رضا دانشمندی: شیمون پرز روز چهارشنبه مدعی شد مدودف به او قول داده تا در مورد فروش سامانه ضد موشکی اس - 300 به ایران تجدید نظر کند، چرا که از نظر رئیسجمهور رژیم صهیونیستی «این خرید تسلیحاتی بر توازن شکننده موجود در خاورمیانه تأثیر خواهد گذاشت». البته این صرفاً ادعای رئیسجمهور رژیم صهیونیستی است و بنا بر گزارش ریانووستی، مسکو هنوز به این ادعای پرز واکنش نشان نداده است. با وجود این، آشکار است که روسیه طی سالهای اخیردر مورد تحویل این سامانه ضد موشکی که به اعتراف مدودف بخشی از هزینههای آن نیز پرداخت شده، تعلل کرده است.
یک مقام روس به آسوشیتدپرس گفت : «هنگام طرح این موضوع، پرز تأکید کرد که اسرائیل هیچ طرح نظامی علیه ایران ندارد و اسرائیل در حال طراحی نقشه حمله به ایران نیز نیست». علاوه بر پرز که در روسیه در حال رایزنی برای ممانعت از تحویل موشکهای اس - 300 به ایران بود، رئیس پیشین برنامه دفاع موشکی رژیم صهیونیستی نیز مدعی شد که اگر ایران طی سه یا چهار سال آینده تمام تلاش خود را به کار ببرد، احتمالاً خواهد توانست با موشکهای بالستیک، بیشتر نقاط اروپا را مورد حمله قرار دهد.
«یوزی روبین» که برای شرکت در کنفرانسی با موضوع دفاع موشکی به آمریکا سفر کرده، گفت: «اگر ایرانیها برنامه موشکی را با جدیت دنبال کنند، بودجه و امکانات آن را تأمین کنند، 3 یا 4 سال زمان لازم است تا موشکهای بالستیک موجود ایران بردی 3 هزار و 900 کیلومتری پیدا کند، یعنی برد لازم برای هدف قرار دادن لندن».
خبرگزاری رویترز به نقل از گزارش خرداد ماه «مرکز ملی اطلاعات هوا-فضای نیروی هوایی ایالات متحده» نوشت که ایران ظرف 6 سال، با حمایت منابع خارجی، احتمالا موشک بالستیک قاره پیما تولید خواهد کرد که قادر خواهد بود ایالات متحده را هدف قرار دهد. روبین مدعی شد که ایران با موشک سجیل به پیشرفت استراتژیک و تکنولوژیک دست یافت؛ موشکی که دو مرحلهای و دارای سوخت جامد است. این مقام اسرائیلی ادامه داد: «بر مبنای دستاورد اخیر در زمینه سوخت جامد و استقرار، ایران با هیچ چالش تکنولوژیکی برای دو برابر کردن برد موشک همراه با کلاهکی یک تنی روبهرو نیست»
با توجه به این اخبار میتوان گفت با توجه به نزدیک شدن ضربالاجل شهریور ماه اوباما برای مذاکرات هستهای با ایران، رژیم صهیونیستی در پی القای ایران هراسی به اروپاست تا اروپا را درهمراهی با خود مصممتر سازند و به شدت اصرار دارند با توجه به امکانات نظامی شان، ایران را نفوذپذیر نگاه دارند تا از این امر هم در مذاکرات هستهای و هم حمله احتمالی نظامی استفاده کنند. اس - 300 که به عنوان سامانه ضد موشکی قابل مقایسه با سامانه «پیتریت» آمریکایی در نظر گرفته میشود، توانایی سرنگونی هواپیماهای جنگنده و نیز انهدام موشکهای کروز در شعاع 145 کیلومتری را داراست و تا ارتفاع 27 کیلومتری میتواند اهداف پروازی را هدف قرار دهد.
بنا بر گزارش ریانووستی اسرائیل و آمریکا تلاشهای دیپلماتیک پیشگرانهای برای لغو قرارداد انجام دادهاند. به نوشته آسوشیتدپرس اسرائیل و آمریکا نگران هستند که ایران با به کارگیری موشکهای اس - 300 در محافظت از تأسیسات هستهایاش توانمند شود و این موضوع حمله نظامی به تأسیسات ایران را بسیار دشوارتر میسازد. همین امر موضع ایران در مذاکرات را تقویت خواهد کرد. از سوی دیگر، اواخر تیرماه بود که اسرائیل قرار داد خرید جنگنده اف - 35 از ایالات متحده آمریکا را نهایی کرد و طبق این قرار داد تسلیحاتی قرار است این جنگندهها تا سال 1393 تحویل اسرائیل شوند؛ هواپیماهایی که گفته میشود سامانه ضد هوایی اس - 300 روسی نیز قادر به مقابله با آنها نیست. تا زمان تحویل این هواپیماها، اسرائیلیها تلاش خواهند کرد از نفوذ ناپذیر شدن ایران جلوگیری کرده و در نتیجه امکان نفوذ را برای خود حفظ کنند.
آمریکا نیز از این استراتژی حمایت میکند. اوباما در سفر اواسط تیرماه خود به روسیه تلاش کرد موضوع موشکهای بالستیک را چالشی بینالمللی و اولویت دار برای تمام کشورها مطرح کند. او پس از گفتوگو با مدودف، در کنفرانس خبری مشترک اعلام کرد: «خرسندم که رئیسجمهور مدودف و من در مورد ارزیابی تهدیدی مشترک ناشی از چالشهای بالستیک هم رأی هستیم، یعنی چالشهای موشک بالستیک در قرن بیست و یکم؛ که شامل ایران و کره شمالی است».
خبرگزاری فرانسه به نقل از «دنیس مک دوناگ» معاون مشاور امنیت ملی که در سفر روسیه اوباما را همراهی کرده بود نوشت که رئیسجمهور روسیه به صورت شفافی برای مهمان خود گفته است که نگرانی مسکو درباره ایران در حال افزایش است؛ «تصور میکنم اوباما از صراحت مدودف در تأکید بر نگرانیاش درباره تهدید روبه افزایش ایران جا خورد».
نظر شما