به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، نیروهای آمریکا و ناتو از اول مه از افغانستان خارج خواهند شد و هدفشان این است که این روند تا ۱۱ سپتامبر تکمیل شود.
جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت: لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا یک سری تدابیر اضافی را تایید کرده است. او با تمدید استقرار یواساس آیزنهاور در منطقه مسوولیت فرماندهی مرکزی برای یک دوره موافقت کرده و استقرار یک تعداد بمبافکن دوربرد در این منطقه را تایید کرده است. دو بمبافکن بی-۵۲ وارد این منطقه شدهاند.
نیروی هوایی آمریکا در بیانیه جداگانهای اعلام کرد، دو بمب افکن بی-۵۲ از ایالت داکوتای شمالی به پایگاه هوایی العدید در قطر رسیده است.
سخنگوی پنتاگون همچنین گفت، این احتمال وجود دارد که به طور موقت تعداد نیروهای زمینی آمریکا در افغانستان به منظور تسهیل یک خروج منظم افزایش یابد. سخنگوی پنتاگون گفت: کاملا محتمل است که یک افزایش موقت در تعداد نیروهای زمینی صورت بگیرد، نه فقط برای حفاظت از نیروها بلکه برای حمایت لجستیکی و مهندسی. این نیروها باید برای کمک به تضمین اینکه کار طبق جدول زمانی و به صورت ایمن و منظم انجام میشود، به افغانستان بروند.
رسانه های آمریکایی روز جمعه گزارش دادند که ایالات متحده خارج ساختن تجهیزات نظامی از افغانستان را آغاز کرده است. کربی با تایید این گزارش گفت، بخشی از این تجهیزات به ایالات متحده منتقل میشوند، بخشی در سایر مناطق جهان مستقر شده، بخشی تحویل نیروهای امنیتی افغان شده یا معدوم میشوند.
علاوه بر این، جان کربی گفت که ادوات نظامی آمریکا از طریق هوایی از افغانستان خارج خواهند شد، اما او به هزینه عملیات خروج آمریکا از این کشور اشارهای نداشت.
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش مشابهی در همین زمینه از قول مقامهای دفاعی آمریکایی نوشت، پنتاگون قصد دارد «چندین» بمبافکن بی-۵۲ را برای این منظور به خاورمیانه اعزام کند و از آن به عنوان ارسال علامت به گروه طالبان یاد کرده که آمریکا میخواهد از خروج مسالمتآمیز نیروهای آمریکایی از افغانستان اطمینان حاصل کند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، انتظار میرود کاخ سفید اعزام موقت ناو هواپیمابر و حداکثر شش فروند بمبافکن بی-۵۲ به منطقه را جهت محافظت از نیروهای نظامی آمریکا و ناتو در حین خروج از افغانستان تایید کند.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد روند خروج کلیه نیروهای نظامی خارجی از افغانستان از اول ماه مه سال جاری میلادی، طبق توافق دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا با طالبان، آغاز خواهد شد و این روند تا یازدهم سپتامبر امسال – مصادف با بیستمین سالگرد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به آمریکا و عامل اولیه حمله نظامی آمریکا به افغانستان – تکمیل خواهد شد.
به نوشته آسوشیتدپرس، در حال حاضر حدود ۱۰ هزار نیروی نظامی خارجی در افغانستان حضور دارند که حدود ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ تن از آنها آمریکایی هستند.
310 310
نظر شما