امید سلیمی بنی: امروز از تیم ملی فوتبال ایران تست کرونااصل شود. زیرا آنطور که مشخص است دو بازیکن سرشناس فوتبال مشکوک به کرونا هستند.
از فوتبال که بگذریم، امروز ابتلا و متوفیات آمار کرونا باز هم اعداد تاسف باری را نشان می داد. در این رابطه سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام خبر فوت ۷۴ بیمار جدید کرونایی در کشور گفت: ۷۲۹۰ بیمار جدید کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه از دیروز تا امروز ۳ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۲۹۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۷۴۹ نفر از آنها بستری شدند. افزود: مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۸۱۵ هزار و ۷۱۲ نفر رسید.
لاری گفت: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۴ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۱ هزار و ۹۵۱ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۵۵۵ هزار و ۷۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ادامه داد: سه هزار و ۸۶۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
واقعیت این است که افزایش چشمگیر شمار مبتلایان به کرونا به خصوص کرونای انگلیسی به اندازه ای مسئولان را به نگرانی انداخته است که آنها در هر فرصتی که پیدا می کنند از مردم می خواهند به سفر نروند چون وضعیت همه گیری کرونا در کشور رضایتبخش نیست.
در این راستا، استاندار تهران هم اعلام کرد اکثر مراجعه کنندگان به بیمارستان در شهرهای نارنجی استان از قبیل دماوند، مسافرانی هستند که غیربومی استان تهران شمرده می شوند.
واقعیت این است که به دلیل مسافرتهای نوروزی به زودی رنگ برخی از کلانشهرهای کشور تغییر می کند و احتمال قرنطینه کامل در این شهرها بسیار جدی است. در این رابطه معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: روند موارد ابتلا و بستری در برخی شهرها از جمله تهران، ارومیه و برخی شهرهای استان بوشهر، ایلام و اصفهان صعودی است و احتمال نارنجی شدن برخی از این شهرها از جمله تهران وجود دارد.
به بیان دیگر باید منتظر باشیم تا اگر وضعیت کرونا در شهرهای بزرگ از چیزی که هست بدتر شود، باز هم مانند نوروز پارسال محدودیتهای کامل کرونا برقرار شود. ولی ظاهرا با وجود این هشدارها گوش مسافران نوروزی بدهکار نیست.
در این رابطه حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، نسبت به افزایش موارد ابتلا به کرونا در مسافرت های نوروزی هشدار داد و گفت حتی مراجعه به رستوران و غذاخوری هم امکان مبتلا شدن به کرونا را افزایش می دهد.
خبر دیگر درباره کرونا در خصوص تفاوت علایم بین ابتلا به کرونا و داشتن حساسیت فصلی است که در فصل بهار به واسطه گرده افشانی گیاهان افزایش چشمگیری می یابد. محمدحسین حکمت آرا متخصص و جراح گوش و حلق و بینی با اشاره به اینکه آلرژی به معنی حساسیت به برخی مواد است گفت: گرفتگی، آبریزش و کیپ شدن بینی و خارش ته حلق و گلو از علائم آلرژی است که می تواند به صورت فصلی یا دائمی باشد. آلرژی می تواند به خشکی پوست و اگزما هم منجر شود.اما بهترین درمان دوری از موادی است که بدن نسبت به آن عکس العمل نشان می دهد. با توجه به افزایش مواد شیمیایی در پماد ها و لوسیون ها، بدن می تواند از خود حساسیت نشان دهد. مواد شوینده، گرده های کپک و حتی پر مرغ و پشم گربه و سگ می تواند ایجاد آلرژی کند که علاوه بر تاثیر روی گوش و حلق و بینی و ریه می تواند بر پوست هم تاثیر بگذارد.
حکمت آرا درباره علائم مشترک و افتراقی کرونا و آلرژی گفت: کرونا یا سرماخوردگی هایی که شبیه کرونا هستند وجوه مشترک و تفاوت هایی با آلرژی دارند. آبریزش، خارش چشم، بینی و حلق و سرفه از علائم مشترک است. این علائم در کرونا به صورت محدود است اما در آلرژی ها می تواند به قدر یک فصل ادامه پیدا کند.
امروز در زمینه واکسیناسیون باز هم خبرهای خوبی منتشر شد. از وزارت دفاع، فراخوانی انتشار یافت و طی آن از داوطلبان ۱۸ تا ۵۰ ساخته خواسته شده است در صورتی که تمایل دارند برای حضور در فاز آزمایش انسانی واکسن فخرا، اعلام آمادگی کنند و سایتی هم در این باره معرفی شده است. در این راستا سخنگوی پروژه واکسن «فخرا» نحوه ثبتنام داوطلبان و واجدان شرایط دریافت واکسن «فخرا» را تشریح کرد.
یک خبر دیگر هم می گفت یک شرکت هندی – آمریکایی از تولید واکسن کرونا در قالب قرص خبر داده، هر چند هیچ تضمینی برای تولید انبوه این محصول در آینده نزدیک وجود ندارد.
۴۷۲۳۱
نظر شما