۱ نفر
۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۷
ای سرداران سلامت به کجا می‌روید؟

روز پزشک را به همه پزشکان به ویژه خادمان بی ریا در این حوزه تبریک می گویم و برای همه آنان آرزوی موفقیت دارم.

از آنجا که جنگ بیولوژیک در دنیا و در کشور ما جریان دارد و ویروسی کشنده بر پیکر بشریت یورش آورده و در این جا بیش از هر سازمان دیگر جامعه پزشکی درگیر و مسئول است، من جامعة پزشکی را سرداران سلامت می نامم. آنان طبعاٌ باید هم اختیارات لازم داشته باشد و هم پاسخگوی ناکارآمدی ها باشند.

اهمیت سلامت تا به آنجا است که حتی امنیت که فوری ترین نیاز هر کشوری است به سلامت وابسته است. اگر سلامت نباشد امنیت هم نیست؛ اما وقتی در سلامت امنیت تعریف نشده باشد باید این مشکل را کجا برد و به چه کسی گفت.

در اهمیت پزشک و پزشکی همین بس که علی علیه السلام در وصف پیامبر او را به طبیبی تشبیه می کند که بی صبرانه بر بالین بیماران می شتابد و آنهارا مداوا می کند. 
منظورم از جامعة سلامت همه دست اندرکاران کار بهداشت و درمان، از مجلس و دولت گرفته، تا سازمان غذا و دارو، و حتی پزشکان خصوصی است. مردم جامعة پزشکی را یکپارچه می بینند. در این شرایط این مقبول نیست که از هم انتقاد، و بعضی بعضی دیگر را نقد کنند، یا استعفا بدهند و در این شرایط ایجاد تفرقه کنند. سلامت جامعه شوخی بردار نیست. کار اداره و حفظ سلامت مردم کار آزمایشگاهی نیست که حال ببینیم چه می شود.

جنگ، جنگ است چه نظامی، اقتصادی یا بیولوژیک و فرماندهی و قرارگاه برای آن تعریف شده و می شود. ازاین رو همانند جنگ هشت ساله که سپاه و ارتش متحد شدند، در اینجا همه رزمندگان جبهه سلامت باید بکوشند، حرف واحد بزنند، به موقعیت ملی و جهانی اشراف داشته باشند، خود را وقف سلامت مردم از طریق خدمت صادقانه نمایند.

درست است که ویروس کرونا وحشی و ناشناخته و دارای جهش های فراوان است اما اخباری که هر روز از صدا و سیما از فوتی های ما پخش می شود بسیار نگران کننده است. یا وقتی اخبار دائماً می گوید امریکا یا بعضی کشورهای دیگردر درجه اول بیماری قرار دارد مردم چندششان می شود. چرا به طور درصدی آمار نمی دهند تا معلوم شود ما در چه رتبه خطرناکی قرار داریم ؟ آیا این جای تأسف و تأثر ندارد؟

شنیده شد بعضی تقصیرها را به گردن رهبری می اندازند که ورود واکسن از انگلیس و امریکا را ممنوع کرده است. خوب این در آغاز بود و بهتر است موقعیت و واقعیت را آنطور که هست تشریح کنید. تازه اگر او چنین گفته باشد اولاً آیا خلاف گفته و ثانیاً آیا پذیرفتنی است که وی از پیش خود گفته باشد؟ مشاوران ایشان هم از جامعة پزشکی اند. رهبری که تا این اندازه به دستورات شما عمل، و توصیه می کند می شود سرخود حرف زده باشد؟

آنچه سؤال اساسی است این است که:

1. آیا آمار واقعی را به مردم می گویید؟ شفافیت در این زمینه چگونه است؟ این چه اوضاعی که هر روز شاهد مرگ و میر بیشتر هستیم؟ 

2. نقش شما چیست؟ شما به کجا می روید؟ شما چه برنامه ای برای آینده دارید؟ ایا اعتبارات پزشکی درست توزیع می شود؟ آیا تربیت پزشک به اندازه و توزیع آن متعادل است؟

3. اینکه دائماً نمودار و جدول نشان دهید بعد بگویید کاری نمی توانیم بکنیم، پیش بینی نداریم و فقط ماسک بزنید، کفایت می کند؟ هر کسی دیگر هم می تواند این مطالب را بگوید.

4. کجاست آن وعده های مشعشع شما در مورد کرونا؟ چرا تحقق پیدا نکرد و نمی کند؟

5. آیا شما طب سنتی را قبول دارید؟ طب سنتی قطعاً با خرافه فرق می کند و واقعیتی در جامعه است. آیا اگر مردم دستورات طبی شما را رعایت نمی کردند نرخ مرگ میر آنها بیشتر از این می شد؟

6. آیا شما از فروش دارو و قیمت سرسام آور آن در ناصر خسرو خبر دارید؟ آیا هیچ ربطی به شما و جامعة پزشکی و دارویی ندارد؟

7. آیا بعضی از داروها تولید کارخانه هایی نیست که سهامدارانی از جامعة پزشکی دارد که چنین مصرف بالایی دارد؟

8. آیا استفاده از داروهای تجویزی شما  اثر بخش بوده است؟ آیا آماری در دست است که دست کم اغلب جامعه پزشکی آنرا تأیید کند؟

9. آیا از سرم هایی که در گمرک مانده بود و با تلاش قوة قضائیه ترخیص شد خبر دارید؟ آیا منافعی از جانب جامعة پزشکی و دارویی در آن مطرح نیست؟

10. توصیه شما به عموم پزشکان (در دانشگاهها و غیر آن) چه بوده است که برای بیمار اینهمه دارو می نویسند و مصرف سرانه بعضی داروها را تا این اندازه در کشور بالا برده است؟

11. سهم شما در الگوی مصرف دارو برای جامعه چیست و چه کار فرهنگی در این زمینه کرده اید؟ چرا مصرف ما با آنچه میانگین جهانی است تا این اندازه متفاوت است؟

12. چقدر از فضای مجازی و مطالبی که در باره پزشکی و به ویژه کرونا در له و علیه آن نوشته می شود، خبر دارید؟ چرا شما سایتی اختصاصی که در آن واقعیات را به مردم بگوید ندارید؟

13. چقدر در بشرساخت یا طبیعی بودن ویروس دفاع و اطلاع رسانی کردید؟

14. چقدر سخنان فائوچی ، مرجع رسمی بیماریهای عفونی در امریکا  و اعترافات او درست است؟

15. چقدرشما تابع سازمان بهداشت جهانی هستید؟ آیا اظهارات بعضی، که ایران را موش آزمایشگاهی معرفی کرده اند می پذیرید؟

16. پزشکی ایران درجهان اهمیت کمی ندارد، چرا باید از اهمیتش کاسته شود؟

17. نقش پزشکان متبحری که در کشورمان و جهان حرفی برای گفتن دارند چیست؟

18. آیا اشکال تنها متوجه مردم است که شیوه های بهداشتی را رعایت نمی کنند؟ تازه در بسیاری از جلسات مذهبی بیش از هر مکان دیگر رعایت می کنند.

19. شما بیمارستانها را بیشتر از هرکس دیگر می شناسید. و حجم مراجعات را دیده اید! آیا بهترین محل برای انتقال ویروس همین بیمارستانها نیست؟  نکند چنین وضعیتی را می پسندید؟

20. چرا روز به روز بر تعداد و توسعه داروخانه ها افزوده می شود آنهم به طور نامتعادل. آیا این علامت خوبی است؟

21. چرا بیمارستانهای فوق تخصص و مدرن در بعضی نقاط شهر تهران مانند شهرک غرب بیشتر است؟ داروخانه هم همینطور! در بعضی مناطق در فواصل نزدیک فراوان و در بعضی نقاط نه!

22. آیا از تعرفه ها خبر دارید؟ تازه چقدر رعایت می شود؟ مردم هم از ترس جانشان ناچار به تسلیم اند.

23. چقدر واکسیناسیون شما تأثیر داشته است؟

24. چقدر فرماندهی شما در قرارگاهها مؤثر بوده است؟

25. آیا ساخت واکسن درکشور واقعیت دارد؟ آیا بلوف های ساخت واکسن درست بود؟

26. آیا مدعیان در زمینه ساخت واکسن ناشی گری کردند، یا شما دیر به آنها سرم و مواد اولیه رساندید؟

27. آیا بیمه درمان زیر نظر وزارت بهداشت و درمان هست؟ چرا متخصصان و مسئولان در مطبشان یا بیمارستان هایشان حتی بیمه تکمیلی را قبول ندارند؟ و آنهاییکه قبول دارند به صورت برخط تسویه نمی کنند؟

28. سازمان نظام پزشکی چه می کند؟ آیا فقط منتظر است تا شکایتی برسد؟ آن نقش نظارتی ندارد؟

29. آیا کمبودها را ساختگی نیست و عواملی داخلی در جامعة پزشکی آن را به وجود نمی آورد؟

30. صنعت دارو سودآورترین تجارت در دنیا است؟ شما در کشور چقدر در آن سهم دارید؟

31. آیا تعارض منافع را قبول دارید و تا چه اندازه در تصمیم گیریهای شما دخالت دارد؟

32. چقدر از سهام بیمارستانهای بزرگ و درجة یک در اختیار پزشکان مشهور است؟. کارخانه های بزرگ تولید دارو چطور؟

33. تحریم دارویی چقدر در مرگ و میرها اثر داشته و دارد؟

34. چرا پزشکان رندسویر و مشابه آن، که ظاهراً مربوط به ویروس ابولا بوده، و تولید داخل دارد اینقدر توصیه می شود که با کم بود مواجه، یا گران عرضه می شود؟ آیا از رندسیویر و امثال آن و میزان مصرف آن خبر دارید؟

35. آیا ارجاع پزشکان در بیمارستانها یا مطب های شخصی به کلینیک ها و آزمایشگاه ضابطه دارد؟

36. آیا حذف دفترچه بیمه درست اجرا می شود؟

37. آیا زیرمیزی ها حذف شده و کسی بر اخذ آنها نظارت دارد؟

38. آیا از پزشکان، بیمارستانها و آزمایشگاههایی که تعرفه ها را قبول ندارند و برای خودشان کار می کنند خبر دارید؟

39. آیا از تأثیرات غذاها و داروها در جامعه با شفافیت کامل اطلاع دارید؟

40. چرا اختلاف نظر؟ باید وحدت نظر می داشتید، شما حرفتان را یکی کنید. چرا با مردم حرف نمی زنید؟ شما چرا از کیان پزشکی دفاع نمی کنید؟ باید با مردم بیشتر و شفاف تر سخن می گفتید.

اینها گوشه ای از سؤالات و درد دلهای مردم است که جامعة پزشکی و به ویژه سرداران آن برای حفظ کیان خود باید به آن توجه داشته باشند و به آنها پاسخ گویند. البته من از پزشکان، پرستاران و همه کسانی که صمیمانه برای مردم کار می کنند و صادقانه و جان بر کف در این مبارزه پیشتازند تقدیر می کنم و قطعاً آنان هم با بسیاری از این سؤالات درگیرند. روح بلند پزشکان و پرستاران شهید در دوران دفاع مقدس و نیز مبارزه با کرونا پر فتوح باد.

کد خبر 1547558

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
    0 0
    دست پزشکان با داروخانه ها توی یک کاسه است و همه دست در جیب بیماران
  • IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
    0 0
    واقعا خودت فهمیدی چی گفتی؟
  • IR ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
    0 0
    در سوالی فرمودهاید سهام بیمارستانها در احتیار پزشکان است پس باید دراختیار چه شغلی باشد خوب معلوم است که باید در احتیار پزشکان باشد مثل اینکه شرکتهای مهندسی را بگوییم چرا در اختیار مهنداست مگر نامه از سوز دل ان ئپزشک را ندید ونشنید وپاسخش را نشنپس لطفا به کار حود هر رشته ای استبپردازید مردم باید سریع واکسینه می شدند واگر دانشمندان ما واکسنی می ساختند برای دورهای بعد استفاده می کردند مردم رعایت بعداشت را نمی کنند چون بی تفاوت به مرگ وزندگی شده اندزیرا دریافته اند هر کس فقط به منافع خود فکر می کند حلا این منافعاز نظر ان شخص معنوی یا مادی باشد
  • DE ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
    0 0
    به دنیای آزاد ، به آنجا که چاپلوسانی مثل شما حق قلمزنی ندارند و فقط تخصص و تبحر مهم است ..
  • DE ۲۱:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۴
    0 0
    من خودم به لطف خدا سقفی از خودم بالای سر دارم ولی مسکن مسئله مهمی در سبد هزینه خانوار است اگر آقای رئیسی بتواند فقط همین یک مورد رو برای مردم حل کند کار بزرگی کرده است او نباید اجازه دهد در شهرهای بزرگی بیش از یک یا حداکثر دو واحد خانه کسی سند به نامش زده شود و با ارائه تسهیلات بانکی فرصتی را برای خانه دار شدن افراد مستاجر ایجاد نماید.