ستاد حقوق بشر نوشت:

 دبیر ستاد حقوق بشر ایران در دیدار با ماکس سیسیلو رییس پارلمان آفریقای جنوبی با اشاره به روابط مستحکم میان دو کشور بر جایگزینی منطق تعامل و همکاری به جای منطق تقابل تاکید کرد و گفت: ایران و آفریقای جنوبی مستعد ارتقای روابط خود در بالاترین سطوح ممکن هستند.

به گزارش ستاد حقوق بشر قوه قضائیه،محمد‌جواد لاریجانی که به دعوت دولت آفریقای جنوبی برای گسترش همکاری‌های حقوق بشری و قضایی در صدر یک هیات عالی‌رتبه قضایی به این کشور سفر کرده است، ضمن استقبال از آمادگی مجلس ملی آفریقای جنوبی برای توسعه روابط و همکاری‌های بیشتر در زمینه‌های حقوق بشری، قضایی و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد کرد که مذاکرات دو جانبه پس از این دیدار روندی منظم و دوره‌ای داشته باشد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه برای ایران موضوع حقوق بشر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تصریح کرد: متاسفانه امروز مردم کشورها و از جمله مردم ایران اعتماد خود را نسبت به مسائل مطرح شده درباره حقوق بشر از دست داده‌اند؛ چرا که غربی‌ها این موضوع را به اهرمی برای وارد کردن فشار به مخالفان فکری و فرهنگی خود تبدیل کرده‌اند.

مشاور امور بین‌الملل رییس قوه قضاییه با اشاره به قیام‌های صورت گرفته در منطقه گفت: ایران قویا از این قیام‌ها حمایت می‌کند و معتقد است که عامل اصلی این انقلاب‌ها ظلم و ستم حاکمان مستبد، وابستگی آنها به آمریکا و اسرائیل، ضدیت و دشمنی آنها با اسلام و تحقیر ملت‌های خود بوده است.

به گفته لاریجانی ایران نه‌تنها از هیچ انقلاب و قیامی در منطقه نگران نیست بلکه از همه انقلاب‌ها که به روی کار آمدن نظام‌هایی برخاسته از رای مردم منجر می‌شود، استقبال می‌کند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه هر نظامی که در منطقه با رای مردم روی کار بیاید بدون شک به نفع مردم، منطقه و ما خواهد بود و تعامل بهتری با ایران خواهد داشت، اظهار کرد: غربی‌ها اشتیاق ما به پیروزی مردم در قیام‌ها علیه استبداد و دیکتاتوری را برنمی‌تابند و درحالی که خودشان دچار دوگانگی و ریاکاری در برخورد با این انقلاب‌ها هستند ما را به دخالت در آنها متهم می‌کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر ایران با رد هرگونه دخالت ایران در انقلاب‌ها تاکید کرد: حمایت از خواسته‌های مشروع ملت‌های منطقه که برای رسیدن به آنها حاضر شده‌اند از جان خود بگذرند باعث افتخار ماست و این حمایت به هیچ‌وجه به معنی دخالت در این کشورها نیست.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، تبلیغات منفی رسانه‌ای غرب درباره وضعیت حقوق بشر ایران را نمونه بارزی از یک استاندارد دوگانه و آلوده شدن مکانیزم‌های حقوق بشری به غرض‌ورزی‌های سیاسی دانست و خاطرنشان کرد: ما در حالی شاهد این تبلیغات منفی و صدور قطعنامه علیه کشورمان هستیم که پیشرفت‌ها و دستاوردهای مدنی، قضایی، حقوقی و حتی دستاوردهای علمی و فناوری ما در سی سال گذشته شگفت‌انگیز بوده است.

لاریجانی در ادامه به عملکرد متحدان آمریکا در منطقه اشاره کرد و در اثبات ادعای خود مبنی بر وجود غرض‌ورزی و استاندارد دوگانه در رفتار کشورهای غربی نسبت به ایران گفت: این کشورهایی که مردمشان در این قیام‌ها حاضر شدند برای احقاق حق خود جانشان را در خیابان ها نثار کنند تنها به خاطر اینکه متحدان آمریکا بوده‌اند حتی یک قطعنامه محکومیت دریافت نکرده‌اند.

وی همچنین به نقض گسترده حقوق بشر در برخی از کشورهای دیگر جهان از جمله اروپا، کانادا و حتی خود آمریکا اشاره کرد و افزود: متاسفانه مکانیزم حقوق بشر به ابزاری در دست غرب تبدیل شده و شما در هرکشور مسلمانی که اسم حقوق بشر را بیاورید همه آن را یک حقه آمریکایی برای حمله به یک کشور مسلمان یا ضد آمریکایی ارزیابی می‌کنند و این بزرگترین ظلمی است که غربی‌ها در حق حقوق بشر کرده‌اند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با اشاره به جنایت‌هایی که غرب در کشورهای مسلمان به‌نام مبارزه با تروریسم کرده است، خاطرنشان کرد: غربی‌ها در حالی‌که مدعی مبارزه با تروریسم هستند کشورهای خود را به محل امنی برای گروه‌های مسلح و تروریست تبدیل کرده‌اند و آمریکا راسا به تجهیز و حمایت از این گروه‌های تروریستی اقدام می‌کند.

وی در تبیین مساله حقوق بشر و نگاه غرب به این موضوع تصریح کرد: حقوق بشر از نگاه اسلام موضوعی کاملا پذیرفته شده است و اسلام به کرامت انسان اهمیت بسیار زیادی می‌دهد اما غربی‌ها به گونه‌ای رفتار کرده‌اند که گویی اساسا این موضوع در انحصار آنهاست.

لاریجانی با بیان اینکه حقوق بشر یک مفهوم غربی نیست و غرب هم نمی‌تواند مدعی انحصاری این مساله باشد، ادامه داد: حقوق بشر مربوط به فرهنگ‌ها و تمدن‌های گوناگون جهانی است و هر تمدن و فرهنگی دارای ارزش‌های خاص حقوق بشری خود است که باید در اسناد به آن توجه شود.

رییس هیات اعزامی عالی‌رتبه قضایی به آفریقای جنوبی در ادامه اظهار مرد: حالا زمان آن است که منشور تازه‌ای با مشارکت همه فرهنگ‌ها و ارزش‌های بومی تدوین شود و مفهوم عملی و واقعی جهان‌شمولی محقق شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه، در این دیدار همچنین ماکس سیسیلو رییس مجلس ملی آفریقای جنوبی ضمن تقدیر و ابراز خرسندی از آشنایی با هیات عالی‌رتبه قضایی ایرانی اعلام آمادگی کرد تا همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های قضایی، قانونگذاری و حقوق بشری گسترش یابد.

26151

کد خبر 150537

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین