استقبال سعید جلیلی از رُمانِ «دختر موشرابی»

مهر نوشت: نویسنده رمان «دختر موشرابی» گفت: ا«نتظار صحبت با هر فردی را داشتم جز سعید جلیلی. کتاب را خوانده بودند و با تماس‌شان مرا شرمنده کردند. صحبت‌های سعید آقا برایم امروز کلی انگیزه و انرژی شد

یکی از اتفاقات خوبی که در فضای تبلیغاتی کتاب رخ می‌دهد، خواندن کتاب توسط چهره‌های سرشناس است. از آن جهت که توجه دیگر مخاطبان را به سمت کتاب جلب می‌کند. حالا اگر این شخصیت مشهور، سیاستمدار هم باشد شاید توجهات دوچندان باشد. از بد حادثه درایران غیر از رهبر انقلاب، کمتر سیاست‌مداری داریم که به سراغ آثار داستانی و رمان برود ولی حالا یک اتفاق خوب و جذاب رخ داده است. سعیدی جلیلی که تا یک‌ماه قبل نامزد ریاست‌جمهوری بود و مردم حرف تخصصی درباره کشورداری از او می‌شنیدند، سراغ رمانی رفته که از قضا اسمش شاید خیلی‌ها را وسوسه کند از خیرش بگذرند اما جلیلی علاوه بر این که کتاب را خوانده، به واسطه برادرش با نویسنده کتاب هم تلفنی صحبت کرده است. شاید این رفتار بتواند الگویی برای دیگر چهره‌های سیاسی باشد که کمی بیشتر به اطراف خود نگاه کنند. شاید رمان بتواند ضمختی سیاست را کمی کم‌رنگ کند. روایت این دیدار را محمد حسین‌زاده نویسنده کتاب در صقحه مجازی‌اش این طور شرح داده است:

«امروز وحید آقای جلیلی تماس گرفت و بعد احوالپرسی گفت یکی از خوانندگان کتاب «دختر موشرابی» می‌خواهد با شما صحبت کند. انتظار صحبت با هر فردی را داشتم جز دکترسعید جلیلی. کتاب را خوانده بودند و با تماس‌شان مرا شرمنده کردند. صحبت‌های سعید آقا برایم امروز کلی انگیزه و انرژی شد. هم کتاب را مورد لطف قرار دادند و هم از کارهای قبلی پرسیدند و وقتی گفتم کار اولم بوده است، تشویقم کردند به ادامه مسیر.
نقد سیاست خارجه ۲۰۰ ساله اخیر کشور یکی از محورهای رمان «دختر موشرابی» است و استقبال یک دیپلمات انقلابی و مدافع حقوق ایران در مجامع بین‌المللی امیدم را مضاعف کرده است که ان‌شاءلله «دختر موشرابی» به هدفش یعنی رساندن پیام عزت و غیرت ایرانی خواهد رسید. لطف دکتر جلیلی اما درسی دیگر هم برایم داشت؛ تواضع و فروتنی ایشان که با یک تماس چند دقیقه‌ای با یک نویسنده تازه‌کار چقدر انگیزه برایم ایجاد کردند. این‌که گاه یک تماس و احوالپرسی چقدر می‌تواند انگیزه‌ها را زنده کند و دل‌ها را امیدوار.»

«دختر موشرابی» داستان در داستان است. داستان اول در خرداد ۹۶ می‌گذرد و داستان دوم، روایتی است دو قرنی از تاریخ معاصر ایران که از ترکمنچای شروع می‌شود و تا اواخر قرن چهاردهم خورشیدی ادامه پیدا می‌کند.

«دختر موشرابی» به قلم محمد حسین‌زاده و در ۲۲۸ صفحه و با قیمت ۴۵ هزار تومان توسط نشر کتابستان معرفت در قم چاپ و منتشر شده است.

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1534656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    13 4
    بد نيست آقاي جليلي خواندن اين كتاب را به همكاران خود توصيه نمايند
  • IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    36 9
    فقط لطفا دختر موشرابی محجبه باشد ! اگر هم کتاب مصور است با خلاقیت های وزارت ارشاد با عاملیت جبهه پایداری چادر بر سر شخصیت های داستان کنید ! ...
  • US ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    32 13
    ایشان احتمالا از نام کتاب خوشش آمده است.
  • AT ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    38 8
    مدافع حقوق ایران که نه اما مدافع حقوق خودش هست. در هر مذاکره بحث بر سر فلسفه و محل مذاکرۀ بعدی کجاش دفاع از حقوق ایران حساب میشه؟
  • رضا IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    17 31
    به نظرم اگه شخصیت سعید جلیلی بیشتر شناخته بشه حتی مخالفهاش هم ازش تقدیر کنند
    • IR ۱۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      3 8
      کاملا موافقم انسان با سواد متواضع و سیاستمدار قدری است
    • IR ۲۱:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      7 1
      داداش، شخصیت ایشون رو اون سالهایی که مسئول مذاکرات هسته ای بود، خیلی خوب شناختیم !!! خوب است شما هم بروید و عملکرد ایشان را در آن سالها مطالعه کنید.
  • IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    2 0
    مرسی خبرآنلاین که اون نظرات منتشر شده رو پاک کردی بردی تو بخش غیرقابل انتشار. همیشه میخواستم ببینم چه چیزایی میره تو بخش غیرقابل انتشار که فهمیدم چیز خاصی نیست جز کامنتای معمولی
  • IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۳
    0 2
    جلیلی فرهنگی ترین سیاستمدار ایران است
    • IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۸
      1 0
      البته فرهنگ از درِ عقب.
    • مهدی IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      1 0
      سعید جلیلی از فرهنگ چیزی سر در نمی آورد. وقتی جلیلی از کتابی تعریف می کند، بهترین دلیل است بر اینکه آن کتاب ارزش خواندن و حتی ورق زدن ندارد.
  • مهدی IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
    1 0
    فرهنگ به این چیزها نیست. اسم این کارها بیشتر تبلیغات است تا فرهنگ. هم جناب جلیلی و هم انتشارات کتابستان معرفت چیز زیادی از فرهنگ سر در نمی آورند. اینها بیشتر در کار تبلیغات یک عقیده و باور خاصی هستند که سالهای سال است به بایگانی سپرده شده و دیگر خریداری ندارد. فرهنگ با تبلیغات و انقلابی گری میانه ای ندارد. بنده کتابدار یک کتابخانه عمومی هستم. امثال این کتاب ها را (مثل روزنامه کیهان) برای کتابخانه های عمومی خریداری می کنند و احتمالا مجانی برای بسیاری از سازمان ها و ارگان ها می فرستند.همین هفته گذشته مراسم رونمایی از این کتاب در اداره ما (نهاد کتابخانه های عمومی) برگزار شد. این کتابها اقبالی میان جامعه کتابخوان ایران ندارد و اگر هم عده ای به دنبال خواندن آثاری از این دست باشند، به خاطر تبلیغات پر حجم و عجیب و غریبی ست که از این آثار می شود و خواننده کنجکاو می شود که بداند کتاب پیرامون چیست. اصلا فرهنگ و ادبیات واقعی مملکت این چیزها نیست و ابتکار عمل در حوزه ی فکر و فرهنگ در دست جامعه ی فرهنگی مستقل است نه افراد حکومتی و دولتی.