۱ نفر
۱۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۲
آیا جان کانادایی‌ها عزیزتر از ایرانی‌هاست؟

چرا در کانادا وقتی مسئولین تصمیم به کشتن کایوت ها می گیرند آب از آب تکان نمی خورد. ​​​​​​​شاید ما هم پذیرفتیم که شهروند کانادایی خونش از شهروند ایرانی غلیظ تر است.

یک: وقتی هواپیمای اکراینی توسط موشک خودی سقوط کرد شمار زیادی از هموطنان عزیز ما از جمله یکی از دانشجویان عزیز من قربانی شدند. موج همدردی در جهان شکل گرفت؛ عکس پروفایل بسیاری از ایرانیان در فضای مجازی تغییر کرد. بدون هیچ شکی این‌ یک فاجعه بزرگ بود؛ بخصوص آنکه بسیاری از آنها از افراد شایسته و تحصیل کرده هموطن ما ساکن کانادا بودند.
دو: در ماه های اخیر حملات کایوت ها به کسانی که در پارک استنلی ونکوور کانادا قدم می زنند بیشتر شده است. کایوت ها چند نفر را گاز  گرفته یا دنبال کرده اند. متخصصان حیات وحش و زیست شناس ها، غذا دهی توسط انسان را عامل تغییر رفتار این حیوان تشخیص دادند. مسئولین با مشورت متخصصان دستور کشتن ۳۵ کایوتی را صادر دادند که تغییر رفتار آنها برای شهروندان خطرناک تشخیص داده شده است. کایوت یکی از نزدیکترین حیوانات به سگ و شغال است. 

سه: در تاریخ ۶ اردیهشت ۱۴۰۰ یک جوان موسیقیدان ساکن شاهین شهر قربانی حمله سگ های ولگرد شد. این حادثه یک استثناء نبود. ایران پر شده از سگ‌های ولگردی که به مدد دوستان سگ دوست غذا رسان (حامیان)، هر روز زیادتر و زیادتر می شوند. قربانی این سگ‌های ولگرد عمدتا حاشیه نشین ها، کودکان بی پناه، طبیعت گردان، دوچرخه سواران و مردم عادی هستند که به سختی قادر به دفاع در مقابل حملات گله ای سگ‌ها می باشند. حملات سگ ها در ایران به حدی زیاد شده است که بسیاری از مردم حتی امکان رفتن به کوه و طبیعت را بخصوص در ساعات خلوت ندارند. آمار بالای گاز گرفتگی سگ ها، چهل پنجاه نفر کشته و میلیون ها نفری که حداقل یکبار تجربه تلخ دنبال کردن سگ را تجربه کرده اند گوشه ای از گرفتاری های افزایش سگ‌های بی صاحب است. چند روز پیش با دوستی صحبت می کردم؛ می گفت هر موقع برای دیدار پدر و مادر به شمال می رود، در جاده چالوس اغلب در صورت توقف مورد حمله یا مزاحمت سگ‌ قرار می گیرد.  البته عده ای خوشحالند چون پر شدن سگ در همه جا را موفقیتی بزرگ علیه حکومتی می دانند که سگ را نجس می داند. 
4- افزایش سگ ها در مناطق طبیعی و زیستگاه سایر جانوران، بخصوص مناطق حفاظت شده باعث کشتار وسیع توله های سایر پستانداران و شمار زیادی از دیگر جانوران شده است. آنها می توانند با تغییر در جمعیت علف خواران باعث تغییر در پوشش گیاهی و ایجاد آتش سوزی نیز بشوند. 

نتیجه گیری:
این کشور سرزمین حل نشدن مسائل است. کرونا آخرین مورد از سریال ناتوانی مسئولین در حل مشکلات است. در غیاب دانشمندان تصمیمات در این کشور را معمولا یا سیاستمداران یا گروه های فشار می گیرند.  

هم جامعه و هم دستگاه های دولتی ما نسبت به کشته و زخمی شدن هموطنان در اثر حمله سگ‌ها حساسیتی ندارند ولی اگر خطایی توسط پیمانکاران شهرداری ها در رابطه با جمع آوری سگ ها رخ دهد، خیل زیاد حامیان سگ شلوغ کاری می کنند و در فضای مجازی و تهیه انواع کلیپ ها سعی در بیرحم نشان دادن جامعه ایران دارند.
آنها حتی کشته و زخمی شدن افراد توسط سگ را امری عادی جلوه می دهند و معتقدند که حق کسانی است که وارد محیط زندگی سگ ها شده اند. بخشی از این جماعت خشونت طلب به حدی بی شرم اند که اگر کسی مطلبی نوشت و اظهار نظری کرد، مادر، همسر و دختر او را به تجاوز تهدید می کنند اما به این سوال پاسخ نمی دهند که چرا در کانادا وقتی مسئولین تصمیم به کشتن کایوت ها می گیرند آب از آب تکان نمی خورد.
شاید ما هم پذیرفتیم که شهروند کانادایی خونش از شهروند ایرانی غلیظ تر است و ایران تنها کشوری در جهان است که با داشتن قوی ترین شبکه حامیان سگ و گربه در جهان به حدی از شعور و شناخت رسیده که حاضر است جان همنوع خودش را با جان سگ و گربه عوض کند. به عنوان یک محیط زیستی می توانم انگشت به دهان بگیرم چرا این جمعیت منسجم سگ و گربه دوست در مقابل سایر مشکلات محیط زیستی از کشتار سایر گونه های حیات وحش، ریختن زباله، آتش سوزی و صدها درد و بلای دیگر حساسیتی ندارند. 

متاسفانه این استانداردهای دو گانه را دولتیان نیز اعمال می کنند. آنها به جای برخورد با باندهای سازمان یافته غذا رسانی که گویا درآمدهای سرشاری هم دارند با کسانی برخورد می کند که سگ هایشان تحت کنترل است و کمتر خطری برای امنیت، بهداشت و محیط زیست دارند. کاش با به رسمیت شناختن نگهداری سگ در خانه (به شرط ثبت، داشتن فضای مناسب، بیمه و پرداخت عوارض) با کسانی برخورد می شد که با ازیاد دو گونه مهاجم آسیب جدی به تنوع زیستی، امنیت و بهداشت عمومی وارد می کنند.  

کد خبر 1552792

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانی IR ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    0 0
    درود بر شما
  • IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    2 0
    دقیقا این سگهای ولگرد یک معضل جدی هستن چون غیر قابل پیش بینی هستند مخصوصا برای کودکان
  • عرشیا IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    0 0
    درود برشرف نویسنده ،سگهای ولگرد واقعا یکی از بدترین مشکل‌های جوامع شهری امروزه در ایران هستند که با حمایت یک عده الکی خوش مثلا طرفدار حقوق حیوانات زندگی را برای خیلی‌ها دشوار ساخته اند...
  • IR ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    0 0
    تعجبي نداره چون در همه امور در افراط و تفريط بسر مي بريم
  • ایرانی IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    1 0
    یک مدافعین حقوق حیوانات هیچوقت نگفتند سگ گربه های ولگرد را اینجوری رها گنید که به محیط های انسانی اسیب بزنند بجای کشتن آنها میتوان جمعیت آنهارا با عقیم سازی کنترل کرده و همزیستی مسالمت امیزی باانها برقرار کرد دو چه ربطی به فاجعه هواپیمایی اوکراینی که یک خطای انسانی و فاجعه بود دارد سه خبرآنلاین شما که هرمطلبی از هرکسی را چاپ میکنید لطفا مطلب من هم چاپ کنید
  • IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    1 0
    آقای دکتر. به نظرم کمی یکطرفه نوشتید. بسیاری از حامیان سگ‌ها و گربه‌ها از روی مهربانی به حمایت از این حیوانات می‌پردازن. اما نوشتن و آگاه کردن این افراد از خطرات غذادهی و ازدیاد خارج از نرم طبیعی جمعیت سگ‌ها مطمئنا در نوع حمایت اونها تاثیر خواهد داشت. خود من به عنوان یک عاشق حیوانات متوجه شدم که غذادهی به سگ‌ها و گربه ها و حتی پرندگان می‌تونه چه خطراتی حتی برای خود اون حیوانات داشته باشه و اکوسیستم طبیعی رو به هم بزنه و مدتهاست دیگه به حیوانات غذا نمی‌دهم. به هر حال ناآگاهی طرفداران سگ‌ها رو به حساب مغرضانه بودن رفتار اون‌ها نزاریم و به جاش تلاش کنیم آگاهی بخشی به جامعه رو بالا ببریم.
  • IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    0 0
    در هر کاری افراط و تفریط بده اما بر خلاف شما معتقدم نگهداشتن سگ در خانه آپارتمانی که فضای مشاع با دیگر همسایگان دارد بدتر از غذا دادن به سگهای ولگرد است همیشه راهکار میانه ای هم هست مثل عقیم کردن سگهای ولگرد
  • IR ۱۴:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    0 0
    اینها آثار تبلیغات شبکه من و تو هستش خبر لطفا نترس و این کامنتو بذار
  • شهروند& IR ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    0 0
    در گفتی جناب آخانی. متاسفانه در این کشور همه چیز افراطی ،شعاری، احساسی و سیاسی ست. حتی حیوان دوستی هم به قدری افراطی شده که واقعا ترسناکه. و معلوم نیست این حیوان دوستان محترم که اینقدر وقت و انرژی و هزینه می کنند برای حیوانات، چرا به همنوعان محتاج و درمانده شان تفقدی نمی کنند. ظاهرا جامعه حیوانی برایشان از جامعه سالم انسانی مهمتر است یا اهداف دیگری دنبال می کنند!!!
  • Caspiman IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
    0 0
    درود بر جناب آخانی ، مطلب بسیار خوبی بود ، کاملاً حق با شماست ، امیدوارم روزی برسد که ادعای حامی بودن فقط به گونه های فرال خلاصه نشه و مردم با مطالعه دقیق و استفاده از تجربه و دانش کارشناسان محیط زیست و مقایسه نظراتشون با کشور های توسعه یافته تصمیم درستی اتخاذ کنند و وقت و انرژی و سرمایه ی خودشون رو در مسیر درستی به کار بگیرند. مردم ما در کپی برداری از کارهای نادرست کشورهای دیگر از هم پیشی میگیرند ولی وقتی صحبت از کار اصولی و قانونی میشه ، به شدت مقاومت می‌کنند و حتی پنج دقیقه هم فکر نمی‌کنند که با غذارسانی بخور نمیر به یک گونه و قبول نکردن مسئولیت اون حیوان ، فقط و فقط به روند عذاب کشیدن اون حیوان و نسل های بعدش دارند کمک می کنند و در ابعاد وسیع تر همین حیوانات با پشتیبانی فرال پرستان آزاد تقویت می‌شوند تا به گونه های بومی و حتی در خطر انقراض حمله کنند و ساختار ولی محیط زیست کشور رو با پنج دقیقه فکر نکردن رو به نابودی میکشانند ، تنها راه در حال حاضر قبول مسئولیت صحیح این موجودات توسط علاقه مندانشون هست و اونهایی که باقی میمانند در مدت یک ماه اگر خانواده ای پیدا نکردند ، حذف شوند.
  • روزبه IR ۰۷:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
    0 0
    شاید به این دلیل اونجا آب از آب تکون نمیخوره که اونها کار کارشناسی میکنن و تشخیص میدن دلیل بروز این مشکل چیه و سعی میکنن در صورت عدم پاسخ دهی دیگر روشها مثل عقیم کردن و ...، با حداقل قصاوت و تلفات تعادلی در اکوسیستم ایجاد کنن. نه مثل ما که از مالیات مردم به پیمانکار شهرداری پول میدیم که با اسید تا میتونه حیوانات رو تلف کنه. پس خیلی واضحه که چرا نباید این دو تا رو با هم مقایسه کرد اما مشکل ما اینه که شما به عنوان کارشناس نمیتونید این تفاوت رو متوجه بشید، چه برسه به اون مسوول بیسواد شهرداری!