ایسنا نوشت:

وزیر سابق امور خارجه با تأکید بر این‌که ایران در قبال تحولات اخیر منطقه باید موضع جدی‌تری داشته باشد، گفت: بر همین اساس، نامه‌ای مبنی بر تشکیل کمیته همبستگی با ملت‌های عرب در دست تنظیم است تا یک حرکت جدی‌تر در کشور بر اساس مواضعی که اعلام شده است، شکل بگیرد.

منوچهر متکی در جمع دانشجویان دانشگاه زنجان با بیان این‌که بنا داریم با کمک دانشگاهیان اقدام به پیگیری برنامه‌های این کمیته کنیم، افزود: این کمیته همچنین می‌تواند اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مردمی نماید، تا نسبت به کمک‌رسانی به مردم لیبی و بحرین که این روزها در شرایط بسیار سختی به‌سر می‌برند، گام‌های خوبی برداشته شود.

متکی با بیان این‌که حکمرانی منهای مراقبه، برابر با خودکامگی است، اظهار کرد: اگر این قیام‌ها همین امروز متوقف شود، چند دستاورد بسیار مهم اتفاق خواهد افتاد که پی بردن ملت‌های منطقه به قدرت خود، یکی از این دستاوردها به‌شمار می‌رود. دومین دستاورد نیز این است که دولت‌ها اگر به مردم گره نخورند، هویت پوشالی خواهند داشت.

وی با تأکید بر این‌که برخورد منافقانه عربستان با این تحولات باید افشا شود، یادآور شد: عربستان وقتی اولین زبانه‌های آتش خشم مصر، خود را نشان داد، سعی کرد در تماس با "حسنی مبارک" و سردمداران آمریکایی، آنها را برای عدم تحقق اراده ملت مصر برای سقوط مبارک، ترغیب و تحریک کند. همچنین در بحرین نیز نیروی نظامی برای سرکوب مردم اعزام کرد و حتی دست به یک حرکت منافقانه در سوریه زد.

وزیر سابق امور خارجه در ادامه به تحولات جهان در اواخر قرن بیستم اشاره کرد و گفت: آمریکا در سال 2000 میلادی تقریباً احساس می‌کرد که در شرایط کامل برتر برای حکمرانی در جهان قرار دارد، در چنین شرایطی آمریکایی‌ها برای اینکه حضوری مستقیم‌تر در برخی مناطق داشته باشند، اقدام به طراحی و برنامه‌ریزی می‌کنند که این اقدامات با حادثه 11 سپتامبر مواجه شد تا در این شرایط شاهد صدور قطعنامه سازمان ملل برای ورود به افغانستان باشیم.

متکی با اشاره به این‌که آمریکا برای افغانستان سه هدف تعیین کرده بود، افزود: ریشه‌کنی تروریسم، بازگشت ثبات و امنیت به افغانستان و منطقه و همچنین از بین بردن تولید و قاچاق موادمخدر جزو شاخص‌هایی است که امروز به ما نشان می‌دهد که وضعیت افغانستان به مراتب بدتر از 10 سال گذشته شده است. سیاست‌های خارجی آمریکا به‌طور عام و در افغانستان به‌طور خاص، شکستی را توسط خود مردم آمریکا بر جمهوری‌خواهان تحمیل کرد.

وی ادامه داد: با اهتمام به محبوبیت‌سنجی صورت گرفته در آمریکا در رابطه با رییس‌جمهور این کشور، وقتی به این محبوبیت‌سنجی، آن‌هم تنها بعد از گذشت 2 سال از روی کار آمدن "اوباما" نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که در پایین‌ترین و نازل‌ترین رتبه محبوبیت در بین رؤسای جمهور قبلی آمریکا در 2 سال اول حکمرانی قرار دارد. اوباما در نخستین نطق خود بعد از ریاست‌جمهوری می‌گوید "ما وظیفه داریم که اعتماد را به ملت آمریکا در سیاست داخلی و به جامعه بین‌المللی در سیاست خارجی برگردانیم"، حال این سوال مطرح است که آیا این اعتماد برگشته است؟ و آمارها نشان می‌دهد که این اعتماد افت کرده است.

وزیر سابق امور خارجه در پاسخ به این سوال که بالاخره ایران قصد دارد با آمریکا وارد مذاکره شود، یا نه؟ اظهار کرد: مسائل ایران و آمریکا تا زمانی که در یک بستر منطقی قرار نگیرد، قابل بررسی نیست، چرا که آمریکا از این زاویه نگاه می‌کند که بگوید ایران تسلیم شده است و این با ماهیت آرمان انقلاب اسلامی متعارض است و ملت ایران زیر بار این موضوع نمی‌رود، بنابراین آمریکا باید در این ماهیت و نگاه، تغییر ایجاد کند، چرا که انقلاب اسلامی اساساً برای تغییر همان نگاه آمده و ما تا به امروز در این زمینه کارنامه موفقی داشته‌ایم، لذا آمریکا اگر خواهان روابط با ایران است، باید در قالب آن منطق وارد شود که اگر این مهم صورت گیرد، دیگر آمریکای امروز را شاهد نخواهیم بود.

/2929

کد خبر 150164

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۲۱
    1 0
    دمش گرم حيف كه ديگه وزير نيستند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین