رئیس جمهور در این گفت و گو با عینکی که چهره او را متفاوت کرده بود حضور یافت.
در ادامه مهم ترین بخش های گفت و گوی تلویزیونی رئیس جمهور می آید:
-
اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها طرح بزرگ اقتصادی است و ارزیابی من از اجرای این طرح مثبت است.
-
پیشبینیها قبل از اجرای این طرح در داخل و خارج منفی بود و با توجه به تجربه گذشته در سایر کشورها، چشمانداز این موضوع منفی جلوه میکرد و حتی خوشبینترین اقتصاددانان نیز صحبت از تبعات سنگین و بحران از اجرای این موضوع میکردند ولی ما معتقدیم که با توجه به ویژگیهای جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران میتوان این کار بزرگ را انجام داد و حتی کارهای بزرگتری نیز انجام داد.
-
دستاوردهایی که در پی اجرای این قانون حاصل شده، افتخارآمیز است. یکی از اهداف این طرح، کنترل مصرف بود.
-
در زمینه ضایعات نان و اتلاف گندم یارانههای سنگینی میدادیم و شاید بخشی کمی از آن به مردم میرسید و ما پس از اجرای این طرح شاهد این بودیم که حدود 30 درصد مصرف نان در کشور کاهش یافته و در ردیف کشورهای صادرکننده گندم قرار گرفته ایم و گندم به سبد کالاهای صدگانه صادراتی افزوده شد.
-
خیلی ها در روستاها سراغ تنور خانه شان رفته اند. شاطرهای جدید و حرفه ای دارند بر می گردند؛ افرادی که به خاطر حقوق کنار گذاشته شده بودند.
-
البته نمیگویم اکنون کیفیت نان در همه جای ایران به بهترین سطح رسیده، ولی این اتفاق میافتد و هنوز آن رقابت شکل نگرفته و اگر رقابت لازم شکل بگیرد این اتفاق خواهد افتاد و کیفیت بهتر میشود.
-
در اوج پیک مصرف 10 درصد مصرف گاز خانگی و تجاری کاهش پیدا کرده در حالی که مصرف انرژی در صنایع افزایش پیدا کرده و ما درصدد بودیم که انرژی کشور در راستای تولید و سرمایهگذاری قرار بگیرد و این اتفاق افتاد.
-
اکنون مصرف بنزین روزانه 54 میلیون لیتر شده و همچنان سیر نزولی دارد و در طول این سه چهار ماه این مصرف پایین آمده، این در حالی است که تعداد خودروها افزایش پیدا کرده است.
-
امسال نه تنها این هشت درصد اتفاق نیفتاد، بلکه چهار درصد نیز مصرف برق کاهش پیدا کرد.
اعلام میکنیم شاید ما تنها کشوری در کره زمین باشیم که هیچ خانوادهای گرسنه نیست
-
یکی از اهداف اجرای هدفمند کردنی یارانه ها این بود که عدالت اجرا شود و همچنین مصرف کاهش پیدا کند. در پی اجرای این قانون، دهکهای پایین درآمدی زنده شده و با افتخار اعلام میکنیم شاید ما تنها کشوری در کره زمین باشیم که هیچ خانوادهای گرسنه نیست و برای پوشاک و غذای خود پول دارد و اگر این روند ادامه پیدا کند فاصله طبقاتی کمتر میشود.
-
شاهد تحرک در تولید و صنعتمان هستیم.
-
بانک جهانی گفته است که این کار بینظیری است که در ایران انجام شده و از مسوولان اقتصادی ما خواستهاند که در سه کنفرانس بینالمللی تجربههای خود را از اجرای این طرح در میان بگذارند و آن را تشریح کنند.
-
البته ممکن است نواقصی نیز وجود داشته باشد و نمیگوییم هیچ اشکالی نیست.
-
نواقصی هم [در هدفمند سازی یارانه ها] هست. یک کسی ممکن است هزینه چاه آبش بالا رفته باشد، قبضی بالا رفته باشد و یا کنتوری اشتباه خوانده شود و ...
-
پیش بینی می کردند که با اجرای هدفمندی یارانه ها 75درصد تورم به وجود می آید. کو؟
-
قسمتی از تورم، تورم طبیعی است که ما داشتهایم و قسمتی از آن نیز تحت تاثیر عوامل گوناگون و از جمله تورم جهانی است.
-
در خط مقدم اجرای این قانون، رانندگان بودند چرا که اولین قشری که با تغییر قیمت انرژی مواجه میشود رانندگان بودند و آنها نیز همکاری خیلی خوبی داشتند. از صنعتگران نیز تشکر میکنم، آنها نیز تلاش بسیار زیادی کردند و در واقع از ملت ایران به خاطر همکاری که داشتند تشکر و قدردانی میکنم.
در هدفمندی یارانهها بحرانی نداشتهایم
-
ما نظرات مردم را میگیریم و وضعیت را ارزیابی میکنیم. در هدفمندی یارانهها اگر شرایط آماده بود، گام بعدی را برمیداریم و الا یک تنفس میدهیم و گام بعدی را در سال بعد اجرا میکنیم. ما در کنار مردم هستیم و ستاد هدفمندی یارانهها فعال است و هر کجا مشکلی باشد، تلاش میکند که آن را برطرف کند.
-
باید دانست که تحولاتی که در عرصه تولید با هدفمندی یارانهها اتفاق میافتد، روندی زمانبر است و ممکن است چند سال طول بکشد و این متفاوت با تغییر قیمت انرژی در مصرف خانه است. بستههای حمایتی نیز با توجه به وضعیت تولیدکنندگان در طول زمان ارائه میشود. ممکن است برخی بستههای حمایتی چند ماه یا چند سال بعد ارائه شود. از سوی دیگر ساختارهای ما نیز محدودیتهایی دارند و نمیتوانند به سرعت همه بخشها خود را تنظیم کنند.
-
ما بحرانی نداشتیم؛ البته نه اینکه فشار نیامده باشد. با وجود همه اینها تولید افزایش یافته و شفافسازی صورت گرفته و سرمایهگذاری رو به افزایش است و خلاقیتها زیاد شده است. به عنوان مثال یک مرغداری با مصرف دانه کمتر به ازای هر کیلو به تولید رسیده است و این خیلی مهم است و باعث کاهش قیمت مرغ خواهد شد. البته ما انتظار نداریم که قیمت مرغ از همین امروز پایین بیاید اما این روند به پیش خواهد رفت.
-
قیمت گاز و برق و آب خانگی را به صورت پلکانی تعریف کردهایم؛ به این صورت که اگر کسی 20 درصد مصرف را کاهش داد، هزینهاش 40 درصد کاهش مییابد و هماکنون نیز تقریبا همه مردم ثبتنام کردهاند و یارانه را به صورت مساوی میگیرند.
طرح دولت برای تحول در شهرسازی بزودی اعلام میشود
-
تاکنون 73 میلیون و 600 هزار نفر برای دریافت یارانه ثبتنام کردهاند که ما پیشبینی میکنیم به 75 میلیون برسد. یارانه نقدی برای هر نفر در حال حاضر 45 هزار و 500 تومان است که به تناوب یارانههای هر بخش را که آزاد کنیم سهم همان بخش به یارانههای نقدی اضافه خواهد شد.
-
پیشبینی ما در بودجه همان رقم 75 میلیون نفر است و برای پرداخت یارانهها کسری نداریم و حتی برای گام بعدی نیز پیشبینی کردهایم و واقعا در این قسمت مشکلی وجود ندارد.
افزایش قیمت برخی اقلام مصرفی و برنامههای دولت برای کنترل بازار
-
بیش از سه چهارم کنترل در دست خود اتحادیههای صنفی است و این اتحادیهها انصافا خوب عمل کردهاند و همراه ملت هستند.
-
تغییرات دو بخش است؛ یک بخش تغییراتی است که باید انجام شود و به افزایش قیمت جهانی مواد اولیه، تغییر فصلها و نظیر اینها مربوط میشود و طبیعی است ولی تغییرات قیمت غیرطبیعی حتما کنترل میشود. این تغییرات توسط سازمان بازرسی و اصناف کنترل خواهد شد.
-
من در بحث اجرای قانون هدفمندی یارانهها از همه ملت ایران تشکر میکنم و البته نمایندگان مجلس نیز با اینکه نظرات مخالفی هم داشتهاند ولی در بودجه امسال خوب عمل کردهاند.
برنامه های دولت در سال90
-
دولت چند برنامه بزرگ اقتصادی دارد که برای اجرای آنها همراهی همه دستگاهها و مردم لازم است. بخش اول مربوط به یارانههاست که آغاز شده است و ادامه پیدا میکند. برنامه دوم مربوط به تولید است. تولید ایرانی نه تنها در ایران بلکه باید در همه دنیا بازار پیدا کند.
-
در حال حاضر در صنایع پایه، سرعت رشد و تولید ما بسیار بالا است. ظرفیت تولید فولاد ما در سال 84 حدود 10 و سه دهم میلیون تن بود که در حال حاضر از 15 میلیون تن هم عبور کرده است. ظرفیت تولید سیمان 33 میلیون تن بود که در حال حاضر از 72 میلیون تن هم عبور کرده است و میتوان گفت که یک انقلاب صنعتی در حال اتفاق افتادن است.
-
در بخش کشاورزی امسال رکورد شکسته خواهد شد و پیشبینی سالی 17 میلیون تن در بخش کشاورزی را داریم و این یعنی شاهد یک رشد بیش از 10 تا 12 درصد در بخش کشاورزی خواهیم بود. در این رابطه سرمایهگذاری کرده و یارانههای لازم را پیشبینی کردهایم. خوشبختانه صندوق توسعه ملی هم تصویب شد و کارهای آن در حال انجام است و به زودی وارد بازار سرمایهگذاری میشود که یک پشتوانه بسیار قوی در بخش تولید خواهد بود و در حال حاضر هم بیش از 16 یا 17 میلیارد دلار پول در این صندوق وجود دارد و پیشبینی میشود که امسال به 30 میلیارد دلار برسد.
-
نمیشود جوانهای کشور بیکار باشند و افراد نتوانند شغلی پیدا کنند، هم شخصیت آنها حفظ شود و هم به آن شغل علاقمند باشند. سال گذشته رکورد شکسته شد و یک میلیون و 700 هزار شغل ایجاد کردیم و پیشبینی ما برای امسال ایجاد 5/ 2 میلیون شغل است که اگر همین روند را دو سال انجام دهیم بساط بیکاری از کشور جمع میشود.
-
مطابق برنامههایی که داریم در پایان سال 92 انشاءالله مسکن نباید دیگر یک دغدغه باشد. در حال حاضر طرح مسکن مهر و بهبود بافتهای فرسوده را در دست اجرا داریم که این کارها ادامه پیدا خواهد کرد.
-
ما یک طرح عظیم تحول شهرسازی داریم که به زودی اعلام خواهیم کرد که این طرح برای همیشه تاریخ قیمت مسکن را پایین نگه میدارد.
-
طرح دیگر ما، آتیه مهر است. هر کس در ایران به دنیا میآید باید آینده روشنی داشته باشد. ما این طرح را امسال به طور کامل اجرا میکنیم. در حال حاضر وقتی دو جوان میخواهند ازدواج کنند باید 20 یا 30 میلیون تومان در حساب آنها پول باشد. پدر و مادرها نباید در این رابطه دغدغهای داشته باشند بلکه باید بتوانند به زندگی خود نیز برسند، نه اینکه مدام غصه بخورند.
-
طرح دیگر ما، ایجاد کارت اعتباری برای همه ایرانیان است. هر ایرانی باید یک کارت اعتباری در جیبش باشد تا هیچ جا سر خم نکند و شخصیت او شکسته شود. فعلا به هر سرپرست خانواده 5/ 1 میلیون تومان اختصاص داده میشود که هر موقع آن را خرج کند به وام قرضالحسنه تبدیل میشود. هیچ ایرانی نباید روی زمین بماند و باید اعتباری داشته باشد. البته ما طرحهای دیگری در بخش بانکی، مالیاتی، گمرک و بیمه هم داریم که در آینده جزئیات بیشتری را اعلام خواهیم کرد.
تا پایان امسال دغدغه مسکن از لیست دغدغههای مردم خارج میشود
-
رییسجمهور در ادامه گفتوگوی زنده خود با مردم در پاسخ به سوالی در ارتباط با بحث مسکن و اینکه آیا قرار است نوساناتی در بازار مسکن ایجاد شود، چراکه برخی از دلالان در این زمینه سعی کردهاند هیاهو ایجاد کنند و برخی از آنها در پی افزایش اجارهبها بودهاند؟، گفت: هیچ اتفاقی نمیافتد.
-
طرح مسکن مهر در خدمت مردم قرار گرفته و این موضوع با عزم دولت پیگیری میشود و وقتی که ما تولید مسکن را سامان بدهیم در اجارهبها نیز اثر میگذارد. ما اکنون قانونی برای کنترل اجارهبها نداریم، ولی وقتی تقاضای اجارهها در حد معقول باشد بحث اجارهبها را نیز میتوانیم کنترل کنیم.
-
امسال حدود 1/ 5 میلیون طرح مسکن مهر در اختیار خانوادهها قرار میگیرد و با توجه به این موضوع 1/ 5 میلیون خانه خالی میشود و وقتی تولید مسکن سامان پیدا کند این بحث در اجارهها نیز اثر میگذارد و ما تلاش میکنیم تا پایان سال 90 دغدغه مسکن را از لیست دغدغههای مردم خارج کنیم.
-
دولت تلاش کرد بحث خودرو، سکه، موبایل و مسکن را از سفتهبازی خارج کند. سعی کردیم سرمایهها را به سمت سرمایهگذاری و کار مولد سوق بدهیم و این موضوع البته با آرامش و اطمینان هدایت میشود. ممکن است در این وسط نیز یک اتفاق کوچک بیفتد ولی مقطعی است و همانطور که گفتم تلاش دولت در راستای سوق سرمایهها به سمت سرمایهگذاری و کار مولد است.
-
به برنامههای دولت دو، سه برنامه دیگر اضافه میشود که از جمله آن پزشک خانواده شهری است. موضوع پزشک خانواده روستایی رخ داد و این موضوع در حال مکمل شدن است و امسال نیز پزشک خانواده شهری اجرا خواهد شد.
نرخ ارز و تلاش دولت جهت کنترل نوسانات آن
-
ما خوشبختانه ذخایر ارزی بسیار بالایی داریم. درآمد ارزی بالاست، البته مصرف ارز نیز بالاست ولی رشد درآمدی ما بیش از رشد مصرف در بازار ارز است.
-
پول ما باید قدرتمند باشد. دولت تمام تلاشش را میکند که مردم رفاه داشته باشند و به رفاه مردم آسیبی وارد نشود. بانک ملی نیز در زمینه ارز کنترلهای لازم را انجام میدهد و بحث نوسانات آن و کنترل آن مورد توجه بانک ملی است.
هیچکدام از وزارتخانهها مشکل ندارند
-
ادغام وزارتخانهها بر اساس دو ضرورت بود؛ یک ضرورت، تکلیف قانون است که باید تا پایان سال دوم برنامه پنجم توسعه تعداد وزارتخانهها به 17 برسد، ضرورت دوم نیز ضرورت ساختاری ماست.
-
از 25 سال قبل، کوچک شدن دولت جزو آرزوهای ما بوده است. در برنامههای قبل نیز بر آن تاکید شده بود ولی کسی نمیتوانست آن را اجرا کند چرا که ساز و کاری برای آن پیشبینی نشده بود اما در برنامه پنجم سازوکار آن پیشبینی شد و تکلیف آن به عهده دولت گذاشته شد.
-
دولت عجلهای ندارد. اینکه میگویند نباید عجله کرد، باید پرسید مگر وزارتخانهای داریم که بدون وزیر مانده باشد؟ این اقدام به سرعت اما با دلیل علمی و اجرایی انجام خواهد شد.
-
اگر فرض میکردیم شرح وظایف برای این ادغامها اول در دولت تصویب شود و بعد به مجلس برای تصویب برود، کارهای اداری فشل میشد و مشکل ایجاد میکرد. ممکن بود زمان زیادی ببرد و روند یک ساله داشته باشد. ما تصمیم گرفتیم این روند را در دولت زودتر آغاز کنیم و وزارتخانهها را ادغام کنیم؛ البته به لحاظ عاطفی دوست داشتم که ما 30 وزارتخانه داشته باشیم چرا که همه این افراد از دوستان من هستند اما مصلحت کشور و علم مدیریت ایجاب میکند که ما تلاش کنیم دولت را کوچک کنیم و مجموعه مسئولیتها را کاهش دهیم.
-
به عنوان مثال هماکنون در وزارت راه هیچ مشکلی ایجاد نشده است و در سایر وزارتخانهها نیز همینطور است. در نوشتن شرح وظایف نیز دو روش وجود دارد؛ اول اینکه شروع کنیم و شرح وظایف را بنویسیم که همانطور که من گفتم طول میکشد اما راه دیگری هم هست و آن اینکه وظایف هر دو وزارتخانه را در یک وزارتخانه تجمیع کنیم. به عنوان مثال هر چه وظایف وزارت راه است آن را در وزارت مسکن تجمیع کنیم و تکلیف وزیر را روشن کنیم تا بتواند کارهایش را انجام دهد. دولت برای این کار باید لایحه بدهد که لایحه تجمیع وظایف است. در این صورت وزیر به کار خود ادامه میدهد و به مرور مشکلات برطرف میشود.
اگر کسی اختلاف ایجاد کند و کینهورزی درست کند، درست نیست
-
این بگو و مگوها طبیعی و شیرین است. اگر کسی اختلاف ایجاد کند و کینهورزی درست کند، درست نیست. بالاخره مجلس و دولت نظر میدهند و تفاهم میکنند. اگر تفاهمی هم ایجاد نشد، با اشاره رهبری مشکل حل میشود. در جمهوری اسلامی مشکلی در روند اداره کشور وجود ندارد. این بحثها نباید دستمایه ایجاد مشکل شوند چرا که همه بحثها در جهت حل مشکل است و من نگرانی از این بابت ندارم.
خودم سرپرست وزارت نفت هستم
-
هماکنون خود من سرپرست وزارت نفت هستم و نفت و نیرو با هم ادغام شدهاند. وزارت نفت و وزارت نیرو با هم ارتباطات زیادی دارند. یکچهارم انرژی کشور تبدیل به برق میشود و این یعنی اینکه وزارت نیرو مشتری ثابت وزارت نفت است. با ادغام این دو وزارتخانه، ساختمانها و مسئولیتها کم میشود. به عنوان مثال ما دیدیم که سازمان میراث فرهنگی توانست ساختمانهای خود را کاهش دهد، جهاد کشاورزی هم در حال خالی کردن برخی ساختمانهای خود است و حتی آموزش و پرورش هم 70 الی 80 ساختمان خود را خالی خواهد کرد. ادغام وزارتخانهها امر مثبتی است. حتی میتوان سه وزارتخانه را در یکی ادغام کرد.
-
برکناری وزیر نفت با توجه به اینکه ما بعد از دهها سال توانستهایم رییس اوپک شویم.
-
این بحثها حاشیهای است؛ چرا که این سمت ربطی به اشخاص ندارد. عزیزانی که از کابینه رفتهاند افراد مفیدی بودند و برای ما عزیز بودند اما بالاخره باید تصمیم گرفت و این سخت است. رابطه ما با این دوستان صمیمی است. حتی من در انجام این تصمیم با آنها مشورت کردم. ما باید منافع کشور و ملت را در نظر بگیریم و همه ما هم خود را فدای کشور، ملت و آرمانمان کنیم. تغییرات در مدیریتها باید به امری عادی تبدیل شود.
-
تشکیل وزارت ورزش و جوانان در مسیر است ولی قانونی که ابلاغ کردهاند ابهامات زیادی داشت که دولت را با مشکل مواجه میکرد.
-
کسی که میخواهد قانون را اجرا کند باید نقشه روشن و کاملی در اختیار داشته باشد زیرا نقشه ناقص و مبهم مجری را دچار مشکل میکند، بعد اختلاف بین مجری و دستگاه نظارتی ایجاد میشود و کار به مشکل میخورد. اخیرا قرار شده است کمیته مشترکی بین دولت و مجلس تشکیل شود تا اصلاحات مختصری انجام شود و ابهامات را برطرف کنند تا وزارت ورزش و جوانان تشکیل شود.
آیا شما معتقدید اسامه بن لادن مدتها قبل کشته شده است؟
-
خیر؛ مدتها قبل نیست. اطلاعات دقیق دارم که بنلادن از مدتها قبل در اختیار نیروهای نظامی آمریکا بود و حتی او را مریض کردند و روزی که او را کشتند، مریض بود یعنی ابتدا او را مریض کردند و در حالی که مریض و در اختیار خودشان بود او را کشتند.
-
کاری که رییسجمهور آمریکا کرد بیشتر برای بهرهبرداری سیاسی در داخل آمریکا بود. یعنی او را برای خرج تبلیغات اوباما کشتند و الان هم دنبال جایگزینی برای او هستند تا بالاخره آن مجموعه کار خود را ادامه دهد. بنابراین آمریکاییها دارند این مسئله را دنبال میکنند تا جانشین او هر چه سریعتر انتخاب شود.
پیچیدگی تحولات منطقه رو به باز شدن است
-
تحولات منطقه بسیار پیچیده است و میتوان گفت که از تحولات اوایل قرن بیستم پیچیدهتر است. هر کشوری شاخصها و مناسبات خاص خود را دارد. در حال حاضر ملتهای منطقه بدنبال خواستههای بحق خود نظیر آزادی و کرامت هستند و از تحقیرها به ستوه آمدهاند و میخواهند شرایط خود را عوض کنند ولی مدل مدیریت این تحولات در کشورهای مختلف، متفاوت است.
-
در برخی کشورها دشمنان ملتها نیز دخالت دارند و به عنوان مثال میبینیم که در شمال آفریقا رسما نیروی نظامی میفرستند و این کار را پیچیدهتر میکند. وقتی ناتو وارد میشود اصل قضیه گم میشود و معلوم نمیشود که خواستهها چیست، ولی در برخی جاهای دیگر کار به صورت دیپلماتیک پیگیری میشود.
-
ماموریت ما همان ماموریت 32 ساله انقلاب اسلامی است. ماموریت ما حمایت از آرمانهای الهی، ملتها و مطالبات حقیقی آنها، آزادی، عدالت و کرامت است و ما همین را در دنیا دنبال میکنیم. ماموریت ما مقابله با سیاستهای استکباری در منطقه، وجود رژیم صهیونیستی و سیطره آمریکا بر منطقه است و این یک ماموریت تاریخی است ولی باید پذیرفت که در هر کشوری ملاحظات خاصی وجود دارد.
-
هر چه جلوتر میرویم میتوانیم اقدامات بیشتری انجام دهیم و بالاخره ملتها و عدالت حاکم میشود. در حال حاضر دولت آمریکا و متحدانش از برخی دولتها علیه برخی ملتها استفاده میکنند و خبر قطعی داریم که این، استفاده ابزاری است و به محض اینکه این مشکل برای آمریکا حل شد خود آن کشورها نیز دچار همین مشکلها میشوند.
از پاسخ خانم اشتون تعجب کردم
-
در گروه 1+5 گرایشات متفاوت است و در مواجهه با آنها ما نوساناتی داشتیم و این نوسانات گاه اوج میگیرد، گاه افت میکند ولی دامنه نوسانات کم خواهد شد.
-
من از صحبتهای خانم اشتون و پاسخ ایشان تعجب کردم. ما گفتهایم که آماده همکاری در چارچوب قانون هستیم. آماده همکاری در جنبههای مختلف هستیم و من از مطلبی که خانم اشتون گفتند تعجب میکنم.
-
باید گفتوگو کنیم و حرف بزنیم تا به تفاهم برسیم. امیدواریم در نشستهای آتی به نتایج ملموستری برای همکاری برسیم.
وظیفه خود میدانیم از رهبری و اصل مترقی ولایت دفاع کنیم
-
احمدینژاد در مورد حاشیهسازیها علیه دولت گفت: دولت خادم ملت است و باید از دوره مسوولیت خود برای کار و ساختن کشور بهره گیرد. آنچه که باقی میماند ملت ایران، کشور، انقلاب و آرمانهای ملت ایران است و باید این الگو به جهان معرفی شود. ما حرفهای جدیدی برای مردم دنیا داریم و معتقدیم که بهترین سیستم اداره کشور را ارایه کردهایم.
-
باید کشور را بسازیم و به جلو برویم. امروز کشور با نشاط است و همه مقدمات آماده یک جهش بزرگ است. باید همه دست به دست هم دهیم و کشور را بسازیم و این توصیه امام و مقام معظم رهبری است.
-
همه را دعوت به کار و تلاش دعوت می کنم.
برخی مباحث مبنی بر اینکه دولت قصد تاثیرگذاری در روند انتخابات را دارد
-
سئوال: دولت برنامه اش برای انتخابات مجلس چیست؟
وزارت کشور مسئول برگزاری انتخابات است و هیچ مسئولی حق دخالت در انتخابت را ندارد.
[احمدی نژاد با لبخند] انتخابات کیه؟
مجری: اسفند ماه.
-
وزارت کشور مجری انتخابات است و احدی از دولت حق دخالت در آن را ندارد و اساسا چنین بحثهایی جای طرح ندارد.
-
برخی اوقات دل انسان برای نظام میسوزد. سیستم ما ولایت فقیه است و این سیستم امر نویی است. البته خود بحث ولایت فقیه ریشه در آموختهها و دین ما دارد.
-
هر ملتی آرزو دارد بهترین و پاکترین افراد بر آنها حاکمیت داشته باشد و ما امروز نظام ولایت فقیه را به عنوان مترقیترین و مردمیترین نظام در کشور داریم.
-
دو پایه اصلی نظام ولایت فقیه یعنی امام و ولی. ولی بیملت دست بسته است و ملت بیولی سرگشته و متفرق. رابطه بین این دو عشق و محبت است. همانطور که خداوند جهان را بر اساس محبت آفرید. ولایت فقیه نیز عاشق مردم است و ما به همین دلیل موفقیم.
-
هر چه این رابطه قویتر باشد پیشرفت و تعالی و کمال نیز بیشتر است. ماموریت هر ملتی نیز اجرای عدالت است که ما عادلترین رهبر را در جمهوری اسلامی داریم.
-
ما نمیگوییم که عدالت مطلق هستیم؛ ماموریت ما برپایی عدالت است و ولی در این زمینه راه را باز میکند. ما نظام الگویی در ایران داریم و در واقع نظام ولایت فقیه در ایران وجه تمایز ما با دیگر کشورهاست. باید این مسئله را قدر بدانیم که ریشه در آرمانهای ما دارد.
اشاره رئیس جمهور به جلسات مسوولان با رهبری
-
گاهی روی یک موضوع بحث میکنیم و افراد گوناگون نظر میدهند تا موضوع پخته شود. ولایت رحیمترین و عاشقترین به مردم است، مردم دوست دارند که حاکمشان فردی عالم، شجاع و عادل باشد که ایشان یک فقیهای با همین مشخصات هستند و این نعمتی است که حضرت امام(ره) برای ما پایهگذاری کرد.
-
همانطور که در ابتدای سخنان خود گفتم مشکل لاینحلی در کشور وجود ندارد، چراکه سیستم طوری است که هر مشکلی ایجاد شود حل میشود به همین دلیل است که در جمهوری اسلامی نشاط وجود دارد و همه مسوولان 24 ساعته در حال تلاش هستند چرا که میدانند کارشان هدر نمیرود.
-
ما بر خود وظیفه میدانیم که از رهبری عزیز و اصل مترقی ولایت دفاع کنیم. رابطه ما با رهبری رابطه شخصی و اعتقادی است و ما به هم علاقه شخصی داریم، ولی مثل پدر در جامعه است، دلسوزتر از ولی چه کسی میتواند برای جامعه باشد، 75 میلیون نفر زیر این چتر هستیم. نظام ولایت فقیه نظامی موفق بوده است و میبینیم که پیشرفتهایی در کشور اتفاق افتاده که مانند معجزه است.
-
صندوق بینالمللی پول در سال گذشته تلاش داشت به بهانه پولشویی که آمریکاییها مطرح کرده بودند ایران را تحریم کنند، اما امسال مجبور شد که از ما تعریف کند و برخی گرهها را باز کند. این سیستم تجربه خوبی در جهان بوده و راهی است که امیدها را در دنیا زنده کرده است و دولت هم در همین مسیر تلاش میکند. همه باید با تقوا و تلاش گسترده ولی فقیه را یاری کنند.
-
ما تلاشمان این است که در کشور نقص و فقر نباشد و این شدنی است و باید تلاش کنیم و با دلسوزی کار کنیم.
/2727
نظر شما