۰ نفر
۱۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۸

خلبان این جنگنده اف18 در حال شکستن دیوار صوتی است. این حالت وقتی اتفاق می‌افتد که خلبان مسافتی را با سرعت صوت پرواز کرده و بخواهد سرعت را به بیش‌تر از سرعت صوت افزایش دهد.

یکی از مانورهای جالب جت‌های نظامی، شکستن دیوار صوتی است. در این مانور، خلبان مسافتی را با سرعت صوت (340 متر بر ثانیه در هوای خشک و نزدیک به سطح زمین، هرچه ارتفاع بیشتر شود، دمای و چگالی هوا کمتر و سرعت صوت نیز کاهش پیدا می‌کند) پرواز می‌کند و همراه با امواج صوتی تولیدشده توسط موتورها و حرکت بدنه در هوا پرواز می‌کند. از آن‌جا که سرعت هواپیما با امواج صوتی برابر است، این امواج به‌تدریج به‌هم فشرده می‌شوند و چگالی زیادی از انرژی را در اطراف هواپیما ایجاد می‌کنند. (این عکس مربوط به مانور روز گذشته نیروی هوایی ایالات متحده برفراز اقیانوس آرام است. برای مشاهده عکس بزرگ از آسوشتیدپرس، اینجا را کلیک کنید)

کنترل هواپیما در چنین شرایطی لحظه‌به‌لحظه دشوارتر می‌شود، به همین دلیل خلبان پس از مدتی سرعت هواپیما را به بیش‌تر از سرعت صوت افزایش داده و از این سد صوتی عبور می‌کند. این همان لحظه‌ای است که شکستن دیوار صوتی خوانده می‌شود. در این لحظه، انرژی انباشته امواج صوتی در قالب موجی ضربه‌ای منتشر می‌شود و اگر خلبان در حال عبور از مناطق مسکونی باشد، این انرژی باعث لرزش شدید شیشه‌ها و شکستن آن‌ها می‌شود. البته قدرت این موج به طول زمان پرواز در سرعت صوت (1 ماخ) و ارتفاع هواپیما از زمین بستگی دارد. (فیلم زیر شکستن دیوار صوتی توسط یک فروند جنگنده اف-18 را در نزدیکی سطح آب نشان می‌دهد که البته ارتباطی به تصویر فوق ندارد).

 اگر بخار آب در هوا به اندازه کافی وجود داشته باشد، در لحظه شکستن دیوار صوتی، ریزقطرات آب چگالیده شده و ابرهایی موضعی را در اطراف بال‌ها و دماغه ایجاد می‌کنند که در فیلم‌های زیر مشاهده می‌کنید. پدیده شکستن دیوار صوتی هم‌چنین به هنگام پرواز شاتل نیز مشاهده می‌شود.

5353

کد خبر 156267

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فاتحی: IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۹
    0 0
    قدیمیه !
  • بدون نام IR ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۹
    0 0
    یاد جنگ و دیوار صوتی افتادم راستی آن هایی که داخل قایق بودند چه حالی شدند چون به واقع صدای زیادی دارد
  • باراد IR ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۹
    2 0
    کلا شما مثل اینکه مارو فیلم کردین. کو فیلمتون یا اون هواپیمای ایرانی که اتیش گرفت یا جریان اون فیل...
  • میلاد US ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۹
    1 0
    این شکستن دیوار صوتی نیست! سرعت بالای هواپیما در اون لحظه و هوای خروجی از موتورها باعث ایجاد خلاء میشه و آب از سطح خودش بالا میاد و در گردابه ای که در پشت هواپیما ایجاد میشه می چرخه و سیرکولیشن بوجود میاد. شکستن دیوار صوتی هم چیزی شبیه به اینه اما این نیست
  • بدون نام A1 ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۰
    1 0
    این هواپیما به سرعت ماخ بحرانی میرسه اما سرعت صوت رو رد نمیکنه لحظه شکسته شدن دیوار صوتی صدای بسیار مهیبی داره که اگر از فاصله اینچنین نزدیک به زندگی و کار مردم این عمل صورت بگیره بر روی اعصاب و شنوایی تاثیر شدیدی میگذاره
  • جاوید US ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۰
    0 1
    مردم جنگ دیده می دونن شکستن دیوار صوتی چه اثری داره کاملا مشخصه این شکستن دیوار صوتی نیست
  • ذوالفقار دانشی، دبیر سرویس دانش IR ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۰
    0 0
    کاربران عزیز که در دوره جنگ شکسته‌شدن دیوار صوتی را تجربه کرده‌اند، لطفا به این نکته توجه داشته باشند که در مانورها و بخصوص فیلمی که در این خبر به نمایش درآمده، هواپیما برای لحظاتی به سرعت صوت می‌رسد و هدف از این کار هم صرفا نمایش این پدیده است. برای شکستن دیوار صوتی با قصد آسیب‌رسانی، هواپیما باید زمان بسیار بیشتری را با سرعت صوت حرکت کند تا انرژی کافی برای تخریب را ذخیره کند، چیزی که به وضوح در این فیلم اتفاق نمی‌افتد.
  • ذوالفقار دانشی، دبیر سرویس دانش IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۰
    0 0
    کاربرانی که قادر به تماشای فیلم در خبرآنلاین نیستید، مشکل از مرورگر اینترنتی شماست. لطفا آخرین به‌روزرسانی‌ها و همچنین آخرین نسخه آدوبی فلش را نصب کنید. اگر کماکان در مشاهده فیلم مشکل داشتید، با ما تماس بگیرید.
  • بدون نام IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۰
    0 0
    از توضیحات همه دوستان و دبیر سرویس محترم ممنون به راستی خوشحال شدم که در مسئله ایی این تا این حد تخصصی دوستان اطلاعات علمی لازم را دارند هر چه هست بنده به عنوان یک جنگ زده ی کرد همه این ها را تجربه کردم هم در جنگ داخلی کردستان هم جنگ عراق خیلی وحشتناک بود تا آن حد که می گفتیم بمباران بهتر از این دیوار صوتی است.
  • نیما DE ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۱
    0 0
    دوستان برای آسیب رسانی به هدف با دیوار صوتی شکستن می بایست چندین دقیقه در سرعت مذکور باقی بمانند و سپس به منطقه هدف رسیده و دیور را بشکنند که این امر باعث کاهش شدید سوخت نیز میشود چرا که مقاومت انرژی در سطح هواپیما بسیار بالا می رود
  • بدون نام A1 ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۱
    2 1
    من خودم خلبان آردیم! این کار خیلی جالبه...
    • بی نام A1 ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۳
      0 0
      پس همکاریم
  • محمود IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۳
    1 2
    این شکستن دیوار صوتی نبود که
  • سجاد IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۳
    3 0
    عزیزجان والا ما بروز بروزیم مشکل از دیتابیس شماست که یا مطالب رو پاک میکنید یا کلا لینکاتون اکسپایر شدن لطفا رسیدگی کنید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین