پدیدآورنده کتاب «امام حسین (ع) در اشعار انگلیسی» از این اثر به عنوان منبع کتابشناسی در حوزه سرودههای انگلیسیزبانی یاد کرده که درباره سومین پیشوای شیعیان و نهضت انسانساز ایشان گردآوری کرده است و گفت: آرزوی دیرینهام، اثبات مبحث عاشوراپژوهشی و واقعه کربلا در ادبیات تطبیقی جهان است.
دکتر محمدرضا فخر روحانی، عضو هیئت علمی گروه ادبیات انگلیسی دانشگاه قم درباره این اثر اظهار داشت: این پروژه پژوهشی ۱۰ سال قبل با سوالی از یکی از دوستان کتابشناسم آغاز شد. بر این اساس کوشیدم مجموعه اشعاری که از قرن ۱۸ میلادی تاکنون درباره امام حسین (ع) و عاشورا سروده شدهاند را گردآوری کنم.
وی افزود: با مسافرت به هندوستان و جستوجو در منابع مکتوب انگلیسی کتابخانههای دهلینو و حیدرآباد، کتابهای اشعار انگلیسی را بررسی کردم و به تدریج پیکرهای از اشعار انگلیسی که درباره امام حسین (ع) سروده شده بودند را یافتم. جالبترین نکته در این میان، دلدادگیهای شدید برخی دوستان مسیحی و هندی نسبت به سومین پیشوای شیعیان بود، احساساتی که همچنان نیز با حمایتهای آنها ادامه دارد.
دکتر فخر روحانی یادآور شد: نخستین جلد این مجموعه را سال ۲۰۰۷ میلادی توسط انتشارات حرم مطهر امام حسین (ع) در کربلا به چاپ رساندم. ویراست دوم جلد نخست و جلد دوم این مجموعه نیز اردیبهشت ماه سال جاری با همکاری انتشارات حرم مطهر امام حسین (ع) در کربلا و موسسه جامعةالمصفی العالمیة قم منتشر شد.
وی اظهار داشت: از آنجا که کار بر روی یک کتابشناسی مانند تدوین فرهنگنامهها هیچگاه پایان نمیپذیرد، همچنان در پی یافتن سایر اشعاری انگلیسیام که درباره امام حسین (ع) و واقعه عاشورا سروده شدهاند. آرزو دارم روزی فرا رسد که بتوانم با نتایج پژوهشهایم، مبحث عاشورا را به عنوان موضوعی جدی در ادبیات تطبیقی جهان مطرح کنم.
پدیدآورنده کتاب «امام حسین (ع) در اشعار انگلیسی» یکی از مشکلات این حوزه را پس از ضعف اطلاعرسانی درباره اقدامات انجام شده، نداشتن نشریه و مجلهای علمی ـ پژوهشی درباره عاشورا به زبان انگلیسی دانست و گفت: همواره این دغدغه را دارم که فردی غیر از مسلمانها یا شیعیان ایرانی، پیش از ما چنین نشریهای را راه بیندازد و آنگونه که میخواهد واقعه کربلا و قیام امام حسین (ع) را در جهان معرفی کند. چرا در حالی که دیگران بر مطالب ناحق خود اصرار میروزند ما در حقانیت عقایدمان شک داریم و تعلل میکنیم؟
وی در پایان یادآور شد: عزاداری و ذکر مصیبت عاشورا ارزشمند و لازم است، اما باید پرچم عاشوراپژوهشی و امام حسین (ع) را در مراکز علمی و دانشگاهی جهان برافرازیم.
۲۹۱/۶۰
نظر شما