعی ودینی هم توفیق الهی میخواهدوهم توان علمی ،فکری واخلاقی که جناب سلحشورهمه این هاراداشتند.سریال حضرت یوسف پیامبرمانندالماس برتارک سیمای رسانه فرهنگی کشور میدرخشد.این سریال قرآنی معادل هزاران ساعت خطبه وتفسیروداستان سرایی است که باحداقل های ممکن ساخته وارائه شده است.هربارکه میبینی برای بیننده بازهم تازه وجذاب است.به دههازبان زنده دنیادوبله وازدههاتلوزیون وکشوراسلامی همپخش شده است.خب اگرکسی توان وهنرتولیداینگونه اثرهاراداردبسم الله.تخریب دلیل برضعف،عجز،دشمنی وکوچکی است.این افرادشناسنامه فرهنگی وتاریخی کشورهستندوبایدبه آنهااحترام بگذاریم . لذاازاین طریق خواستم ادای احترامی به محضراستادسلحشورداشته وازخانواده وخصوصافرزندبزرگوارایشان تقاضاکنم که درمورددرخواست بحق ودرستشان بانگاه برادرانه وگذشت رفتاربفرمایند.
  • IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    4 1
    مرحوم سلحشور فیلمساز خوبی بود ولی به نظرم سریال هایش خیلی کشدار بود وخیلی کند پیش می رفت و بیننده کمی خسته می‌شود. به نظرم حاتمی کیا حق دارد فیلم را خلاصه تر بسازد.
  • IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    22 2
    خود سلحشور خدابیامرز هم فیلمنامه یوسف را که مال کس دیگری بود ساخت ...
  • IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
    16 3
    یادمه چجوری سلحشور فیلمنامه یوسف را نوشته بود. حالا پسرش از مالکیت فکری میگه!
  • IR ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۰
    1 1
    اقا بحث الان چیز دیگه ایست کارها الان با هزینه و پول زیاد تولید میشه خوب ورثه هم حق دارند سهمی داشته باشند باید پول فیلمنامشان داده شود وگرنه تو ایران مالکیت معنوی و فکری فقط کشکه