تیتر سه وبلاگها
-
لایه های پنهان گسیختگی قیمتها و پسرفت فرهنگی
این روزها وصعیت اقتصاد و معیشت مردم سخت در تنگنا است و این تنها مربوط به این دولت نیست، ادامه روند قبلی است حال شتاب آن بیشتر یا کمتر است کار کارشناسان است که نظر بدهند اما آنچه قطعی است از بین رفتن سرمایه ملی و اعتماد عمومی است.
-
انتخاب مشکل در انتخابات 1402
اکنون که شورای نگهبان بر اساس سیاست خود در باغ سبز نشان داده و نامزدهای این دوره را گاهی به بیش از ده برابر رسانده است کار انتخاب را برای مردم مشکل کرده است.
-
نماینده مجلس نماینده کل کشور است یا نماینده مردم منطقه خود؟
وقتی نماینده ای انتخاب می شود پرسش این است که او نماینده کل کشوراست و در برابر همه مسایل کشور باید پاسخگوباشد یا نماینده حوزه انتخابیه و وامدار آنهاست؟
-
نمایندگی مجلس شغل نیست خدمتی داوطلبانه است!
اکنون که در آستانة انتخابات مجلس دوزادهم قرار داریم و تعداد فراوانی برای مشارکت ثبت نام کرده اند الزام است نکاتی را ولو تکراری یادآور شوم و آن این است که نمایندگی مجلس همچون همه مشاغل مدیریتی واجرایی شغل نیست بلکه خدمتی داوطلبانه است از جانب کسانی که می توانند در این زمینه کار کنند و خدمتی نه به خود وخانواده خود، بلکه به مردم برسانند.
-
آغاز معرفت؛ از ما به خدا یا از خدا به ما؟
در اینکه در بحث معرفت ما به خدا معرفت پیدا می کنیم یا خدا خود را به ما می شناساند اختلاف نظر هست. بسیاری این روایت حضرت علی را که »من عرف نفسه فقد عرف ربه« شاهد می گیرند و اظهار می کنند که یکی از مهمترین راههای شناخت خدا شناخت نفس و خود است؛ یا هر کس خود را شناخت خدا را هم می شناسد.
-
تحلیلی بر واقعه اصحاب کهف
داستان اصحاب کهف در نزد عموم اهل کتاب مشهور بوده و بسیاری آن را در ذهن تاریخی خود داشته اند، و شاید به این دلیل است که اغلب جستجوگران حقیقت و با گوشزد دانایان اهل کتاب آن را از پیامبر اسلام سؤال میکردند تا حقانیت و دانش وی را بسنجند.
-
فسخ تعهدات و قراردادهای بین المللی
معمولاً هر اقدامی منطقی دارد و به ویژه معاهدات بین المللی متکی به مبانی حقوقی خاص خود است.
-
میز فرهنگ تشکیل دهیم
این روزها بحث فرهنگ داغ است و در محافل مختلف از فرهنگ سخن می¬رود و برنامه ای به نام شیوه در شبکه چهار هم به این موضوع اختصاص داشت.
-
در اعتراضات خیابانی مقصر کیست؟
اکنون که اعتراضات فروکش کرده است بد نیست مروری بر گذشته داشته باشیم و از آن درس عبرتی بگیریم. در این اعتراضات چه کسی مقصر است؟
-
فرهنگ در برابر فرهنگ
روزی در در یکی از کتابفروشی ها که اتفاقاً مستأجر مسجدی است کتابی را با عنوان «بازار خود فروشی» که ترجمه بود دیدم که کتابفروش آن را جزو کتابهای نمایشی گذاشته بود گفتم این چه کتابی است و اینکه این جزو کتابهای نمایشگاهی شما باشد مناسب نیست.
-
تعارض منافع و توجه به عملگرایی
در دنیای امروز برای تعارض منافع قوانین مفصلی وجود دارد و در کشور ما تازه به فکر وضع قوانین افتاده اند.
-
تهدیدها را میتوان به فرصت تبدیل کرد؟
الگوی مصرف در همه زمینه ها لازم است. از قدیم گفته اند «اندازه نگهدار که اندازه نکوست» و خدا گفته است و ما ننزله الا بقدر معلوم.
-
مُهـــر باطــــل به اغتشاش زدید
در روز ۵ آبانماه پس از واقعه وحشتناک عملیات تروریستی در حرم شاه چراغ سروده شد
-
تسری نژادپرستی شناختی به نژادپرستی اجتماعی
سالها بلکه قرن هاست که نژاد سفید از نوع اروپایی آمریکایی نژاد پرستی را حق خود می داند و آن را اعمال هم می کند
-
صداقت یا عدالت؟
این روزها در کشور ایران و حوادثی که رخداده است از بعضی¬ها شنیده می¬شود که به پاره ای از مسایل تاریخی سیاسی استناد، و از حضرت علی و میزان عدالت و دقت ایشان در حفظ جان مردم یاد و تأکید می¬کنند
-
شادباش میلاد رسول به استقبال سعدی
این شعر در تاریخ ۱۲ ربیع الاول ۱۴۴۴ مطابق با ۱۷ مهرماه ۱۴۰۱ و به استقبال از سعدی علیه الرحمه در گرامیداشت میلاد پیامبر اعظم سروده شد
-
تصمیم نابهنگام!
این روزها کشور وضع خوبی ندارد. اغتشاش با اعتراض مخلوط، و احساسات با عقلانیت در هم شده و تفکیک آن دشوار است. در باره معاندان و دشمنان قسم خورده کشور این حکایت سعدی گلستان باب اول حکایت چهارم خواندنی است.
-
اهمیت تمامیت ارضی و امنیت ملی
بسیاری از جوانان با احساسات پاک در معرض بمباران تبلیغاتی و هنجارشکن قرار میگیرند که قطعاً باید بسیار زود تر از این از طرف مسئولان مرتبط و به ویژه خانواده ها مورد توجه قرار میگرفت. بسیاری حرفی برای گفتن دارند اما مگر با اغتشاش میتوان زد. بسیاری میخواهند صدایشان شنیده شود، اما چرا زودتر مسئولان به فکر این قضیه نمی افتند.
-
بیریشهها!
چندی پیش به اقتفای غزل ۲۲۶ دیوان حافظ شیرازی و به مناسبت زادروز مولانای بلخی سروده شد که متن آن به خاطر اختلال اینترنت با اندکی تاخیر منتشر میشود.
-
سازمان های یتیم
از من خواسته شد تا درباره شایعه فک و اقدام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چیزی بنویسم. البته مهم نیست که کانون به چه سازمانی مرتبط است، اول باید دید که در کارش تا چه اندازه موفق بوده و این تغییر ساختاری تا چه اندازه آن را در پیشبرد اهدافش یاری می کند.
-
ارزشها و چالشها در پیادهروی اربعین
بزرگترین حادثه ای که میرود از مراسمات عاشورا پیشی گیرد پدیده پیاده روی اربعین حسین بن علی علیه السلام است. این سنت استحبابی قطعاً بیشتر برای زمانهایی بوده است که حکام جور از زیارت آن حضرت ممانعت به عمل میآورده و زایران را مورد سرزنش و تعقیب قرار می داده اند.
-
اندر کم مایگی مدرسان دانشگاهی
از عزیزانی که در بعضی گروهها مباحث چالشی مطرح، و با دغدغه¬هایی که دارند تلاش می¬کنند تا سطح سواد دانشگاهی بالا رود و استاد به مقام شامخ خود دست یابد تشکر می¬کنم.
-
ماجراهای اسلحه در آمریکا و خودرو در ایران
خودرو و هفت تیـــــر در اقلیم هـــــــــــا / هـر دو جان گیـــرند اما این کجا و آن کجـا
-
مثنوی قیام
مثنوی قیام امام حسین (علیه السلام) از آغاز حرکت تا شب عاشورا که در محرم سال 1394 سروده شد.
-
زمین مالکیت بردار نیست!؛ از سوداگری تا ضدیت با تولید
دولت از جانب مردم مسئول سازماندهی و استفاده از منابع عمومی است و نسبت به اتلاف آنها باید پاسخگو باشد. اگر مالکیت زمین (عرصه) حذف شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد و تلاش و کوشش انسانها برای زندگی بهتر فزونی خواهد یافت.
-
روایتی از آن واقعه بزرگ
تاملی در واقعه غدیر خم و بازخوانی گزارش های تاریخی از آن واقعه بزرگ
-
امنیت و ثبات
امنیت اساسی ترین مقوله در زندگی و به ویژه در حکمرانی در کشورها است. بدون آن نمی توان کاری انجام داد.
-
۱۵ نکته درباره تأخیر در استیضاح وزیر صمت
یکی از اتفاق های عجیبی که در روز هفتم تیر ماه 1401 در مجلس رخ داد، آن این بود که رییس مجلس از نمایندگان استیضاح کننده از وزیر صمت خواهش کرد تا استیضاح خود را حد اقل تا دو ماه برای ارائه لایحة تغییر ساختار در وزارت صمت از طرف دولت به تأخیر بیندازند.
-
ای به میقات رفتهها
این شعر در شب عید قربان، ۱۸ تیر ۱۴۰۱ شمسی برابر با 1443 قمری سروده شد.
-
ای آفت جان ای پلاستیک
این سروده را با عنوان «مثنوی پلاستیک» در تاریخ سوم تیر ۱۴۰۱ سروده ام که تقدیم مخاطبان گرامی می شود.