به گزارش خبرآنلاین، «فایننشال تایمز» با اعلام این خبر نوشت: آمریکا و متحدانش به سازمان ملل فشار میآورند تا اعلام کند که ایران در گذشته برنامۀ هستهای تسلیحاتی داشته و فعالیتهای مرتبط با آن ادامه دارد.
پایگاه اینترنتی این نشریه افزود: در زمانیکه برنامۀ هستهای ایران، «ویروس کامپیوتری استاکسنت» را از سر باز کرده و توجه بینالمللی به «خیزش عربی» است، به ثمر نشستن چنین اقدامی فشار بر جمهوری اسلامی را افزایش خواهد داد.
فشار آمریکا برای به جمعبندی رساندن آژانس!
وبسایت «فایننشال تایمز» به نقل از یک مقام دولتی ارشد آمریکایی نوشت: کشورهای فراوانی – از جمله ایالات متحده – به آژانس بینالمللی انرژی اتمی فشار میآورند تا به جمعبندی مطلوب آنها برسد و آنها را اعلام کند.
این پایگاه خبر مدعی شد اظهار نظر این مقام دولتی توسط همتایان فرانسوی و بریتانیاییاش بازتاب یافت.
آژانس به نظامی بودن برنامۀ ایران نرسیده
«فایننشال تایمز» اعتراف کرد: اما آژانس بینالمللی انرژی اتمی هرگز به صورت رسمی در نیافته که برنامۀ هستهای ایران نظامی است. در عوض، آژانس میگوید نمیتواند در مورد صلحآمیز بودن کامل آن تحقیق و بررسی کند – و بهرغم تحریمها، تهران به غنیسازی اورانیوم ادامه داده است.
نامهنگاری «آمانو» با ایران
«یوکیا آمانو» مدیر کلّ آژانس ماه گذشته طی نامهای از ایران خواست تا به پرسشهایی دربارۀ «فعالیتهای هستهایِ احتمالاً مرتبط با امور نظامی» پاسخ دهد، موضوعاتی که او مدعی است تهران از سال 2008م. از پرداختن به آنها سرباز زده است.
مقامات آمریکایی میگویند نامۀ آمانو میتواند راه را برای درکوفهم رسمیِ ماهیت برنامۀ تهران هموار سازد.
گفتنی است پاسخ ایران به نامۀ مذکور چند روز قبل سر از «رویترز» در آورد!
ایران مشکلات 2010م. را از سر باز کرده
«فایننشال تایمز» از گزارش اخیر آمانو استنباط کرد که: در مجموع آژانس بینالمللی انرژی اتمی 7 موضوع نگرانکننده را دربارۀ ابعاد نظامیِ احتمالی برنامۀ ایران معین کرده است.
گزارش اخیر آژانس همچنین نشان میدهد که ایران با فائق آمدن بر مشکلات سال گذشته – حملۀ سایبری مرموز یک کرم کامپیوتری به نام «استاکسنت» - اکنون با سریعترین سرعت در حال غنیسازی است. این مقام آمریکایی گفت: آنها در 2010م. با موانعی روبرو شدند اما بر آن مشکلات را رفع کردهاند.
ایران توانمندی هستهای میخواهد، نه بمب
آمریکاییها استدلال میکنند در حالیکه حکومت ایران تصمیم به تولید بمب هستهای نگرفته، در صورت اتخاذ چنین تصمیمی، خواهان توانمندی برای تولید تسلیحات هستهای در کوتاهترین فرصت ممکن است – و یک تهرانِ ایستاده بر آستانۀ توانمندی تسلیحاتی هستهای، بزرگترین تهدید برای منطقه است.
یک مقام آژانس از اظهار نظر در مورد قصد و نیت آمانو خودداری کرد، اما گفت این موضوع در شورای حکّام مورد بررسی قرار واهد گرفت.
.ft.com
ترجمه: رضا دانشمندی
/27216
نظر شما