ترکمنستان قصد دارد با ایجاد خط لوله ای در بستر دریای خزر که به ترنس کاسپین موسوم است گاز تولیدی خود را به جمهوری آذربایجان و از آن جا به اروپا انتقال دهد اما ایران و روسیه با تاکید برمسایل زیست محیطی با انجام این طرح به شدت مخالفند.

 در این میان ترکمنستان معتقد است این دو کشور حق دخالت در این پروژه را ندارند چرا که آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان تنها کشورهایی هستند که قراراست این پروژه را اجرا و رهبری کنند.این درحالی است که اروپا از این طرح به شدت حمایت می کند و دلیل این حمایت نیز در کاهش وابستگی اروپا به گازروسیه جستجو می شود.

با این حال روسیه و ایران به شدت مخالف این طرح هستند که اگرچه برمسایل زیست محیطی تاکید می شود اما برخی از کارشناسان معتقدند شروع این پروژه می تواند بازار دو کشوربزرگ گازی جهان چون روسیه و ایران را با مشکلات زیادی همراه سازد.

برهمین اساس،روسیه با اشاره به نگرانی تهران و مسکو نسبت به زیان‌های زیست محیطی طرح ساخت خط لوله انتقال گاز ترکمنستان از بستر دریای خزر تاکید کرد این طرح به موافقت همه کشورهای ساحلی نیاز دارد.

روسیه معتقد است مسائل مربوط به طرح ساخت خط لوله انتقال گاز از بستر دریای خزر باید با موافقت کلیه کشورهای ساحلی دریای خزر و بر اساس کنوانسیون حقوقی این دریا انجام شود.

ولادیمیر داروخین سفیر روسیه در آذربایجان در کنفرانسی مطبوعاتی در باکو تاکید کرد روسیه و ایران خواستار آنند که چنین طرح های زیرساختی در دریای خزر با در نظر گرفتن تحلیل های زیست محیطی کلیه کشورهای ساحلی و در چارچوب کنوانسیون موقعیت حقوقی این دریا که در حال حاضر توسط آنها تنظیم می شود انجام شود .

سه کشور دیگر یعنی آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان معتقدند که این مساله مربوط به کشورهایی می شود که در این طرح ها شرکت می کنند و کشورهای ساحلی دیگر حق دخالت در آن را ندارند . بنابراین باید منتظرموج جدیدی از اختلاف نظرها در دریای خزربود و دید چه کشوری می تواند حرف خود را برکرسی بنشاند.19/221

 

کد خبر 156316

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین