۰ نفر
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۸:۴۸

دکتر تقی آزاد ارمکی، استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران در مطلب جدید خود سیاسی جلوه دادن همه امور را مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.

دکتر ارمکی نوشته است : " منطق کنش اجتماعی کنشگران ایرانی ما را به آموزه هایی خاص می رساند که اصلی ترین آنها دوری گزیدن از داوری سطحی و صرفآ سیاسی است. هر چند که بعضی از افراد به لحاظ موقعیت های سیاسی و اجتماعی چون مدیران و سیاست بازان سیاسی نگر شده و امور اجتماعی و فرهنگی را سیاسی و سیاست زده می سازند. اجتناب کردن از سیاسی دیدن جامعه و مشکلات و مسائل به سادگی امکان پذیر نیست. زیرا همان کسانی که سیاست زده اند جهان اجتماعی را نیز سیاست زده می بینند. همانطور که همان افرادی که تحولات جهان و جامعه ایرانی را بر اساس توطئه می بیند نمی توان به درمان آنها اقدام کرد و از اثر و فعلیت کنشگران اجتماعی سخن گفت. مگر نبوده اند بسیاری در طول سده اخیر که هر نوع تحول و تغییری در ایران را به بیگانه ربط داده اند. مگر بسیاری نبوده و نیستند که وقوع انقلاب اسلامی را نیز توطئه غرب دانسته و مابقی را بازیگران این عرصه . مگر نبوده اند کسانی که دین خواهی مردم ایران را نیز سطح و سیاسی و توطئه دانسته اند. از طرف دیگر هم بسیاری هستند که هر نوع تحول و تغییر در نظام ارزشی و اجتماعی ایران معاصر را توطئه و غربگرایی دانسته و می دانند.

وی افزوده است : " سیاست بازان مدعی اند که هر نوع حادثه و واقعه ای که آنها انتطار وقوعش را نداشته اند، از روی بی شعوری و بی دینی و عدم تبعیت از قواعد و امور جاری مسلط می باشد. در این نگاه اگر افرادی که دچار مشکل شده اند از جامعه به واسطه قدرت و نیروی نظامی و انتظامی خارج شوند، مشکل پایان می یابد. در نتیجه مبارزه رو در رو تنها و بهترین راه و روش در مدیریت و حل مشکلات می باشد. بر اساس رویکرد توطئه ای، مشکل ریشه در توطئه دشمن دارد و باید دشمن را نابود کرد."

استاد جامعه شناسی به طور مثال درباره برخورد با بی حجابی عنوان کرده است: "به طور خاص بی حجابی و بد اخلاقی اجتماعی ریشه در تبلیغ دشمن از طریق رسانه ها و افراد و گروههای وابسته شان در داخل دارد. در نتیجه بهترین راه و روش در ساماندهی امور حذف دشمن و نیروهای شبه آنها در داخل است. بدین لحاظ است که اصل و اساس تبلیغ در برخورد با گروههای بیگانه گرا آغاز شده و در عین حال مشکلات ایجاد شده را نیز وابسته به دشمن می دانند. به جای حل مشکل و سامان دهی امور مسئله ساز و مسئله آفرین برخورد با دشمن که در این زمینه امری خیالی می شود، محور قرار می گیرد.

اگر قرار بود ظهور پدیده ای به نام بد حجابی در ساحت اجتماعی و فرهنگی و اخلاقی جامعه تعریف شود به ساحت امنیتی و انتظامی وارد شده و به جای مدیریت و ساماندهی اجتماعی و فرهنگی این پدیده، مدیریت و مداخله گری امنیتی و انتظامی صورت می گیرد. به جای اینکه بدحجابی به عنوان آفت عمل کنشگران در حوزه اجتماعی و فرهنگی شناخته شود و راز و رمز آن نیز در این حوزه جستجو گردد، ملاحظه های امنیتی و انتظامی اهمیت محوری می یابد. دیگر فرد بدحجاب از فرد آسیبی به فرد ضد امنیت ملی تبدیل شده و در نتیجه برخورد با او نیز می بایستی در اشد مجازات باشد."

متن کامل مطلب وی را اینجا بخوانید.

کد خبر 147579

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • hamid IR ۰۴:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۱
    0 0
    ای کاش مسئولین محترم برای نجات جامعه بیشتراز نظریات جامعه شناسان معاصر ایران بهره می جستند وبه سخن واندیشه آنها احترام وعمل میکردند. مبادا راهی برویم که سیاست زده گی بلای جان ایران شود.
  • بهبيد IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۱
    0 0
    سلام و درود بر استاد فهيم و انديشمند توانا دكتر آزاد ارمكي ، سلامتي و طول عمرتان را از درگاه پروردگار خواستارم
  • بدون نام IR ۰۴:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۲
    0 0
    ممنونم از ابراز نظر آزاد ارمكي، من براي خاك و آب و محيط زيست كشورم نگران و ناراحتم ولي هر اقدامي براي اطلاع رساني و يا نجات اونها در هاله سياست پيچانده و موضوع مخدوش ميشه