۰ نفر
۱۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۵:۳۰

حسن قالیباف اصل

از دیدگاه اقتصادی، قیمت یک دارایی باید بیانگر وضعیت بازار آن دارایی باشد. درواقع قیمت دارایی معادل مجموع جریان بازدهی‌های جاری و آینده ناشی از آن دارایی است. این قیمت به قیمت ذاتی معروف است. قیمت جاری دارایی ممکن است به دلایل مختلف از ارزش ذاتی آن انحراف پیدا کند و کم‌تر یا بیش‌تر از آن تعیین شود. این نوسان و انحراف، از پیامدهای طبیعی رفتار ذاتی بازارهای دارایی است.

اما هنگامی که قیمت جاری یک دارایی از ارزش ذاتی آن فراتر می‌رود و این انحراف به‌صورت مداوم طی یک بازه زمانی افزایش می‌یابد، گفته می‌شود بازار با حباب در قیمت دارایی مواجه است. طی سال گذشته و ماه‌های اخیر در بورس شاهد رشد قیمت‌ سهام شرکت‌ها در بورس بودیم که ازجمله دلایل آن می‌توان بهبود شرایط بازارهای جهانی به‌ویژه بازار فلزات و نفت (و در نتیجه افزایش سوددهی شرکت‌های فعال در این صنایع)، عملکرد بهتر (بازدهی بیش‌تر) بازار سرمایه نسبت به بازارهای جایگزین در کشور و بسته سیاستی - نظارتی بانک مرکزی را نام برد.

این موارد در کنار افزایش آگاهی دارندگان پس‌انداز در مقوله سرمایه‌گذاری در بورس موجب شده است تا استقبال نسبت به بازار افزایش یابد که موجب افزایش حجم معاملات، تعداد کدهای سرمایه‌گذاری جدید و شاخص‌های بورس شده است.

همچنین در بسته سیاستی- نظارتی سال 1390 بانک مرکزی چند نکته مهم وجود دارد که برای رشد بازار سرمایه می‌تواند مفید باشد. ازجمله این نکات می‌توان به الزام دادوستد دست دوم اوراق مشارکت در بورس یا فرابورس و کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی اشاره کرد.

در همین حال با رشد و گسترش شبکه کارگزاری در سطح کشور و افزایش سطح دانش مالی و سرمایه‌گذاری مردم، منابع پس‌اندازی به سمت بازار سرمایه حرکت کرده است، به‌طوری‌که ارزش بازار و ارزش معاملات رشد قابل‌توجهی داشته است. با این وجود برنامه‌های متعددی توسط مقامات بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار تهران در حال تدوین است که بورس را به محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری و حضور پس‌اندازها تبدیل کنیم.

برای استفاده از فرصت رونق بازار سرمایه برای جذب نقدینگی بیشتر و تأمین مالی‌های بزرگ برنامه‌های متنوعی در دست اجراست. از مهم‌ترین این برنامه‌ها تنوع‌بخشی ابزارهاست تا با توجه به گستردگی سلایق و میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران و همچنین گستره‌ی دانش و حرفه‌ای‌گری آنان ابزارهای مختلفی در بورس اوراق بهادار تهران داشته باشیم.

اوراق مشارکت و سایر ابزارهای بدهی هم در آینده نزدیک به‌کار گرفته می‌شود تا سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز نیز در این بازار مشارکت‌جویند و شرکت‌ها نیز ابزارهای مناسبی برای تأمین مالی داشته باشند. ابزارهای پیشرفته‌ای مانند اوراق اختیار معامله هم مراحل نهایی راه‌اندازی خود را سپری می‌کنند که آنها هم به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهند از کارکردهای متعدد این ابزار استفاده کنند.

افزایش قابلیت اعتماد به بازار از طریق افزایش شفافیت و اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع و اجرای دقیق قوانین و مقررات بازار اوراق بهادار نیز یکی از راهکارهای جذب سرمایه‌گذاران و ناشران است.

*مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران

/3131

کد خبر 154987

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی صفری IR ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
    0 0
    پرواز بورس تهران حبابی بود؟ این کجای حرفش زده!!!!!!!!! دروغ گویی هم حدی داره

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین