۰ نفر
۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۳
شرایط در حوزه اعتیاد بحرانی است

عباس دیلمی زاده مدیرعامل جمعیت تولد دوباره معتقد است در حوزه اعتیاد برنامه های چهار ساله نمی تواند اثربخشی زیادی داشته باشد چراکه هر یک تا دو سال، الگوی مصرف مواد تغییرات زیادی دارد برای مثال همین یک سال گذشته و با شیوع کرونا برنامه ها بایستی کاملا متفاوت طراحی می شدند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این کارشناس اعتیاد در نشست تخصصی کنترل و کاهش مواد مخدر، روانگردان و الکل در کنفرانس ملی آنلاین امور اجتماعی در برنامه هفتم توسعه بیان کرد، نمی توانیم بین کاهش تقاضا و مقابله خط  بکشیم و ادعای استراتژی متوازن داشته باشیم. در صورتی که ما برنامه کاهش آسیب را زیرمجموعه برنامه های کاهش تقاضا قرار داده ایم و بین این دو استراتژی تضاد و تعارض وجود دارد. این تعارض ناشی از مشترک بودن گروه هدف آن ها هست برای مثال در برنامه کاهش آسیب معتادان بی خانمان و دارای رفتارهای پرخطر با مراجعه به مراکز کاهش آسیب خدمات دریافت می کند و در برنامه کاهش تقاضا این افراد معتاد متجاهر قلمداد شده و وارد برنامه های درمان ماده 16 و تبصره 2 ماده 16 می شوند. در حالی که اهداف این دو برنامه کاملا متفاوت است و در کاهش آسیب هدف بالابردن کیفیت زندگی فرد و پایین آوردن آسیب ها است و نتایج آن منجر به کاهش تقاضا نمی شود.
عباس دیلمی زاده اضافه کرد، شرایط در حوزه اعتیاد بحرانی است و باید سراغ مدیریت اعتیاد برگردیم و امروز در ایران نیاز به 3 استراتژی داریم : مقابله با عرضه، کاهش تقاضا و کاهش آسیب و برای این سه برنامه وزن مساوی در نظر بگیریم.
وی معتقد است در حوزه اعتیاد باید داده های به روز درباره نرخ شیوع و نرخ بروز سالیانه داشته باشیم تا بتوانیم اعتیاد را در کشور مدیریت کنیم و گرنه طی سال های گذشته سندهای زیادی تدوین و تولید شده است اما در عمل چندان به کار نیامده و در کتابخانه باقی مانده است.

47231

کد خبر 1486465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =