یک تولیدکننده مطرح پوشاک با ارسال نامه ای به وزیر صنایع و معادن مشکلات پیش روی صنعت پوشاک را بازگو کرد و از وزیر صنایع خواست برای جلوگیری از سقوط تولیدکنندگان این بخش و نابودی صنعت پوشاک در کشور چاره اندیشی کند.

مهدی رهبری،مدیرعامل آرین جین در نامه خود آورده است که "عطای پوشاک را به لقای آن خواهد بخشید و زندگی آرامی را در زیر چتر سودهای سپرده های 19 درصدی بانکی و دور از این کار سخت آغاز خواهد کرد."

او در بخش دیگری از نامه خود خطاب به علی اکبر محرابیان، نام ارگان ها و سازمان هائی که صنعت پوشاک با آنها دست به گریبان است را قید کرده و آورده است :" فروش مواد مخدر در ایران آسان تر از فروش پوشاک است."


در ادامه نامه مدیرعامل آرین جین خطاب به وزیر صنایع را می خوانید:


با سلام و تقدیم احترام ، لازم میدانم مشکلات بسیار خطرناکی که مقررات نا هماهنگ وضع شده برای صنعت و تجارت و صنف پوشاک بوجود آورده را بعرض برسانم


چندین ماه پیش اینجانب با شرح مشکلاتی در گمرکات ورودی ، تعرفه ها ، ورود موقت ، هزینه های داخلی و وضعیت مالی و اعتباری صنعت پوشاک به عرض رساندم که این صنعت به زودی ضعیف و ضعیف تر خواهد شد و ضمن تعطیلی صادرات واردات جای آن را خواهد گرفت ، توجهی به عرایض بنده و بقیه بزرگان صنعت نشد و حاصل آن کاهش شدید صادرات و افزایش واردات شد . که در رأس آنها کارخانه جامه گران که 10 سال صادرات موفق به ایتالیا را در پرونده خود داشت صادراتش تعطیل شد و خریدار کلیه سفارش خود را به کشوری که بروکراسی اداری کمتر از ما داشته باشد یعنی سریلانکا منتقل کرد. واحد تولیدی آرین جین نیز برای حفظ بقای خود تصمیم به کاهش تولید و افزایش فروش داخلی از طریق سیستم صحیح عرضه کالا یعنی گسترش فروشگاه های زنجیره ای آرین جین کرد، اما مشکلاتی روبه روی ما قرار گرفته است که واقعا می توان گفت مشکلات صادرات کمتر از این مشکلات داخلی است.


1- مشکلات اداره اماکن
بخشی از قوانین حاکم در اداره اماکن برای فروشگاه های پوشاک تقریبا نوعی توهین محترمانه به فروشگاه های لباس است ، مثلا می گویند داخل فروشگاه باید از بیرون قابل رویت باشد یعنی اینکه اگر شما صاحب یا مدیر فروشگاه در داخل فروشگاه کاری غیر شرعی انجام دادید ما از بیرون بتوانیم ببینیم و جلوی شما را بگیریم یا می گویند سقف اتاق پروها بسته باشد چون ممکن است شما از بالای اتاق پرو داخل آن را که یک خانم در حال تعویض لباس است ببینید . آیا این توهین محترمانه نیست؟ آقایان ما تولید کنندگان و عرضه کنندگان پوشاک را با چه قشری از مردم عوضی گرفته اند ، یا می گویند حضور مانکن زن داخل فروشگاه ممنوع است آیا مانکن زن که حجاب کامل دارد و از گچ و پلاستیک درست شده چه عامل تحریک آمیزی می تواند داشته باشد ؟


2- مشکلات تعزیرات حکومتی
افراد غیر متخصص در این اداره با حمله به فروشگاه ها و ثبت چند عدد قیمت که به نظرشان گران می آید بدون در نظر گرفتن کیفیت و قیمت تمام شده فروشگاه را به دادگاه معرفی و جریمه ای سنگین می گیرند .


من می خواهم بگویم پس تکلیف سرمایه گذاری های سنگین در کارخانه های تولیدی برای حفظ کیفیت و رقابت با مشابه خارجی که تاثیر مستقیم به قیمت تمام شده دارد چه می شود ؟ پس تکلیف هزینه های بازاریابی ، طراحی چه می شود؟ پس تکلیف حقوق و عوارض گمرکات ورودی که برای ملزومات درجه یک پرداخت کرده ایم چه می شود؟


پس کجاست حمایت از شعار برند سازی ، اشتغال زائی ، حفظ کیفیت و غیره؟ پس کجاست تفاوت بین تولیدی زیر پله ای کپی ساز که با حداقل کیفیت ممکن به قول معروف گنجشک را رنگ کرده و جای قناری می فروشد با کارخانه های عظیم تولید کننده پوشاک که سرمایه گذاری های سنگین و هزینه های سنگین برای کیفیت ، طراحی ، نوآوری برند سازی و غیره می کنند؟ اینگونه می خواستید حمایت کنید ؟


3- مشکلات شهرداری و زیبا سازی
ساماندهی به زیبائی شهر امری است پسندیده ولی چرا این هزینه سنگین نصب تابلوی نام فروشگاه را باید ما پرداخت کنیم ؟ آیا تمام پارامترهای زیبا سازی شهر درست است و فقط تابلوهای لباس فروشی اشکال دارد؟


4- اجاره بهای سنگین
اجاره اماکن تجاری بسیار سنگین است که طی نامه های قبلی محاسبه درصد هزینه اجاره در قیمت فروش یک محصول را تا 30 درصد قیمت مصرف کننده به عرض رسانده بودم دلیل این اجاره سنگین گران بودن عوارض احداث واحد تجاری است که شهرداری اخذ می کند و تاوان آن را مستاجر باید به صاحب ملک پرداخت کرده و در نهایت از مصرف کننده بگیرد که این هزینه در هیچ کدام از محاسبات دادگاه های تعزیراتی محاسبه نمی شود.


5- عوامل انتظامی
علاوه بر اماکن و تعزیرات و زیبا سازی شهر اخیرا از نیروی انتظامی نیز به عنوان طرح امنیت اجتماعی به فروشگاهی مراجعه و پس از کنترل مدارکی چون جواز کسب و تابلو که در بالا اشاره شد که متولی این دو مورد سازمان های دیگری هستند ! موارد دیگری را نیز کنترل و در صورت مشاهده مسئله ای خارج از خوشایند ماموران موضوع را صورتجلسه و امضا و اثر انگشت می گیرند که نمی دانیم عوابق آن چیست. تجسم کنید در وسط روز 2 نفر مامور کلانتری به دفتر کار یا منزل شما مراجعه کنند چه حالی می شوید؟

6- عوامل دیگر نیروی انتظامی
گروه دیگری از نیروی انتظامی به فروشگاه ها مراجعه و پس از سین جین کردن می فرمایند کلیه مدارک پرسنل ، بیمه ، جواز کسب را به کلانتری ببریم، چرا؟ بعدا معلوم می شود وقتی مراجعه می کنیم برگه بازجوئی جلوی ما می گذارند و ما در مقام متهم باید پاسخ دهیم .


سوالاتی از این قبیل که صاحب مغازه کیست ؟ پرسنل کی هستند ؟ از کی اینجا مشغول هستید ؟ صاحب فروشگاه به کدام کشور تردد دارد و الی آخر ، من نمی دانم آیا صاحبان دیگر فعالیت های اقتصادی هم اینطور سین جین می شوند ؟

من نمی دانم فروش لباس یا پوشش چه جرم یا ابزار ارتکاب به جرم است که این چنین عوامل مختلف در کنترل دخیل هستند؟


7- نمایشگاه پوشاک
اخیرا نمایشگاه پوشاک برگزار شد ، من همیشه وقتی اتوبان چمران حواشی نمایشگاه تردد می کنم و ترافیک را می بینم متوجه وجود نمایشگاه پر بیننده از جمله کامپیوتر ، کتاب ، خودرو ، لوازم خانگی ، گل و گیاه می شوم ، چون کارم پوشاک است از 3 الی 6 دی ماه که زمان برگزاری نمایشگاه پوشاک بود نیز انتظار ترافیک در حوالی نمایشگاه داشتم ، دریغ از کوچکترین ترافیک . این موضوع عدم مراجعه و تمایل به شرکت یا بازدید از نمایشگاه را نشان می دهد. چرا؟
چون وقتی عوامل مختلف در نحوه برگزاری نمایشگاه دخالت می کنند و در نهایت از اجراء صحیح آن از نظر دکوراسیون ، نمایش زنده ، چاپ و پخش بروشور و کاتالوگ جلوگیری می کنند چگونه این صنعت نوآوری خود را نشان داده و در نهایت منجر به توسعه شبکه فروش شود .


8- مشکلات مالی
چندی پیش ریاست محترم جمهور جهت مهارکردن تورم که عامل اصلی ایجاد آن خود دولت بود دستور دادند نقدینگی را از بازار جمع کنند یعنی جلوی عطای تسهیلات را بگیرند. در واقع چون در شهر چند نفر دزد بودند ایشان دستور دادند همه را به جرم دزدی بگیرند و بدین وسیله تولیدکنندگان واقعی که با همین تسهیلات ادامه بقاء می دادند نیز در این آتش گرفتار شدند و عواقب آن هم کاملا مشخص است کم کم معوقه شدن بدهی آنها سپس به حراج گذاشتن اموالشان سپس تعطیلی .


خلاصه چنان کلاف سردرگمی است که نمی دانیم چه کنیم . بنده که در اتحادیه تولید و صادرکنندگان شعار فروش صحیح داخلی نوعی صادرات است را قوت دادم و هیئت مدیره محترم نیز برای آن اهداف معرفی کرد ، حال متاسفانه باید بگوئیم فروش مواد مخدر آسانتر از فروش حتی صحیح داخلی پوشاک است .


در پایان به عنوان تولید کننده ضروری است که اگر اینگونه فشارها از روی تولید ، صادر کنندگان و فروشندگان رسمی و واقعی پوشاک برداشته نشود به زودی تولید کنندگان تماما واردکننده خواهند شد چون لااقل وقتی وارداتی فروش می کند لااقل مشکلات تولید را ندارند و به طور کل سود در واردات است و یا اینکه مثل بنده به زودی عطای پوشاک را به لقای آن خواهم بخشید و زندگی آرامی را در زیر چتر سودهای سپرده های 19 درصدی بانکی و دور از این کار سخت آغاز خواهم کرد .


در پایان جهت یادآوری نام ارگان ها و سازمان هائی که صنعت پوشاک با آنها دست به گریبان است را عرض می کنم تا خود قضاوت نمائید که برای تولید و فروش پوشاک با این همه دردسر و اشتغال چقدر درگیر بروکراسی هستیم .


در سطح تولید (به جرم کارخانه دار بودن )
شهرداری - فضای سبز - سازمان زیبا سازی شهر - سازمان حفاظت از محیط زیست - بهزیستی محل - کلانتری محل - دانشگاه محل - دبستان محل - مسجد محل - ادارات آب و برق و گاز و تلفن - گمرکات ورودی - ادارات وابسته به ورود موقت - اداره بیمه اجتماعی - وزارت دارائی - اداره آتش نشانی - اداره حفاظت کار - اداره بهداشت - وزارت بهداشت و ....


در سطح فروش محصولات
شهرداری - سازمان زیبا سازی شهر - کلانتری محل - تعزیرات حکومتی - اداره اماکن عمومی - اداره امنیت اجتماعی - نیروی انتظامی- ادارات برق و آب و گاز  تلفن - سازمان تامین اجتماعی - وزارت ارشاد - اداره مالیات و از همه مهمتر مالکین فروشگهای تجاری و  ....

/39

کد خبر 149486

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مرتضي IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۸
    0 0
    آفرين برتو مشكلات توليد يكي و دوتا نيست هر روز كه مي خواهي مواد اوليه بخري بايد پول بيشتري پرداخت كني و همان قيمت قبلي بفروشي بهترين كار در حال حاضر جمع كردن كارخانه است همان كاري كه همه دارند مي كنند
  • a IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۸
    0 0
    اجاره 5 میلیون تومانی مغازه من امسال شده 9 ملیون تعزیرات چرا و کجاست
  • رصا IR ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۸
    0 0
    اگر مسئولین امربتواننددستوراسان سازی واعتمادسازی بدهند بهتر است
  • بدون نام US ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۸
    0 0
    اقای محرابیان فقط وزیر خودرو هستند . حمایت های بی چون و چرای ایشون فقط شامل خودروسازیه و دیگر صنایع که مانند شما صادرات داشته و ارز اوری داشته رها و به صنعت زیان ده خودرو پرداخته اند
  • کاربر جدید IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۸
    0 0
    تماماً درست میباشد.
  • بدون نام IR ۰۲:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    0 0
    oخداييش شرافت داري كه تونستي مشكلاتت رو بگي به اين صراحت دقيقا اينجوريه كه ايشون گفتن و تنها متاسفم . . .
  • حالا... IR ۰۳:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    0 0
    واقعا با نظرات ايشان موافقم ، و از ايشان به خاطر بيان شيوايي كه نامه خود بكار بردند تشكر ويژه مي نمايم ، واقعا بزرگان مملكتي بايد اين دردهاي جامعه اقتصادي كشور را بررسي و راهكارهايي را جهت بهبود آنها عرضه كنند .
  • بدون نام IR ۰۳:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    0 0
    متاسفانه بايد موارد ذكر شده را تائيد كنم. اين مشگلات صنعت پوشاك نيست بلكه مشگلات تمام صنعت است. كه عليرغم تمام شعار ها هر روز كوچك و كوچكتر ميشود. درد دل خوبي بود ولي گوش شنوا ؟
  • بدون نام IR ۰۴:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    0 0
    آفرین برو بشین سود بانکی رو با زن و بچت به دور از هر چی هیاهوست بخور و حالش رو بکن . همون کاری که پدر کارخانه دار من چند سال پیش انجام داد و خیلی هم الان راضیه و هیچ دردسری نداره.
  • ali IR ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    0 0
    سلام من با این صنف رابطه شغلی دارم ، تمام حرفها و درد دلهاشان نه تنها صحیح است، بلکه بسیاری از دردها و مشکلات را نیز نگفته گذاشته اند مانند نحوه زشت برخوردها و ...
  • بدون نام IR ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    0 0
    ارزوی سلامتی برای این تولیدکننده محترم رادارم.بوی الرحمان تولید درمملکت خیلی وقت است که بلندشده.من خودم یک تولیدکننده کوجک هستم و چندی است که فعالیتم متوقف شده(دوسال)واز چندی پیش در زمینه واردات فعالیت میکنم.مشکلات این دو مقوله غیر قابل قیاس است.
  • علی IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    0 0
    خیلی خوب درد دل تولیدکنندگان را بیان نمودی من یک تولید کننده پارچه مبلی هستم با وجود واردات این همه پارچه چینی دیگر نمی توان در این کشور پارچه فروخت
  • مسعود IR ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    0 0
    آقای وزیر خودرو کجاست تا جواب بدهد.من مطمئن هستم هرگز ایشان و کمسیون صنایع مجلس جواب نخواهند داد. مسعود
  • هریسلی IR ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    0 0
    تولید کننده محترم : از اینکه درد دل تمامی واحدهای تولیدی را به گوش وزیر درد آشنای صنعت رساندی متشکرم ولی باید این مسئله را قبول داشته باشیم که در حال حاضر اگر بخواهی سود فراوانی را در ایران اسلامی بدست بیاوری باید در تولید را تخته کرده و به کار دلالی اهتمام ورزی . که نه مشکلات پرداخت بیمه و مالیات دارد ، نه مشکل تولید ، نه مشکل فروش و نه مشکل سر و کله زدن با عوامل تولید دارد .
  • سعيد IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    0 0
    وقتي كه توي اين ايران با توليد كننده مثل يك مجرم برخورد مي كنند و هر روز يك چيز جديد و يك مجوز مي خواهند وضعيت ما از اين هم بايد بدتر باشد ما با تورمي كه داريم خودمان دو دستي بازار را به حريفان واگذار مي كنيم وقتي كه من امروز مواد اوليه را يك قيمت و فردا يك قيمت مي خريم و براي آن سود پرداخت كنيم وضعيت همين است
  • مهدی IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۹
    1 0
    درود به شرفت واقعا که نامه ات هم مثل اجناس تولیدی شما تک و آس هستش اینها فقط بخشی از مشکلات بود که ایشون بیان داشتند و تشگر از این سایت که حداقل این نامه تند و سراسر حفیفت روکه ممکن به مذاق عده ای خوش نیاد منتشر کردند
  • هومن IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
    0 0
    من 17 سال پیش فروشنده ایشان بودم..... ایشان هم خیلی خوب میشناسم.خود این آدم کوه پول....اما چی شود که ورشکست شد عجیبه.....

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین