آخانی، حسین
تیتر سه وبلاگها
-
دانشگاه و قانون حجاب؛ حتی خواندن این قانون مو به تن آدم سیخ میکند
قانون حجاب در صورت اجرا باعث دلسردی بخش بزرگی از جامعه، بخصوص جوانان، مستعدان و تحصیل کرده ها و تصمیم به خروج گسترده آنها از کشور و تشدید تنشهای اجتماعی میشود.
-
اخراجیهای محیط زیست
شاید در هیچ دورهای از تاریخ ایران، حال و روز محیط زیست ایران و حتی جهان تا این حد وخیم نبوده است. اوضاع ایران به واسطه چند عامل شامل موقعیت ما در کمربند خشک کره زمین، توسعه به شدت ناپایدار ناشی از سیاستهای ویرانگر نیم قرن اخیر و بحران تحریم و جنگ در بعد از انقلاب، بسیار بحرانیتر از آن است که بتوان توصیف کرد.
-
بازگشت شریفی زارچی به دانشگاه؛ فاضلی هم باید برگردد
خبر مسرت بخش بازگشت علی شریفی زارچی به دانشگاه شریف همزمان با برکناری انتظاری رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه، در کنار استعفای فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس از سلسله خبرهای خوب جامعه دانشگاهی است.
-
رای بدهیم یا ندهیم؟
این روزها بسیاری با صندوق های رای قهر کرده اند. ما بارها به پای صندوق رفتیم و جریان تند روی اصولگرا جلوی خواست مردم را گرفت. ۲۵ سال است، یعنی یک ربع قرن برای تفهیم خواست خود تلاش کردیم و حتی با پذیرش حداقل های گزینش شده، نتوانستیم آنچه را می خواهیم بدست آوریم. لذا بعد از ناکامی های دولت دوم روحانی مردم هماهنگ تصمیم گرفتند به صندوق رای به عنوان مهمترین روش "مسالمت جویانه تغییر" نه بگویند.
-
پایان پرونده محیط زیستیها
بی شک بهار ۱۴۰۳ از بهترین بهارهای ما محیط زیستیهاست. بعد از ۶ سال پرونده ۹ متخصص و حامی محیط زیست بسته شد، البته با قیمت سنگین جان باختن یکی از آنها و معاوضه یکی دیگر در معاملات سیاسی-اقتصادی بین ایران و آمریکا.
-
چند سوال از مدیران کاشت یک میلیارد درخت
بعد از انتشار مطلبی در مورد تاثیرات کاشت درخت اکالیپتوس در نهبندان که عینا باز نشر گزارش صدا و سیما بود، شخصی به نام سید یوسف مرادی که مدیر کل دفتر ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری هستند به جای آنکه به موضوع کاشت اکالیپتوس بپردازند مستقیما به من حمله کرده است.
-
خداحافظ آشوراده
یلدای ما خیلی نا مبارک بود، خیلی تلخ بود، خیلی هم خشک بود.
-
ما همگناهیم!
در این سالها فعالان محیط زیست به صدها پروژه اعتراض کرده اند؛ از ساخت سد سیوند گرفته، تا سد گتوند، شد چم شیر، سد فینسک، گردشگری آشوراده، معادن کرکس و شاهوار، تله کابین گرگان، انتقال های آب و این دست آخری هم بلند مرتبه سازی در اطراف باغ گیاهشناسی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع و سدهای مارون ۲ و خرسان ۳.
-
انقلاب سبز در میدان جمهوری پاریس
فرانسویها را به انقلابی گریشون میشناسند. بعد از ۳۳ سال که من مجددا به پاریس آمدم، با شهر جدیدی مواجه شدم. تحولاتی که در این مدت در این شهر اتفاق افتاده شبیه یک انقلاب است.
-
لات های مدرن
کسانی که مطالب من را دنبال می کنند، ممکن است به خاطر بیاورند که کمتر از یکسال پیش نوشتم که به دلیل انفجار جمعیتی سگ های ولگرد، ما شاهد حوادث دلخراش کشتار کودکان و گسترش هاری خواهیم بود.
-
از باغ گیاهشناسی تا کودکان کار افغانستانی
پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ برای پیاده روی به پارک گفتگو رفتم. در پایان پیاده روی سری زدم به بالای پارک گفتگو، جایی که قرار بود در آنجا باغ گیاهشناسی تهران شود، جایی که تفاهم نامهاش در دوم خرداد ۱۴۰۰ بین دانشگاه تهران و شهرداری امضا شده بود و اولین نهالهای شروع به کار توسط شهردار و رئیس دانشگاه کاشته شد.
-
به مسئولان فحش ندهید؛ آنها مثل خودمانند
از بالا تا پایین محل مسکونی ما به گند کشیده شده است. این گندکاری اتفاقا کار دولت نیست. اینها بخشی از هنرنمایی مردمانی است که در نبود یک مدیریت شهری خردمند، هر کاری دلشان میخواهد میکنند. دور و بر خانه ما شده است گربه خانه.
-
تهدید دانشگاه، تهدید ایران
اخیرا بحث اخراج اساتید از دانشگاهها در محافل خبری و شبکههای اجتماعی داغ است. لازم دانستم به عنوان یک دانشگاهی که دغدغه جدی علم و محیط زیست سرزمینم را دارم نکاتی را مطرح کنم.
-
چه کسانی مهسای ۷ ساله را کشتند؟
چند سالی است که با افزایش نجومی سگ و گربه های ولگرد، مردمی که تا خرخره گرفتار مشکلات معیشتی، تورم، بیماری و ناامنی هستند با بیماری و نا امنی ناشی از سگها و گربههای ولگرد دچار شدهاند.
-
عیدی به عاشقان تنوع زیستی ایران
تابستان سال ۲۰۰۲ میلادی (۱۳۸۱) بود که من برای یک سفر دو ماهه علمی به شهر فرایبورگ رفته بودم. در آن سفر در دانشگاه در مورد تنوع گیاهی پارک ملی گلستان سخنرانی داشتم. یکی از شنوندگان جلسه با هیجان کلی سوال پرسید. او گفت که پروانه شناس است و به ایران سفرهای متعددی داشته است.
-
آقای سلاجقه، شما کاره ای نیستید!
اول: سوم بهمن ۱۴۰۰ با یکی از مدیران سازمان حفاظت محیط زیست جلسه داشتم. موضوع جلسه حیوانات ولگرد و بخصوص سگ های پردیسان بود. جلسه که تمام شد و از ساختمان معاونت طبیعی بیرون آمدم سگی بیمار دیدم که حسابی در ۲۰ نقطه جلوی ساختمان گلکاری کرده بود.
-
بیمار، معاند و حقوق بگیران مخالف سد چم شیر
جناب استاندار استان کهکیلویه و بویر احمد از قول حضرتعالی مطالبی در خبرگزاریها (منجمله تسنیم و فارس) منتشر شده است "که یک عده بیمار و یک عدهای هم معاند نظام و یک عدهای دیگر حقوق بگیر برای تخریب نظام و کارهای بزرگ صورت گرفته در آن هستند با بیان اینکه این سد را از سال گذشته تاکنون به صورت جد برای تحول استان در دستور کار قرار دادیم یادآور شد: سد آبگیری خواهد شد و به چرخه توسعه کشور و استان خواهد آمد زیرا مطالعات آن نشان داده که خلاف این دروغها است."
-
سد چم شیر و نیرویی که جلوی همه ایستاده
کشور ما سالهاست زیر چرخ پروژههای مخربی که درتقابل با توسعه پایدارند، گرفتار مشکلات پیچیده محیط زیستی شده است. از جمله می توان به گسترش کشاورزی ناپایدار، احداث سد و انتقال آب بین حوضهای، ایجاد مجتمعهای پتروشیمی و پالایشگاهی در هر استان، تولید انبوه خودروهای بی کیفیت و به حاشیه کشاندن حمل و نقل عمومی اشاره کرد.
-
کارزار نجات زهره
حکم اعدام زهره صادر شده است. زهره دختری با نمک، با گیسوان مواجی که هر روز با نسیمی از ییلاق های فارس تا دشت هایی سواحل خلیج فارس شانه می خورد.
-
بازی با دُمِ شیر در چَمِ شیر
چَم در لری به معنای مناطق دشتی کوچکی است که در حدفاصل رودخانه و کوه قرار دارند. این پدیدههای زمین ساختی در مناطق کوهستانی که جنس کوه سخت نیست و پهنای اکولوژیکی رودخانه وسیع است شکل میگیرد.
-
مرگ زهرا و زهره
خبر دردناک بود. زهرا دانشجوی دوره دکتری برق دانشگاه تهران، ۱۲ آذر در ساختمان دانشکده برق با سقوط خود اقدام به خودکشی کرده است.
-
گیسوان زاگرس
چند روز پیش اربعین حسینی بود. تاریخ نام و یاد حسین را به خاطر مظلومیتش هرگز از یاد نخواهد برد. در این روز میلیون ها ایرانی برای ژینای عزیز گریستند. او ماهی بود که سایه پروازش، ابری از اندوه بر فراز ایران و فرارتر از ایران ایجاد کرد. نام او و یاد او مانند هر مظلومی در تاریخ خواهد ماند.
-
همزیستی یا ویلا زیستی
من دو هفته در ترکیه در دانشگاه آنکارا هستم. وقت من اغلب در اتاق و پشت کامپیوتر است. آرامش خاصی دارم و از این فرصت استفاده زیادی کردم. بجز مشکل سگ ها که با سر و صدایشان گاهی آزارم می دهد از حواشی به دور بوده و برای انجام کارهای علمی تمرکز فوق العاده ای داشتم.
-
دلیل تخریب وسیع سیلهای اخیر چه بود؟
در آغاز لازم است یادآورم شوم که این یادداشت با همکاری مشترک آقای مهدی معتق نگاشته شده است.
-
تکرار سیل ٧٠ سال پیش امامزاده داوود
درباره سیلابهای اخیر در ایران و به خصوص سیلابی که در امامزاده داوود جاری شد، هنوز اظهارنظر دقیقی علمی نمیتوان کرد.
-
پتروشیمی میانکاله و ۱۰ نکته!
پتروشیمی میانکانه همچنان به مساله ای مهم در نسبت با مسائل اجتماعی و محیطی زیستی ما مطرح است که در این خصوص لازم است ۱۰ نکته را یادآور شوم:
-
اسکوترها هر روز بیشتر میشوند
قسمت دوم گزارش سفر به اسپانیا
-
«آلمریا» نه سگ دارد نه گربه!
قسمت اول از گزارش سفرم به اسپانیا
-
پرپر شدن کودکان در سایه ترس مسئولان از سگ پروران
این هم از دستاورد جماعت جاهلی که با دروغ های پی در پی مدعی هستند که دادن غذا به سگ های ولگرد آنها را مهربان می کند و در تکثیر آنها تاثیری ندارد.
-
آبادانی!
سال هاست که رهبران خاورمیانه - صرف نظر از نوع اعتقادات و میزان وابستگی آنها به غرب و شرق - یک آرزو دارند، ساختن مدینه فاضله!