آثار 10 هنرمند طراز اول ایرانی، اول ژوئن (11 خرداد) در حراج بونامز لندن چکش خورد که در میان عدم توفیق پیشکسوتان، یک اثر از فرهاد مشیری و دو اثر از افشین پیرهاشمی به فروشهای قابل ملاحظهای دست یافتند.
این حراج مختص آثار مدرن و معاصر خاورمیانه و آسیای جنوبی بود که در آن 82 اثر از هنرمندان هند، پاکستان، مصر، سریلانکا، عراق، بنگلادش، لبنان و ... در «نیوبونداستریت» لندن به معرض نمایش و فروش گذاشته شد. در این میان آثار 10 هنرمند نقاش، مجسمهساز و عکاس ایرانی نیز ارائه شد، هر چند گفته میشود تمرکز اصلی این حراجی بر روی فروش آثار آسیای جنوبی به ویژه هنرمندان هند است.
در این حراج، آثاری از محمد احصایی، آیدین آغداشلو، ابوالقاسم سعیدی، پرویز تناولی، بهمن جلالی، صادق تبریزی، فرهاد مشیری، رضا درخشانی، شیرین نشاط و افشین پیرهاشمی چکش خورد و در حالی که فرهاد مشیری و افشین پیرهاشمی بالاترین فروش در میان هنرمندان ایرانی را کسب کردند، آثار هنرمندان پیشکسوت همچون سیدمحمد احصایی، ابوالقاسم سعیدی و آیدین آغداشلو فروش نرفت.
در این دوره از حراج، رکورد قابل توجهی به دست نیامد و گرانترین اثر متعلق به مقبول فداحسین هنرمند هندی بود که به مبلغ 168 هزار پوند به فروش رسید. رکورد دوم این حراج نیز توسط همین هنرمند زده شد و رکورد سوم فروش توسط فرهاد مشیری با اثری از مجموعه کوزهها با مبلغ 72 هزار پوند به دست آمد.
افشین پیرهاشمی که جوانترین هنرمند ایرانی حاضر در این حراجی بود و تنها ایرانی که با دو اثر در این رقابت حضور داشت، توانست به رکوردهای 24 هزار پوند و 19 هزار و 200 پوندی دست یابد. نکته حائز اهمیت درباره افشین پیرهاشمی این است که اثر بسیار کوچک یک در یک او به رکورد 19 هزار و دویست پوندی نائل آمد که میتواند یک موفقیت بسیار چشمگیر برای این هنرمند جوان در اروپا به حساب آید.
این برای چندمین بار در حراجهای بینالمللی است که هنر معاصر ایران از هنر مدرن ایرانی پیشی میگیرد و موقعیت بهتر خود در فروشهای بینالمللی را به اثبات میرساند. در حراج بونامز فعلی، رسم اول شدن فرهاد مشیری و دوم شدن افشین پیرهاشمی در میان هنرمندان حاضر در این رقابتهای بینالمللی تکرار شده است.
در حراج بونامز لندن، رضا درخشانی به فروش 22 هزار 800 پوندی رسید. پرویز تناولی نیز با مجسمه از مجموعه «هیچ» به فروش 20 و هزار 400 پوندی دست یافت. شیرین نشاط به فروش 8 هزار و 400 پوندی، صادق تبریزی به فروش 6 هزار و 600 پوندی و اثر زندهیاد بهمن جلالی به فروش 2 هزار 400 پوندی دست یافتند.
5858
نظر شما