به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین سیدعلیرضا تکیه ای، رئیس ستاد اعتکاف استان قم، ظهر امروز در نشست خبری ستاد اعتکاف، با بیان این که به برکت انقلاب اسلامی ایران، امر اعتکاف به امر فراگیری تبدیل شده است که در تمامی شهرها و مساجد کشور مشتاقانی دارد، اظهار داشت: قبل از انقلاب اسلامی ایران، امر اعتکاف یک امر غیر فراگیر بود که تنها در شهر قم و آن هم تنها از سوی طلاب انجام می شد، اما امروزه این چنین نیست.
وی افزود: اعتکاف همان خلوت در جمعی است که اسلام بنا نهاده است، که این بر خلاف مسیحیت خلوت در کنج انزوا نیست، بلکه خلوت در جمع است؛ در اعتکاف، فرد در کنار کشش ها و حواس پرتی ها، خود نگاه داری را تجربه می کند تا آلایندگی های مادی و معنوی نتواند او را دوره کند.
تکیه ای با بیان این که حداقل زمان اعتکاف سه روز است، و حداکثر خاصی ندارد، گفت: چون مسلمان عاقل و زیرک است، فرصت های ویژه را شناسایی و از این رو 13 الی 15رجب را که مصادف با تولد امام علی(ع) در خانه خداست، را برای اعتکاف برگزیده است.
وی با تأکید بر این که امروزه امر اعتکاف ماه رجب فراگیر شده است، و مراجع و رهبری عنایت خاصی روی گسترش آن دارند، تصریح کرد: قم خاستگاه احیای سنت حسنه اعتکاف است.
رئیس ستاد اعتکاف قم با بیان این که در فاصله زمانی پایان اعتکاف سال گذشته تا کنون، برای برگزاری هرچه بهتر مراسم اعتکاف امسال، هر 15روز یک بار جلسه داشتیم، گفت: در این جلسات روی ارتقای کیفیت برگزاری مراسم اعتکاف اهتمام خاصی داشتیم و از جمله مهمترین تصمیمات مان این بود که کارهای ابتکاری داشته باشیم تا بتوانیم تمام جایگاه های ارزشی کشور را درگیر این امر مقدس کنیم.
وی افزود: از جمله مهمترین تصمیمات این جلسات، برگزاری اولین همایش فرهنگی هنری معتکف در چند رشته مقاله نویسی، داستان نویسی، خاطره نویسی، پیامک، شعر و متن های ادبی است؛ به همین منظور حضور شخصیت های صاحب قلم را در زمان اعتکاف داریم که امیدواریم به ارتقای سطح کیفی اعتکاف منجر شود.
رئیس ستاد اعتکاف قم با بیان این که به دلیل تقاضای روز افزون مردم به امر اعتکاف، تعداد مساجد را نسبت به سال گذشته افزایش داده ایم، گفت: مراسم اعتکاف امسال در قم در 18 مسجد برگزار می شود که 9 مسجد آن برای خانم ها و 9مسجد برای برادران در نظر گرفته شده است.
وی با بیان این که امسال مراسم افتتاحیه و اختتامیه اعتکاف در تمامی مساجد برگزار می شود، گفت: البته در کنار افتتاحیه و اختتامیه ای که در تمام این 18مسجد برگزار می شود، در یکی از مساجد مهم شهر، یک افتتاحیه نمادین که همراه با اقامه نماز صبح و زیارت آل یاسین و همچنین حضور و سخنرانی یکی از بزرگان حوزه و مراجع تقلید باشد صورت خواهد گرفت.
تکیه ای با بیان این که در مراسم اختتامیه نیز، دعای ام داوود و ذکر توسل و دعای پایانی اعتکاف را خواهیم داشت، گفت: مانند مراسم افتتاحیه که این مراسم در تمامی مسجد برگزار می شود، به صورت نمادین در یکی از مساجد مهم شهر، مراسم اختتامیه با سخنرانی یکی از مراجع تقلید همراه خواهد بود.
وی در ادامه سخنان خود از برگزاری حلقه های معرفت در زمان اعتکاف در مساجد قم خبر داد و گفت: این حلقه های معرفتی در موضوعات مختلف اجتماعی، سیاسی و دینی و ... با حضور صاحب نظران مختلف هر روز و هر شب برگزار می شود.
رئیس ستاد اعتکاف قم گفت: حضور در حلقه های معرفت برای معتکفین اختیاری است و از نظر زمانی هم محدودیت ندارد.
وی خاطرنشان کرد: اصل برای ما در برگزاری مراسم اعتکاف برنامه های فرهنگی است و در همین راستا جلسه ولادت امام علی(ع) را با سخنرانی اساتید برجسته اخلاق و مدیحه سرایی مداحان اهل بیت(ع) برگزار می کنیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به نحوه ثبت نام داوطلبان شرکت در اعتکاف، گفت: ثبت نام به دلیل ازدحام جمعیتی که وجود دارد، به صورت نرم افزاری و حضوری صورت خواهد گرفت.
رئیس ستاد اعتکاف قم در بیان زمان و محل ثبت نام از معتکفین در استان قم، اظهار کرد: ثبت نام در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) قم واقع در خیابان انقلاب، چهارمردان، جنب گلزار شهدا و در روزهای سه شنبه و چهارشنبه 17 و 18 خرداد از ساعت 4 تا 8 بعد از ظهر ویژه خواهران و روزهای پنج شنبه از ساعت 4 تا 8 بعد از ظهر ویژه برادران انجام خواهد شد.
وی افزود: مساجد را بر اساس انتخاب معتکفین اولویت بندی می کنیم و در صورت تقاضای زیاد به صورت قرعه کشی مساجد تعیین خواهد شد.
تکیه ای در پایان این بخش از سخنان خود گفت: ثبت نام به هر میزانی که باشد، در نهایت 11هزار نفر برای شرکت در امر اعتکاف و البته به قید قرعه انتخاب خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در بیان اهمیت امر اعتکاف در اسلام، با بیان این که خدا مهمان دل شکسته بندگان است، گفت: از ماه رجب آغاز می کنیم تا به ضیافت الله که همان ماه رمضان باشد، برسیم.
رئیس ستاد اعتکاف با بیان این که ضیافت مکانی و زمانی داریم، گفت: ضیافت مکانی بیت الله الحرام و ضیافت زمانی ماه رمضان است؛ ماه رجب فرصت مناسبی است تا مهیا ورود به ماه ضیافت الله شویم.
/6262
نظر شما